Najdi forum

Potujemo v Pariz . Glede na to, da je vse v mestu res drago, – ali ima kdo kak nasvet glede prehranjevanja ( ali so najcenejše pizzerije ali Mcdonalds ali kar trgovina )
Hval.

Ja, vse je precej drago, imaš pa na ulicah ponudnike hitre prehrane (raznorazni topli sendviči, kosi pizze ipd.), tako da par dni se da tkole preživet, pa seveda hrana iz trgovin. Drugače pa menija ni pod 10-12 evr. Najbolje bi bilo če bi bil apartma pa si sami kaj skuhate.
Cene:
pivo 4 evr, rogljiček 1 evr (saj to je toliko kot pri nas!), kepica sladoleda 2 evr, sendvič 3-4 evr, vožnja na tour effel 11,5 evr

… lahko dam še kaj podatkov, sem bila že nekajkrat tam.

Se smem še jaz prištulit za kako info. o hotelu in prevozu? Zaradi poznega prihoda na letališče Beauvais razmišljamo o najemu avta (sta dva otroka z nami). Ali je potem bolj smiselno da vzamemo hotel izven centra… ali vseeno v centru?
Kakršnegakoli nasveta bom vesela.

mi smo imeli hotel na področju LA’ defence poslovno središče
bil je ugoden in ful dober
je pa precej daleč od mesta , skor izven metroja oz. si moarl it mal peš 5 min

ampak je pa okoliš res ful dober in razgled pa sploh

Ma, glede hotelov ne vem kaj dosti, ker sem bila sama v najetem stanovanju na robu centra. Kaj pa je “center” Pariza? Povsod tam, kjer vozi metro, torej vseh 20 departmajev.
Torej ni nujno, da tiščite v sam strogi center, ker je tako vseeno. Če se boste vozili okrog z metrojem (kar priporočam, ker je najhitreje, najoptimalneje in po moje tudi najceneje), potem je čisto vseeno, kje je vaš hotel. Tako ali tako boste tja hodili najverjetneje samo spat, čez dan pa okoli cotali. Metro te pa od enega konca Pariza do drugega prepelje v 20 min. Še največ izgubiš časa s tem, da se po hodnikih prebijaš.
Takoj na letališču lahko kupite prav za turiste karte (ticket touristique) za različno dolgo – mi smo na primer vzeli 5-dnevno, vključuje pa avtobus, metro in pa tudi hitri vlak RER, ki te prepelje z letališča v center. (5-dnevna stane 46,6 evr) Sliši se veliko, vendar ko enkrat toliko daš, ne razmišljaš več in se voziš kolikor te je volja …
Z avtom po Parizu – ne, nikar. Še sami Parižani nekateri nimajo avtomobilov, ker tudi parkirplacov primanjkuje, pa gužva povsod.
Ne vem, kakšni tipi ste, ampak jaz bi se vsekakor odločila za kakšen hotel glede na ceno (tudi, če je na robu mesta), važen je podatek, kje v bližini je postaja metro. Le-ti pa vozijo na 3 minute (in še podatek: javni prevozi v Parizu prevozijo dnevno 4 mio potnikov!)

Aja, pa pripravite se na dolge čakalne dobe pred vsako znamenitostjo. In več kot dva cilja na dan si ne zadajte (npr. Tour Eiffel in Notre Dame), ker ne bo zneslo.
Najboljš pridet pod ajflov stolp takoj zjutraj, ko še sploh ni odprt, pa se postavit v vrsto, hehe.
Če boste šli na dvorec Versailles (priporočam!), boste tam ostali cel dan, ker je ful za videt in doživet.Mi smo mislili, da se tja gre za pol dneva, pa ni mogoče.

Živijo, mi smo bili za prvomajske praznike v Parizu, nastanjeni smo bili v predelu La Defense v hotelu, kjer je lastnik Slovenec. Sam hotel je od podzemne oddaljen 5 minut hoje, je čist, udoben, ni pa nek hud luksuz.
Ko pa si enkrat na podzemni, pa itak ni problem kam priti.
Mi smo se z lastnikom že prej dogovorili za ceno, je zelo prijazen in ustrežljiv. Če vas zanima, vam lahko dam telefon, pa ga pokličite. Lahko pa kontaktirate tudi preko maila.
Morda še to – en dan smo šli v Disneyland, pa nam je bilo žal. Naša otroka sta bila razočarana. Ponudba je sicer ogromna (in oderuška), vendar vse temelji na Disneyevih junakih, mi pa smo pričakovali tudi kaj adrenalinskih užitkov. Čakalne vrste pa noooooro dooolge.

neška,

a mi posreduješ kontakt tega hotela oz. gospoda. Koliko ste plačali na noč in kako ste potovali do Pariza. Ali morda kdo ve za kakšno nizkocenovno varianto, gledala sem opcijo z Air France iz LJ na CDG, šli pa bi v začetku septembra.

