PARIZ
Pozdravljeni!
Poleti nameravamo z otroci (mlajši od 10 let) obiskati Pariz in Disneyland. Zanima me, ali kdo ve, kakšna naj bi bila najboljša pot do Pariza (tako da vmes tudi kaj vidiš) in nazaj … ali kdo ve za kakšen ugoden kamp v parizu od koder bi imeli dobro izhodišče za različne oglede …
Hvala in LP
Lady!
Glede poti ne vem kaj bi ti svetovala, ker ne vem kaj vas zanima in koliko časa nameravate porabiti za pot.
S kempi v Parizu je pa tako, da imajo tri, vendar so v poletnih mesecih čisto polni! Pred parimi leti ko sem bila tam smo imeli na “parceli” ki je drugače namenjena enemu šotoru postavljene kar 4. Zelo pomembno je, da pridete v kemp zgodaj dopoldne ko ljudje začnejo odhajati iz kempa, ker popoldne vas ne bojo spustili notri, ker se čisto zabaše – preusmerijo vas v ostala 2, tam se pa zgodba ponovi. Ta v katerem sem bila jaz ni čisto zraven podzemne železnice (splača se vam kupiti dnevno ali več dnevno karto, če se nameravate kolikor toliko voziti), vendar izpred kempa vozi bus do postaje podzemne. Je pa precej blizu centra oz. še bliže La Defensa.
Če te zanima še kaj vprašaj!
LP
Irena
Jaz sem šla prek agencije z avtobusom in smo potovali približno 15 ur, ker smo vsaki 2 uri imeli 10 min pavzo in enkrat pol ure za jest. Šli smo čez predor Karavanke, več se ne spomnem kako je pot potekala. Vem da smo si ogledali pokrajino šampanjca, Pariz, prebivali v enem od hotelov, ki niti niso bili tako dragi, na Pigalu (morda zato, he, he), nato smo silvestrovali vsak pač po svoje, mi smo pod Slavolokom zmage, naslednji dan smo šli v Disneyland. Vmes smo se vozili z metrojem (kupiš si carnet-približno deset kart in se voziš kolikor hočeš, in kmal je čist easy, ko skužiš sistem, saj so navodila narisana notr al si pa kupiš karto. Komot se je znajt v Parizu.
Bilo je pred nekaj leti tako da ti ne morem dat natančnejšega opisa.
Bilo pa je super!