Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Parga-Grčija

Parga-Grčija

Ali je kdo od vas že dopustoval v Pargi v Grčiji? Zanimajo me vaše izkušnje.

Hvala,
Katka

O Katka, to je bil pa daleč naaaaaaaajlepši dopust!!!!! Mmmmmmmmmmm, kar sanjam…

Ok, mi smo bili tam lansko leto, hčerka je imela dve leti in pol. Dol smo šli z ladjo, ki vozi iz Trsta 22 ur. Če bi šli z ladjo – obvezno kabina, sicer pa je pot prijetna. In po 22 urah in 1 uri vožnje z busom pridete v RAJ. Ampak res, ne pretiravam. Čudovito mestece, z dvemi zalivčki v obliki srčka, pravljične hišice, neverjetno prijazni domačini, odlična hrana…
Mi smo bivali v Vili Christiani. To je pritlična hiša z osmimi sobami. Vsaka soba ima balkonček, ki je kakšna pol metra od tal. Sobice resda niso kako velike, ampak na dopustu ne potrebujem kvadrature. Notri je je skupna kuhinja, kjer si lahko kaj malega skuhaš, mi smo tudi pekli ribe, pa palačinke, za hčerko sem kuhala zdrob, mlečni riž…imaš tudi hladilnik, mislim da jih je tam štirje hladilniki, torej je polovico tvojega. Lastniki, ki živijo v sosednjem objektu, so izredno prijazni, ustrežljivi, ne motijo tvoj mir, gospa in hčerka govorita angleško, gospod pa je venomer dobre volje, se smehlja…
Zajtrk je kontinentalen, to pomeni, svež kruh, s hrustljavo skorjico, maslo, marmelada, kava in sok. To je to. ampak, glede na to, da je zraven trgovinica, imaš hladilnik, si potem na mizo znosiš, kar ti srce poželi in pozajtrkuješ na terasi v senčki. Hiša stoji na velikem vrtu, obdana z limonovci, pomarančevci, cveti hibiskus, zelena travica, pod pomarančevci ležalniki, ponoči se prižgejo lučke, dve viseči mreži, tuš…romantično!
Do plaž Valtos e je cca. 100 m po ravnem, plaža je peščena – ne mivka, ne pesek. Glih tko, da je za potičke delat, pa ni svinjarije. V vodi je droben pesek, voda kristalno čista, topla, ni valov…edino kar ni, ni sence. Mi smo s seboj noslili šotorček za na plažo, pa ni nič pomagalo, ker je bila hči itak non-stop v vodi. Opoldne smo s plaže pobegnili, ker je bilo ulala vroče, sobe pa so bile prijetno hladne. Na plaži je tudi Tango klub, kjer je otroški bazenček s sladko vodo (otroci morajo obvezno imeti rokavčke). Tam torej komot posediš, ko se bitjece namaka v topli vodi, če pa tam kaj spiješ te fajn osolijo.
Zvečer greš ob obali do mesteca, potka je lepo tlakovana, malo gor v hribček in prideš pod trdnjavo…in potem, potem se ti odpre pogled na nekaj najlepšega, kar sem kdaj videla. Na eno stran zaliv Valtos s plažo, in na drugo pod tabo čudovito mestece, z ljubkimi hišicami, nešteto trgovinicami, lokalčki…joj, kako je lepo…
Do mesteca te lahko pripelje tudi čoln, ki stane 1 euro, vožnja traja 10 minut.
Glede ostale nastanitve pa takole, kar so pripovedovali ostali: studii Diogenis in aleksis sta na klančku, z otroci za moje pojme nemogoče. En hotel je v samem središču, kjer ni zelenja, tudi za ljudi brez otrok, potem je pa še hotel Ahileo (nekja takega). Luškan hotelček, samo lani so urejali kanalizacijo in je bilo skozi celo hotelsko plažo speljanih cel kup cevi. kako je letos, ne vem.

Uh, kako sem se razpisala. Mi smo bili tam 3 tedne, kjer sva se z možem ponovno zaljubila. Če te še karkoli zanima, ti se kar javi.
Mi gremo letos sigurno spet v Pargo!

papa, metuljčica

Zivjo

Tudi jaz sem preživela v Pargi nekaj dni in sicer med mojim kolesarskim popotovanjem po Grčiji, ko sem si po aktivnih počitnicah privoščila malo lenarjenja:)) . In reči moram, da je popolnoma res vse, kar pravi metuljčica. Res je lepo tam in tudi jaz toplo priporočam dopust v tem kraju. Sama sem sicer spala v (privat) kampu, ki je bil zelo urejen, imaš pa kar nekaj hotelov in privat sob, tako da kar pot pod noge. Res prelepo mestece.

lp

Kje je Parga?

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

New Report

Close