Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek parket ali laminat

parket ali laminat

Parket je star že ulala in vrgli ga bomo ven. Talnega gretja nimam. Menjali bomo dnevni prostor in hodnik. Kaj svetujete – parket ali laminat? Tolk je enih mnenj, da sem že čist zmešana, kaj dat. Pomoč, pliz.

Iskalnik!

Parket

Parket!!!

Vsekakor parket.

definitivno parket!

zame laminat. Imeli smo parket v vseh sobah in ga počasi menjamo na laminat. je boljše,vsaj nam

parketa položiva na leto 80 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, laminata 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}- dosti pove-ane.

cenejši je laminat, več časa pa zdrži parket.

ne vem če pove. laminat lahko marsikdo sam položi, a ne?

Laminata ne, parket je ok, ali pa kakšen granitogrez ali kaj podobnega.

Jaz bi parket. Imam sicer lep laminat, ne daje pa topline, ki jo da les. Les je spešl…. Če bi imela denar, bi dala parket…

Obdrži parket, samo obdelaj ga na novo.

Vsak drug dan (ali pa na drugh forumih) je tako vprašanje!!

Enmu paše parket, enmu laminat, enmu tapison, enmu pluta, drugmu ladijski pod….

JAZ ji svetujem gola tla. Zemljo naj si posuje po tleh. Čez čas naj da čez praprot in čaka.
Ko bo imela keš, naj se pa odloči:

– lahko pogrne kravjo kožo
– lahko cajtnge
– lahko pa desca, če ne zna poštimat takih stvari doma!

Ker pa sprašuje, kva je boljše – najboljše je, da se zavije v plastične vrečke in utihne!

Parket je toplejši in bolj tih, pa bolj vzdržljiv kot laminat, zato bi jaz, če bi se odločala med tema dvema opcijama vzela parket.

Hoja po laminatu se ful sliši za razliko od parketa. Pa jaz imam občutek kot da bi nekako po zraku hodila. Meni se ne dopade, je pa občutno cenejši, sploh od kakega malo bolj posebnega parketa.

Če ti je všeč plastika potem laminat. Če imaš raje naravne materiale potem parket. Jaz zase nimam najmanjšega dvoma. Ne bi pa parketa nikoli metala ven ampak bi ga popolnoma obnovila.

EQ- res je marsikdo car ga zna sam položiti.

laminat ne ropota, če je prilepljen, fanje ga lepijo ali dajejo na penco, po želji stranke.

parket obnovi in bo za 20 let mir pred njim 😉

pa komaj čakam, da vržem laminat ven in damo spet parket, ni primerjave,
parket se dosti bolj umaže oz. se ga prime umazanija, občutek brezvezen, plastičen, poškodb ne moreš kamuflirat, skratka, brrr
+ za parket

ja itak…..dej no mir

Laminat je cenena plastika.

Ne bi nikoli vrgla ven parketa, posebno starega , raje bi ga na novo pobrusila. Idealno izpade v kombinaciji z modernim pohištvom.

Zakaj sploh vreči ven star parket? Jaz ga imam 45 let in je še čisto vredu. Vsakih nekaj let ga je potrebno prebrusiti in prelakirati, in to je vse. Ga ne bi vrgla ven za nič na svetu.

Glasujem za parket. Mi je bolj naraven, topel, ne slišiš ropotanja kot pri laminatu, ko hodiš po njem, laminat mi deluje plastično, ceneno….
Je pa res, da bi marsikdo imel parket,pa ga zaradi cene nima in se nekako zadovolji z laminatom saj je občutno cenejši in zato dostopnejši.

Mene pa zanima kako je z gotovim parketom. Se tudi tega da čez leta pobrusit?
V bloku smo imeli star parket (v stanovanju je bil od vsega začetka), mi smo ga ob vselitvi pobrusili in na novo polakirali.
V hiši pa imamo oljen gotovi parket. Z njim smo zadovoljni, ne vem pa kako je z brušenjem, je tudi pri gotovem to možno?

New Report

Close