Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Parfum

Parfum

Vprašanje predvsem za ženske, kater parfum vas najbolj privlači na moških.

Kilian Paris ali pa Dior sauvage elixir lepo dišijo pa zelo obstojna parfuma sta.

kot da se ženske kej spoznajo na moške parfume, njim nese do Dior Sauvage ali pa Armani Code, parfumov se ne nosi zaradi žensk, njim itak vse lepo diši. Creed Aventus drugače in Molecule 01  pa ne rabiš nič druzga.

Umivat se in ne se polivat s scalnico

Odgovor na objavo uporabnika
Smrad307, 09.12.2023 ob 05:38

Umivat se in ne se polivat s scalnico

Res je, ženske nasploh pretiravajo s temi parfumi, da že začne to na njih bolj smrdeti kot dišati. Zato pa so odlična vaba za mrčes, točno veš, ko zunaj hodijo pa vmes krilijo z rokami, te že veš, da je s parfumom pretiravala, po možnosti še s parfumom s sladkim tonom… 🙃🙂🙃

Hja nevem od kje fama, da če uporabljaš parfum, da se pa ne umivas?  Brez skrbi tega ne manjka pri meni, če ne treba poleti tudi večkrat na dan in pri meni ne boste zavohali švica. Vem kaj je voda in vem kaj je kvaliteten deodorant. Obstajamo pa tudi ljudje, ki smo ljubitelji parfumov in me je zanimalo, kateri so pač našim puncam in, kateri so jim všeč, morda pa dobim kako dobro idejo, nasvet za kakega novega, morda pa le zanimivo videti kako različne okuse imamo in katere znamke vse se uporabljajo. Sam jih imam trenutno okoli 15 in jih dnevno rotiram, sicer sem bolj ljubitelj svežih dišav, seveda moraš imeti tudi kakšnega date night high end ( recimo jaz imam takega armani steonger with you intensly) trenutno ker je zima, pa bolj pašejo sladki. Se pa ne bi strinjal s enim komentarjev zgoraj, da ženske ne poznajo, prave urejene ženske še kako poznajo.

EROS

KrEna2023, 09.12.2023 ob 08:18

EROS

Versace

Dior, Sauvage.

L’instant- Guerlain

Prada ocean luna rossa

Mn zlo velik moških parfumov diši.. od nizkocenovnih s.oliverja, do malo dražjih armanija, byredo..  ženski mi pa redko kater, presladko, prekislo, preleseno, pogrebno.. 🤦😁 zdj so mi všečni bottega verde🤍

CrazY FroG 🍀, 09.12.2023 ob 10:26

Mn zlo velik moških parfumov diši.. od nizkocenovnih s.oliverja, do malo dražjih armanija, byredo..  ženski mi pa redko kater, presladko, prekislo, preleseno, pogrebno.. 🤦😁 zdj so mi všečni bottega verde🤍

Pogrebno😂😂😂😂

Mene moški vonj po znoju.

Ti me pogosto nasmejiš, kakšne streljaš hahaha.

Anonimno 8409, 08.12.2023 ob 23:49

kot da se ženske kej spoznajo na moške parfume, njim nese do Dior Sauvage ali pa Armani Code, parfumov se ne nosi zaradi žensk, njim itak vse lepo diši. Creed Aventus drugače in Molecule 01  pa ne rabiš nič druzga.

Molecule 01 sploh nima nobenega vonja. Creed je pa ok.

Sicer pa meni zelo lepo na moškem diši Azzaro The most wanted za hladnejše mesece in pa Bleu de Chanel za toplejše mesece. Ko ju nosi, bi moža kar pojedla, tako seksi mi je.

Najboljši moški parfum vseh časov pa mi je bil Shiseido Basala, ki ga žal več ni v prodaji.

Od cenejših so mi recimo všeč nautica voyage, davidoff cool watter intense, Antonio Banderas king od seducion absolute…srednji rang kak hugo boss botle, hugo boss number one (klasika), afnan 9 pm, lataffa asad.. od dražjih pa Prada luna rosa ocean, Armani stronger with you intensly, blue de chanel

Anonimno316, 09.12.2023 ob 10:46

Molecule 01 sploh nima nobenega vonja. Creed je pa ok.

Sicer pa meni zelo lepo na moškem diši Azzaro The most wanted za hladnejše mesece in pa Bleu de Chanel za toplejše mesece. Ko ju nosi, bi moža kar pojedla, tako seksi mi je.

Najboljši moški parfum vseh časov pa mi je bil Shiseido Basala, ki ga žal več ni v prodaji.

“Molecule 01 sploh nima nobenega vonja.”

Escentric Molecules v bistvu niso parfumi, ampak aromachemicals, v 01 je to Iso E, ki se dejansko nenavadno obnaša, en del ljudi ga zgleda ne more zavohat, sam na sebi ga ponavadi ne zavohaš, ali ga pa naenkrat ne vohaš več in moraš za neki časa nehat, da ga spet. Ampak za une ki ga lahko zavohajo, je pa božanski vonj, ki se ne more primerjati z ničemer. Sam že leta nosim pretežno Creed Aventus, zame najboljši moški parfum vseh časov, ampak se ne spomnim, da bi kdo kdaj pokomentiral, da lepo dišim, ko nosim pa Molecule 01, pa random ženske pridejo in sprašujejo kaj tako lepo diši.

