Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Parni čistilci

Parni čistilci

Namen imam nabaviti enega malega, ne predragega. Rabila bi samo za fuge in kakšno manjšo stvar. Ima mogoče kdo Pingvina? Kakšen nasvet bi mi prav prišel. Hvala

Zdravo!
Ravno prejšnji teden mi ga je oče posodil….sem hotla mal počistit….pa ni šlo prav nič dol. Meni se zdi prav brez veze, sem ga takoj vrnila (tudi jaz se ga mislila nabavit) Ni ga čez Meglio in krpo! Če imaš možnost si ga najprej sposodi, da boš videla, če ti sploh ustreza!
Pozdravček!

Jaz imam Bomann, izgleda tako kot pingvin in čistim z njim fuge brez težav.

Če želiš, da boš z njim kaj resnega delala, potem si kupi resen parni stroj in ne pingvina. Sem imela najprej pingvina in sem ga nekomu šenkala, ker se z njim ne da narediti ničesar česar se ne da narediti s krpo in čistilom. Pa še na vsakih pet minut ga je potrebno ugasnit, ker vode zmanjka in jo moraš doliti in čakati, da se spet segreje.

Mi je prišel pred časom agent predstavit parni čistilec Birsa, pa zraven ima še za likat. Čistil je krasno od korita do šip in fug, cena pa je bila čez 400 tisoč, 10x predrag, drugače bi ga takoj imela.

LP

Stran vržen denar!
Imam steambuggya—al kako se mu že reče…saj veš top shop varianta…
Tam malo manj kot sam dela,v resnici ga uporabim samo za temeljito čiščenje kopalnice (pa še to ga ne bi ,sam pol bi najbrž slišala,kolk smo dali za mašino,ki je nikoli ne uporabim:))))))))

Jaz sem si pa zadnjič sposodila od kolegice parno mašino za tristo jurjev. Z njo sem spucala komplet fuge v kleti, ki niso bile spucane, odkar hiša stoji, po njih smo pa ves čas hodili obuti in so bile polne blata in druge svinjarije. Zdaj se vse sveti kot novo. Bi ga imela takoj, ampak toliko denarja pa vseeno ne dam.

Poslanstvo fug je, da so umazane. Tko da je za glancanje fug škoda denarja in časa.

Ja “škoda” kakor za koga.

No, jaz imam doma tako mašino, ki je šest let nazaj stala več od omenjenega zneska in sem z njo zelo zadovoljna. Je pa hkrati tudi vodni sesalec in likalnik. S sesalcem sicer ne sesam, ker se filtri prehitro umažejo in jih je potem potrebno na servisu menjat, s paro pa čistim generalno vsake toliko in moram reči, da se tako hitro in tako enostavno ne čisti z nobeno napravo.

Aja, za fuge pa je najboljša stvar še vedno pecilni prašek s par kapljicami vode. Namažeš po fugi in pustiš, da se posuši. Temno sive fuge postanejo spet svetlo sive, tako kot prvi dan po fugiranju.

Ni škoda časa, ker smo spremenili namembnost sob in se po njih se bo več hodilo z blatnimi čevlji, temveč samo s copati. Če pa misliš, da je poslanstvo fug, da so umazane, pa veselo pujsaj še naprej.

New Report

Close