Parodontax
Moj moz uporablja to zobno pasto od takrat, ko mu je zobozdravnik povedal, zakaj ima zadah iz ust in krvavece dlesni. Takrat si je nabavil Paradontax in po vsaki jedi si je sel umiti zobe, s tem, da je pricel uporabljati se zobno nitko. Rezultat: po pol leta je imel zdrave dlesni in tudi zelo je shujsal, ker se mu ni dalo toliko umivat zobr, pa rajsi ni jedel toliko obrokov
Začel je uporabljat pravilna mehanska sredstav: zobna nitka odstrani vsaj 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} plaka, ki je glavni razlog nastanka kariesa. In če pravilno uporabljaš nitko, torej greš v “žepke” z njo med zobom in vrhom dlesni, zmasiraš in utrdiš dlesen, ščasoma ni več krvavenja, odstraniš pa seveda tudi večino nesnage v teh žepkih. Pasta nima blage veze s pravilnim mehaničnim čiščenjem, je le površinska implementacija malce grobih delcev za poliranje sklenine – pa eterična olja osvežijo zadah.
Poleg nitkanja je pomembna tudi pravilna masaža dlesni z mehko (!) zobno ščetko, ne dratpiršno, torej pretrdimi ščetinami.
Umivanje zob s pasto je sicer bolj kot ne marketinška poteza in tekma proizvajalcev le-te med seboj. Zato, ker je nekaterim najlažje posečt po pasti in mislijo, da so naredili največ in najbolje, namesto da bi dobro očistili obzobne žepe z nitko in zmasirali dlesni in jih malo poknajpali – izmenično topla-hladna voda.
Začel je uporabljat pravilna mehanska sredstav: zobna nitka odstrani vsaj 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} plaka, ki je glavni razlog nastanka kariesa. In če pravilno uporabljaš nitko, torej greš v “žepke” z njo med zobom in vrhom dlesni, zmasiraš in utrdiš dlesen, ščasoma ni več krvavenja, odstraniš pa seveda tudi večino nesnage v teh žepkih. Pasta nima blage veze s pravilnim mehaničnim čiščenjem, je le površinska implementacija malce grobih delcev za poliranje sklenine – pa eterična olja osvežijo zadah.
Poleg nitkanja je pomembna tudi pravilna masaža dlesni z mehko (!) zobno ščetko, ne dratpiršno, torej pretrdimi ščetinami.
Umivanje zob s pasto je sicer bolj kot ne marketinška poteza in tekma proizvajalcev le-te med seboj. Zato, ker je nekaterim najlažje posečt po pasti in mislijo, da so naredili največ in najbolje, namesto da bi dobro očistili obzobne žepe z nitko in zmasirali dlesni in jih malo poknajpali – izmenično topla-hladna voda.[/quote]
Še malo dodatka: najboljša in najbolj higienična je pa ustna prha, kjer očistite s curkom vode in zraven masirate pravilno dlesni.
Umivanje zob s pasto je sicer bolj kot ne marketinška poteza in tekma proizvajalcev le-te med seboj. Zato, ker je nekaterim najlažje posečt po pasti in mislijo, da so naredili največ in najbolje, namesto da bi dobro očistili obzobne žepe z nitko in zmasirali dlesni in jih malo poknajpali – izmenično topla-hladna voda.[/quote]
no, razen seveda če imaš zobe tako skupaj, da nobene zobne nitke na svetu ne stlačiš vmes, tko kot na primer jaz… odsvetovano tudi s strani zobozdravnika, ker bi si preveč poškodovala sklenino.
mehka zobna ščetka je itak nujna, drugače je krvavenje dlesni samo še slabše.
parodontax pa meni osebno dokazano umirja vnetje dlesni, medtem ko mi ga ostale zobna paste ne. pa še okus po ostalih zobnih pastah mi je fuj – sladek in penast