PARIZ
Kaj mislite, je že primeren izlet ogled Pariza za 9-letne otroke ? Odločili bi se za organizirano varianto z avtobusom, ker je ugodneje kot z letalom . Ali ima kdo kak nasvet, priporočilo ?? sploh pa ni nujno, da je Pariz, samo rada bi jima vzbudila vedoželjnost in željo po potovanju.
Hvala za nasvete
Mi smo šli poleti v Pariz z letalom, pa nas je prišlo ceneje kot preko agencije z busom. Šli pa smo iz Dunaja (ne vem koliko vam to paše) s Fly Nikki. Čisto nova letala, veliko udobje. Spali pa smo v enem od hotelov Campanille.Bilo je nepozabno. Obvezno pojdite v DL. Aja, tamala je bila star manj kot 5, tako da z 10 letnikom sploh ne bi smelo biti problemov.
Saj bi šla z letalom, pa so cene precej višje kot z avtobusom. neorganizirano pa si ne upam, glede na to, da bi šla sama z otroki, pa tudi izkušenj nimam. Bila sem že sicer marsikje, pa povsod preko agencij. Ali mi lahko da kdo kak namig – kje si naj uredim poceni prevoz in nastanitev – saj tam bi se nekako znašla , pač ne bi vandrala naokoli zvečer, sicer pa itak vozijo taksiji, ki so verjetno varni. No, če ima kdo kak nasvet, bom zelo hvaležna.
ja avion si poiščeš prek adrie , tako kot so ti že rekl
prenočišče pa prek turist ofica od pariza pa vidiš cene in zasedenost
samo k smo šli mi z avionomje imela agencija za 350€ po oosebi pa v obe smeri avionom
ja kolk pa je z busom?
http://www1.parishotels.com/paris/
evo samo en link med mnogimi
Mi gremo za prvega maja z Ryanairom, za 4 nas pride karta 285 EUR. Nastanitev imamo v hotelu, katerega lastnik je Slovenec. Vse izlete bomo si bomo pripravili sami. Zaenkrat se še nisem poglabljala, vendar ko bo čaz za to, si bomo izbrali, kaj želimo videti, naredili plan, kako in kdaj in to je to. Je veliko ceneje kot z agencijo in še sam si svoj gospodar časa. Je pa spet odvisno, kajti nekomu pa bolj ustreza agencija.
Mi smo dali lani tako čez London, pa je izpadlo odlično.
Poglej za avionske karte preko neta, navadno imajo kakšno akcijo (midva sva kupila pred dvema letoma spomladi karti za september in sva dala 45 EUR+let.pristojbina za eno osebo za povratno za Pariz). Hotel sva si ugodno rezervirala preko neta (Venere.com), naredila sva si plan, kaj si bova šla ogledat v Parizu,.. Tam kupiš karte za podzemno, s katero se voziš z enega na drug konec mesta (mislim da je 10 EUR paket 10 kart); mesto je razdeljeno na cone,..No, pri rezervaciji hotela gledaš, da ne izbereš kakšnega v coni, kjer je stacioniran tudi njihov sloviti Moulin Rouge,je sicer cenovno ugodno, vendar pa bolj nevaren predel mesta.Če znaš angleško kolikor toliko, se malo znajdeš, prej narediš plan, mislim da nimaš kaj “faliti”. Meni osebno je bolj všeč izlet v lastni režiji, seveda se moraš bolj potruditi, ampak to je potem tisto pravo, ko začutiš tisti pravi utrip mesta.
Lp, Mojca
Samo ne z busom! Katastrofa! Tistih nekaj dodatnih eurov rajši dodaj, pa pejd z avionom. Če bo tvoj otrok probal vožnjo z busom do Pariza, ga bo za vedno zapustila želja po potovanjih ;.)). Voziš se nekje 21 ur. jaz sem šla oktobra tja z busom, nazaj sem se v 1,5 uri vrnila z avionom.
Spomladi grem še enkrat z mojo 11-letnico in gremo z avionom v lastni režiji.Hočem, da moj otrok uživa na potovanju (no ok, tudi jaz), ne pa ,da se lomi na busu.
Pejd z avionom in bo to za otroka še dodatno doživetje.
Najbolj ugodni in dobri hoteli v Franciji so Ibis ali Formula1.
lp