Parkirišče čez potok
Spoštovani,
imamo majhen problem z sosedi glede parkirišča, ki je na njihovi parceli, parkiramo pa mi in vsi ostali. Upam, da problemček uspešno rešimo. Vas pa bi prosil za nasvet.
Na tem zemljišču kjer je zdaj parkirišče za štiri avtomobile je bil prej potok in grmičevje. Čez njega je bil narejen lesen “most”, ki je služil za parkirišče enega avtomobila. Tako je bilo več kot 15 let. Pred enim letom pa smo se odločili, da zadevo razširimo. Delček potoka smo dali v cevi in nasuli, tako da smo dobili štiri parkirišča in neko uporabno zemljišče.
Vse to je bilo v dogovoru z sosedi, saj niso imeli nič proti. So menili, da je tako ali tako neuporabno, saj je potok, pa še vse je zaraščeno.
Danes pa so sporočili, da zemljišča ne prodajo, ampak ga dajo v najem. Najemnina naj bi bila 50 tisoč tolarjev letno. Če tega ne plačamo bodo zaprli. Naša hiša nima drugega parkirišča, zato moramo nujno parkirati tukaj.
Mi smo za neko rešitev, lahko tudi najemnino, naša želja pa je zemljišče odkupiti.
Kaj mi predlagate vi, kaj lahko naredimo? Je potok tudi njihova last?
Za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.
Mark
P.S. Naj dodam še to, da je potok ob občinski cesti. Njihovo zemljišče pa do ceste, tako je na drugi strani potoka njihov samo rob…
Vedno je lastnik zemljišča tisti, ki se odloči kako bo gospodaril s svojim zemljiščem (ali ga bo oddal v najem ali prodal) ter postavil pogoje glede najema ali prodaje. Vse je torej stvar dogovora. Škoda, ker se niste o tem pogovorili oz. dogovorili že takrat, ko ste začeli urejati parkirišča, saj ste v sedanjih pogajanjih v izrazito podrejenem položaju.
50.000 sit na leto za 4 avtomobile. To se mi zdi zelo ugodno. Kot je napisala že Danaja, lastnik zemljišča odloča, o tem, kaj bo storil z zemljiščem.
Vprašanje, ali je potok njihova last pa je brezpredmetn, saj ste strugo preuredili brez dovoljenja, kar pomeni, da ste naredili prekršek. Moj nasvet je, da ne pritiskate na lastnika, še posebej ne z grožnjami, ker se zna zgoditi, da bo zemljišče zagradil.
Forum je zaprt za komentiranje.