parni likalniki
Včerja sem posatal pozorna na Batagelovio reklamo o likalni mizi, likaliku…celem kompeltu in vdieti je res super. Sploh mmoram priznati, da tega novega prnega likanja ne razumem popolnoma.
Vem, da sem si ogledovala samo likalnike s kotlički, pa so bili ogokg 40.000. Ker pa ne poznam nikogar, ki bi mi res znal opisai prednosti sem še revidna.
Vsekakor zapeljivo: likanje na obešalniku, likanje skozi več plasti, lahkotno likanje zelo zmečkanih obelk…Pa je izdatek upravičen? Pa je vse to res?
Hvala za kašno izkušnjo in lep pozdra vvsem, ki to berejo!
Draga Marija, jaz konkretno Bagatela ne poznam, mam pa doma eno podobno italijansko zadevo že kar nekaj (okrog 10) let. Tudi pri mojem likalniku so obljubljali likanje na obešalniku, že obešenih zaves pa več plasti…. Takole ti povem: vse to je lari-fari, zdaj sem kupla čist navadn parni likalnik za 10 jurjev, ki prav tako zmore vse to pa še takoj se segreje (on “tabolši” se segreva okrog 10 min., odvisno kolk vode je v kotličku, tako da za hitro jutranje likanje sploh ne pride v poštev). Saj pravi, lahk, da so ti že izpopolnjeni, sam prej se rajš prepričaj na lastne oči.
LP
Imela sem enega prvih parnih likalnikov v Sloveniji – Tehnovapor se je imenoval. Pa je revež po trinajstih letih likanja za šestčlansko družino
“počepnil”, da se ga sploh ne da več popravit.
Zdaj imam kake tri mesece Batagelov likalnik na paro (San Marco ali Marino – ne vem zdajle točno) – je eden on najcenejših Batagelovih.
Z njim sem več kot zadovoljna. Res lahko likaš pokončno – imam precej bluz iz tanjše viskoze in lepo poravna, pa svilo in zavese tudi. Fino se
“prezrači” tudi kakšen pleten pulover.
Kakšnega debelega “štofa” pa res ne moreš likati pokončno.
Bombažne kuhinjske krpe pa zložim in potem polikam z obeh strani pa je.
Likalno mizo imam navadno zložljivo z luknjicami, ampak si bom ob prvi priliki (mogoče bom pisala božičku :)) nabavila tisto, ki ima mrežo, za originalno, ki vsrkava paro pa še nekaj časa ne bo fiananc :((.
Jaz uporabljam elna-press. Ne zamenjam ga za noben likalnik na svetu.
Danes sem v Celovcu videla še en nov izum – likalnik za srajce in bluze. Še mokro natakneš gor, pustiš 5-7 minut in vse je zlikano in suho. Noro. Mislim, da je proizvajalec Philips, stane pa nekaj čez 1000 evrov. Enkrat ga bom šla iskat, ker moram stalno te srajce prekladat :((
Preden kupujete Batagel res vsaj preverite Elnapress.
Živjo, jaz sem tik pred nakupom parnega likalnika in likalne mize. Najprej sem že skoraj kupila vse v enem kompletu, ki je v Merkurju v akciji, vendar sem se premislila. Kupila bom raje mizo in posebej še likalnik. Glede na cenovni razpon, ki jih imajo B. likalniki, ne vidim bistvene razlike v njihovi kvaliteti. Mislim, da me bo deska in likalnik (oboje kupljeno v Merkurju in v akciji ter od B.) prišlo kar nekaj 10.000 tisoč sit manj, kot pa če bi kupila v kompletu. Pa še likalnik lahko uporabljam neodvisno od mize.
Glede obljub, ki jih ponujajo, pa tole: pri prijateljici sem preizkusila in to je bilo tisto, kar pričakujem od likalnika. Pa tudi še nekaj drugih ljudi mi je priporočilo likalnik na suho paro.
To je pač moje mnenje.
Tinchy, ravno sem hotela postaviti vprašanje glede Elnapress-a, ki ga nameravam kupiti. Mogoče veš razliko (razen v ceni) med Elnapress Alize ter Elnapress Opal? Je res likanje z Elnapress (oz. likalnim strojem drugega proizvajalca) toliko enostavnejše? Kako se zlikajo srajce? Če ima katere izkušnje, lepo prosim za vaše mnenje.
Pozdravček, Milena
Forum je zaprt za komentiranje.