Najdi forum

hello

Nujno rabim kaksne koristne informacije v zvezi z parizom. Predvsem ogledi in prevozi po mestu?

Tja grem prvič in sploh nič ne vem o tem mestu.

miki

Mislim da so vozovnice za avtobus in podzemno iste. Kupis jih vec pa se furaj po mestu. Za Louver rabis dan ali dva-odvisno kako velik fan si. Versaj prav tako en dan, potem so pa tu se ostale znamenitosti, ki jih pa itak poznas. Tist velik zelezen stolp, pa Piere Lasas-oz kak se ze ta britof imenuje, Rdeci mlin, Montpeljer-zanimiva stvar, Popidu center + malo morje galerij. To je v glavnem kultura, v okolici Rdecega mlina pa dobis ostalo zabavo.

Uzivaj

Zijo! Za Pariz je seveda podzemna najbolj zanimiv nacin prevoza. Glede muzejev pa lahk kupis vecdnevno karto, s katero lahko prehodis in si ogledas vecino znamenitosti. Za Louvre ni dovolj en dan… V enem dnevu se lahk sam sprehodis skozi. Da imas kaj od muzeja pa vsaj dva dni. Drugace pa mas dobro urejene turist office, tko da gres lahk tja brez predhodnega znanja. Dovolj da imas mapo z znamenitosti mesta, pa je… Seveda je odvisno kaj bi rad vidu, ali samo muzeje in znamenitosti ali pa tudi night life… Za slednje mega cash… jasno.

živ žav !

kupi si brošurco MESTO NA DLANI PARIZ.ni draga.pariz je drag. sam center še posebej. najdi si kaki youth hostel, da ne boš preveč plaču, če nimaš. samo mesto je čudovito. upam, da greš s punco. čarobno mesto za pare. videl boš da imajo drugačno mentaliteto kot tu v sloveniji. predvsem boj razvito in odprto. parižani se med seboj veliko družijo. videl boš da veliko ljudi sedi na travah, po spomenikih.obvezno pojdi na eifel stolp, zelo lep razgled. imajo milijon kafičev, pazi kam se vsedeš, nima vsak iste cene za coffe ali sok. dražji so tisti kafiči, ki imajo boljši razgled na kako cerkev. zjutraj boš kjerkoli dobil topu kakav, štručko in prosi za marmelado, da bo boljši okus v ustih. v parizu in izven njega je veliko, veliko za videt. sicer ne vem za koliko časa greš, toda vsega sigurno ne boš videl. poglej si tok koker moraš in mislim, da bo že to kar si boš ogledal dovolj da si ustvariš mnenje. ne vem kdaj greš. poleti ko je toplo, se parižani vsak večer dobijo vzunaj, klepetajo, plešejo, rišejo, pozirajo do 24 ure. po tej uri se vse zapre, tudi piva ne delijo več. do te ure pa so odprte vse restavracije. naroči si polže, super so. ne se bat, niso tisti z gozda, temveč gojeni in očiščeni. to je njihova specialiteta. če ne znaš francosko si in deep @!#$, ker francozi veliko dajo na sebe in skoraj nobeden ne zna angleško, redki. nekateri celo postanejo zagrenjeni ko slišijo angleščino, izogibaj se takih.hehe.obute imej udobne čevlje, ker so ulice dolge in te bodo noge začele bolet. spominkov imaš na milijone, od a do ž. kupi si rajši kako lepo sliko ali staro knjigo, ki jih tudi prodajajo. to ima več vrednosti kot en plastični obesek z napisom pariz. če si lahko privoščiš pojdi v moulaine rouge, kjer plešejo ženske in moški z malo manj obleke gor, če me razumeš. toda tu gre za umetnost plesa, ne pa striptiz. dober show naredijo. ne pozabi se lepo oblečt, drgač nimaš šans, da te spustijo. če ti bo, se pejdi pelat z ladjico po reki. če boš imel punco s sabo, lahko naročiš večerjo na ladji. obvezno si oglej versailles, morš it z busom do tja, slavolok zmage, place de concorde, louvrski muzej, sveta kapela, notre dame, arhitektura 20 stoletja ( v knjižici na str 54 ) – na sliki boš videl to noro arhitekturo, levo od tega pa je ena velika krogla. ko boš tam se boš spraševal kaj je to ? kino je to. OBVEZNO ! to je najbolj nori kino od vseh na svetu. nič več ti ne povem, sam pojdi tja in grem stvait, da boš hotel it še enkrat. pozabila sem glede hrane – ne pozabi probat kitajsko in japonsko – na žaru = malo poješ, toda v resnici veliko. disneylanda tudi ne smeš izpustiti. je pred parizom, tko, da če greš v avtom je to ugodno, drgač tja pelje avtobus, kupi karte v eni turistični agenciji, drgač če boš v hotelu, ti bodo z kakršnikoli vprašanjem tam pomagali in ti tudi prinesli. če imaš malo več denarja, si lahko najameš guide, ki te popelje povsod in ti tudi marsikaj pove o vsaki stvari. kar se tiče restravacij, se prvo spomni kaj bi jedel in nato vprašaj v hotelu kje bi bila taka rest. z tako hrano, oni bodo vedli. upam, da greš v juniju takrat je najlepše.

uživaj, če še karkoli rabiš , mi sam piši. lari
pa, lepo se imej. potem, ko pridi mi obvezno piši, da mi sporočiš tvoje mnenje o parizu.papa
mogoče se bova videla. sama sem bila tam že 4 krat in nikakor ga ne morem pozabit.

New Report

Close