Pozabi na avto v Parizu !!

Kadar sem v Parizu, potem sem nastanjena nekje v 13 ali 14 okrožju. Tam so cene hotelov precej nižje, ponudba pa glede na to da sem ves čas zunaj in hotel uporabljam le za spanje in tuširanje, čisto ok. Poleg tega nisi preveč izven ožjega dela centra (center je v Parizu sicer precej relativen pojem), metroji in avtobusi so pa vedno nekje na dohvat ruke. Avtomobila tudi jest ne priporočam, ker se boste mimogrede izgubili, pa še nakopali si boste jezo živčnih voznikov. Zajtrk si vedno plačam v hotelu, čeprav če pomisliš, da tam poješ polovico bagette z maslom ali sirom, en rogljiček in spiješ kavo, ali čaj in kozarec soka in za vse to odšteješ nekje od 7 evrov naprej, potem te je hitro groza. Vendar bi izven hotela za kaj takega dala še dosti več. Kapučin in 2 dcl soka te pride približno 7 evrov v lokalčkih, solata (fižol, krompir, zelena solata, koruza, preliv…) tudi okrog 7,5 evra, pannini (sendvički z različnimi nadevi) so okrog 3-4 evre, pecivo (rogljički, sladki kruh…) pa nekje okrog 2 evra. Za ornk kosilo, pa kar pripravi večjo vsoto. Tako sva midva z možem za špagete bolonez in lazanjo, pa še ena mini solata je bila zraven, pa popila sva vsak eno pijačo, dala 40 evrov! Da te kap, ampak s tem moraš v Parizu računat! Sem se pogovarjala z enim parižanom in je tudi on jamral, da bo firmo odpeljal iz Pariza južneje v Central Masif, ker je tam vse za 30- 40% ceneje, kot v Parizu. Sama sem pred dobrim tednom prišla nazaj in se v 4 dneh otresla 400 evrov! Domov pa sem uspela prinesti le dve vrsti sira, eno majčko, nekaj drobnarij za otroke, nekaj slaščic, dva majcena kipca in eno torbico.
Resda nisem bila v šopingu, pač pa poslovno, vendar samo za prevoze in življenje tam ti gre tolk keša, da sploh ne moreš verjet! Tako sem na koncu jedla le še pannine in solate in pila vodo.
Za prevoze ti svetujem metro, kupi pa si vsaj 10 kart naenkrat, ker imaš popust. Mislim da ena stane 1,5 evra, če pa jih vzameš 10, pa koštajo 12 evrov. Nisem pa čist ziher, ker tam sploh nič več ne študiraš, sam plačuješ, hihihi!
Sicer pa ste izbrali najbolj zoprn čas za obisk Pariza! Turistov je toliko, da se ti meša! Metroji okrog znamenitosti (postaje Cite, St-Michel Notre Dame, Chatelet, Gare du Norde…) so tako nabasani, da je groza! Polno je turističnih avtobusov, sobe težko dobiš, cene so defenitivno višje, pa ne le sob pač pa tudi letalskih kart! Jest si grem takšne zadeve zmeraj pogledat pozimi, saj je za 80% manj ljudi, hudega mraza tam ni, snega tudi ponavadi ne, pa imam občutek, da je marsikatera stvar cenejša!
Upam, da se boste imeli lepo, jest bi takoj šla spet, čeprav sem komaj nazaj. Predvidevam pa, da bom dejansko šla nekje konec leta- obveznosti pač!

V blizini letalisca je City Hotel, Arcantis De la Residence, vendar avtobus caka in vas bo odpeljal v mesto, vendar seveda pozno
jaz sem bila v hostlu
B.V.J. Quartier Latin
44, Rue des Bernardins – 75005 Paris
Métro : « Maubert-Mutualité » ou « Saint Michel Notre Dame »
Tél. : 00 33 (0) 1 43 29 34 80 – Fax : 00 33 (0) 1 53 00 90 91
Mail : bvj@wanadoo.fr – Web : http://www.bvjhotel.com
tudi druzine sm vidla
za hrano je pa problem, jedla v Mcdonaldsu za 1 EUR po komad,
pri Forum des Halles je ena samopostrezna restavracija, spodaj je pa vec etaz trgin, nasproti pa je tudi neka restavracija nekih ugodnih menijev, vendar nisem bla noter,
samopostrezne trgovine, imena verige se ne spomnem (Lonely Planet, poglavje prehrana, je vedno na koncu, pri opisu vsakega predela Parisa,
Metro Hotel de Ville, na vogalu je ena velika vecnadstropna stacuna, na vrhu samopostrezna, vendar ze visje cene

Zdravo,

pošljem popoldne, ker je sedaj nimam pri roki.