Sauvage, One Million, Code ipd. je pa vse sintetika, glasno in ceneno kot brandirane cote, ko se enkrat navadiš na naravne sestavine, ti plastika nekako ne diši več lepo. Ambroxan v Sauvagu npr. mi je bil na prvo žogo še simpatičen, ko je postal tako popularen, da si ga povsod vohal, mi je ratal pa odbijajoč, enodimenzionalen vonj. Ena izjema mogoče, Gucci Intense Oud, tisti oud diši kot bi bil naraven, vleče na Nasomatto Black Afghano.

Vidim, da se spoznate. Kaj pa ženski parfumi? Kateri je res vreden svoje cene?

Jazpa, 09.12.2023 ob 12:10

Vidim, da se spoznate. Kaj pa ženski parfumi? Kateri je res vreden svoje cene?

Lahko ti povem za puncine, kateri so mi najbolj všeč na njej… Gucci guilty per femme intense , lattafa Mohra silky rose, Carolina Herrera very good girl edp , armani si intense

To je pa rahlo nerodno vprašanje. Vreden svoje cene je tisti parfum, ki si ga lahko privoščiš in ti diši oziroma ti je nekaj posebnega, zato ga rad uporabljaš. Če gledaš na kvaliteto, potem so vredne bolj kakšne nišne znamke, sploh tiste, ki uporabljajo naravne sestavine ali se malo bolj posvečajo temu, da so njihovi produkti kvalitetni in čisti.

Če je vreden svoje cene parfum, ki je znan in drag, potem imaš v Ikoni kar nekaj takšnih znamk. Ali so dobre ali ne, oziroma ali so ti njihovi parfumi všeč ali ne, je seveda drugo vprašanje, se pa fino sliši marsikaj, o cenah pa ne bi (kaj je vredno in kaj ne, je druga zgodba).

Tem, kjer smo navajali, kateri parfum je nam všeč, je bilo že kar nekaj. Težko je priporočiti nekaj, če nimamo pojma, kaj pa tebi diši. So to bolj poletni, morda citrusni vonji, so bolj sladki, bolj “težki? Je to morda vrtnica v nevemkoliko oblikah, so druge cvetlice, so lesne dišave….  Nekdo bo rekel, da kupuje samo Chanel dišave, nekdo drug, da samo Diorjeve, nekdo Guerlain. Nekomu bo čisto vseeno in bo vzel tisto, ki mu prva pride pod roke in mu diši. Tretji bo pogledal na ceno in kupil tisto, ki se sklada z njegovo denarnico.

Kvalitetne designerske naj bi bile (pišem naj bi bile, ker se seveda spet razlikuje od človeka do človeka, od vonja do vonja) že omenjeni Chanel, Guerlain in Dior, pa Hermes, nekateri obožujejo Versace, Armanija, izpostavila bi pa Sisley, a sem prepričana, da marsikomu njihovi vonji ne bodo všeč.

Od trenutno popularnih oziroma novejših, ki jih najdeš v Mullerjih, bi jaz res na hitro izpostavila Prado Paradoxe Intense, Valentino Voce Intensa, Gucci Bloom Intense. Splošno dobro sprejeta sta recimo Lancome La Vie Est Belle, Armani Si. Sama nobenega od teh nimam, a imam mnogo drugih, različnih. Če greš v Maxija, Namo ali Douglasa, imaš dosti večjo izbiro, tudi nišnih znamk.

Če ne napišeš, kaj točno tebi diši, ne moreš dobiti dobrih predlogov. Nekdo omenja Good Girl, meni recimo ni nič posebnega, vem pa, da ga imajo kar radi. Tako da na koncu je vedno odvisno od posameznika in njegovega okusa.

Mini je dovolj, da je moški študiram in sveže oprano oblečen.

Noben parfum ne prekrije starega švica in smrljivih neopranih majic

Opala, 09.12.2023 ob 15:43

Mini je dovolj, da je moški študiram in sveže oprano oblečen.

Noben parfum ne prekrije starega švica in smrljivih neopranih majic

Da je tip sveže oprano (in zlikano) oblečen in 2x na dan stuširan je pa tak higienski minimum, da dvomim da je lahko kerakoli s takim, ki to ni, pa je lahko grški bog za pogledat ali pa uspešen lokalni mesar z dvema velkima bajtama eno zraven druge.

Če imaš rad dobre parfume, je fajn zraven vzeti vsaj še gel za tuširanje z istim vonjem. Byredo to dela za svoje parfume, Creed za večino, Acqua di Parma tudi, Escentric Molecules, Tom Ford in Amouage ravno tako, tudi dizajnerske firme skoraj vedno, ampak gelov za tuširanje pri nas ponavadi ni v drogerijah, moraš online kupit, ampak komot najdeš.

In itak se je boljš s tem tuširat, ker od poceni gelov za tuširanje dobiš suho kožo + not je palmovo olje in kdo ve kaj še vse za ene kemikalije dajo Fa in podobni not, zihr nič dobrega. Pol je pa še par firm, ki so pa prav specializirane za čudovito dišeče in kakovostne gele ali kreme za tuširanje in tudi ni tok drago kot parfumirane žajfe. Molton Brown npr. dela zelo dobre izdelke za tuširanje, najboljše za moj okus so pa I Coloniali kreme za tuširanje, cca. €15 za 250ml, razumno glede na kakovost, ful dobra pena se naredi in se krasno dol spere, ni mastnega filma od palmovega olja kot pri ceneni robi.

😄

Dior Fahrenheit.

Ampak večina tipov nima jajc zanj.

New Report

Close