Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Parket – vodni lak

Parket – vodni lak

Tiste, ki imate parket lakiran z lakon na vodni osnovi. Kolikokrat so polakirali? Kako se obnese?
Mene je prepričalo to, da ne smrdi in da lahko naslednji dan uporabljaš. Sem ga polomila?

Mislim, da tistih, ki so bili včasih sploh ni več. Tisti so bili kvalitetni, samo tudi strupeni pa kar nekaj časa nisi smel stopit na parket ko so lakirali.

Mi ga imamo na vodni osnovi in nismo najboljš zadovoljni. Parket je ves poškodovan (ne da trdnosti) itd… Samo kot je meni rekel parketar, tistega ne smejo več lakirati, ker je strupen.

No pa me razsvetlite zakaj stari laki niso dobri. ?
Smo v eni sobi predčasom polagali parket cca.25m in z dobrim občutkom uporabili tega na vodni osnovi.
Moram samo še rečt obup in letos po 7 letih smo morali brusit in na novo lakirat…….,ker je bil že obupen (podrajsan,brez oprijema,tam kjer je pohištvo razni stoli ,noge je vse resnično podrajsano,temne barve…)

V čem je pol stvar,če moram vsake tolke spet lakirat.To mi ravno nič ne deluje EKO ……
V raznih muzejih ,gradovih so parketi po več kot 100 let in parket tak,da stoj in glej.
Pa mislim,da ga ne lakirajo na 5,7,10 let….in v čem je pol to okolju prijazno.

Torej parket bi moral bit vsaj 20 let minnimalno ok……

odločite se sami ali pa pričakujte čez hiter čas spremembe

P.S.v 2 smo dali onga konkretnega(lak ,ki se še da najt )

Imeli smo parket lakiran s tem lakom, obup od obipa.
Če ne nameravaš pomivat tal in boš imela čez tepihe in ne boste veliko hodili, potem mogoče še, drugače pa nikakor in nikoli!
Mi smo se preselili, parket lakiran z lakom in je milina ko ga pogledaš, pa ni nov, je star 30 let, obnovljen pred 10 leti, mi smo imeli pa novega in je bil tak, kot bi bil star 200 let. Škoda denarja za tak parket.

Čez tole se prebij, pa boš vedela zakaj…

http://www.mko.gov.si/fileadmin/mko.gov.si/pageuploads/zakonodaja/varstvo_okolja/industrijsko_onesnazevanje/dajatev_hos_precisceno.pdf

Možno, da še obstaja topilni lak na južnem trgu, v slo ga kupiti, razen kje na črnem trgu, ne moreš.

New Report

Close