Mi smo šli z Ryanairom iz Benetk do letališča Beauvais (prevoz za 4 nas je prišel 320 EUR). Po nas je prišel lastnik hotela, ker smo bili tako dogovorjeni (mož pozna njegovo sorodnico in je to zrihtala), vendar smo mu plačali mislim da okrog 60 EUR (tudi za nazaj). Nam je bilo pa fajn, ker smo prišli pozno in imeli majhne otroke, pa da nam ni bilo treba iskat prevoza.
Za ceno ti težko rečem, koliko je redna, mislim pa da se da pogajat, sploh če mu plačaš z gotovino (brez računa). Nam je nudil res ugodno nočitev za 80 EUR na dan za 4, skupaj z zajtrkom. Smo bili pa vsi 4 v eni troposteljni sobi (2 odrasla, 2 otroka). Dodatna ugodnost je bila ta, da nam je vsak večer pripravil še večerjo, ki je nismo posebej plačali. Ne vem pa, če to nudi tudi drugim gostom, mi smo se to prej dogovorili in je potrdil, ker smo poznali njegove sorodnike.

Pusti mail, da ti pošljem naslov in telefon.

Hvala stokrat vsem za informacije, zelo ste mi pomagali !!!!

neško bi prosila za kontakt tega hotela, moj mail

irena.celhar@googlemail.com

Še to: karta za začetek septembra Ryanair iz Benetk v Beauvais nas je za 4 osebe prišla 141 € z vsemi taksami, plačilom s kartico in prtljago.

Mogoče še to pride komu prav: če bo kdo letel iz Trevisa v Pariz, bo vedel, da letalo pride na Beauvais precej pozno. Mi smo takrat najeli shuttle kombi (25 € na osebo!), ker nismo bili ziher, kako bomo drugače za zagotovo prišli z letališča. Pa nam ne bi bilo treba, karte za bus dobiš praktično na šalterju pri tekočem traku za prtljago. Ko prideš do mesta, pa tudi večino metrojev še dela.

Iz tega letališča majo fajn zrihtan prevoz do centra – mislim da metro 1 tam pelje in ni panike…

Neška bi lahko še jaz prosila za kontakt tistega slovenca,ki ima hotel v Parizu..
moj mail:
bucibu@gmail.com

hvala in lp!! 🙂

živjo neška , prosil bi te in bi ti bil zelo hcaležen če bi mi posredovala tel številko od gospoda.
moja kontakt:
aulcnik@gmail.com
LP,
Anton

pozdravljeni!

rezervirala sem letalske karte iz trevisa v pariz – Beauvais. pa me zanima, če mi lahko kdo svetuje, kam naj se napotim. in sicer, iščem hostel, ki bi bil cenovno ugoden. letim pa konec avgusta in sicer čez vikend. pa me zanima kaj smi najbolj splača videti v 2 dneh. vem da je to zelo malo časa za pariz, a nekaj pa bo.

hvala

lp

V začetku avgusta grem v Pariz… Zanima me, če mi lahko kdo svetuje kaj se splača ogledat in kaj ne.
Za vsak odgovor bom zelo vesela.
Hvala že v naprej.

Pozdravljena,

v januarju grem v Pariz, mi lahko posreduješ telefon oziroma email, ime hotela tega gospoda pri katerem ste bili,

hvala

anatepina@gmail.com

Pozdravljeni!

Nezka, in seveda ostali tudi jaz kandidatka za Paris 🙂

ampak iz nujnih razlogov.

Te lahko tudi jaz prosim za kontakt tega gospoda.

moj mail: pegicatina@gmail.com

Živjo Neška!
Tudi mi imamo v planu prvomajski dopust preživeti v Parizu, zato bi te prosila za kontaktne podatke od hotela.
Hvala za info.
joze.janezic1@telemach.net

Tudi mi priletimo na letališče pariz – Beauvais zelo pozno zvečer.. Razmišljamo o nočitvi kar na ketališču in potem zjutraj z busom v mesto, v hotel in potem na oglede… Kakšno je to letališče, je veliko, odprto celo noč, je praksa, da se tam spi(na mnogih letališčih se množično prenočuje )??
Če pa bi že šli zvečer z busom v mesto, kako vozijo metroji ponoči?

Hvala, lep pozdrav

http://www.sleepinginairports.net/europe/paris_beauvais.htm

hm.. glede na tole stran, ponoci zaprejo.. majo pa na internetni strani letalisca ponudbe za hotele..

btw.. rabis vodic po louvru? 🙂 amazon je za-j moje narocilo in mi poslal dve enaki knjigi 🙁 vodic po louvru. sicer ful dobra knjiga, samo tolk, da bi mela dve na polici pa spet ne. nazaj pa nima smisla posiljat, ker je postnina tolk draga kot knjiga..

http://www.amazon.com/Pocket-Louvre-Visitors-Guide-Works/dp/0789205785

ce koga zanima, jo prodam za 10evrov.

Zakaj letite na beauvis letališče, če leti easy jet iz benetk na CDG-glavno praiško letališče za par evrov več?

New Report

Close