Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Parodontoza – kaj izbrati?

Parodontoza – kaj izbrati?

Kaj lahko upočasni parodontozo?

Gledam dve ustni raztopini:

Oralflogo  (s hialuronsko kislino) ali

Oroxid forte (na bazi kisika)

Kdo pozna? Vaša mnenja in izkušnje z uporabo?

Hvala. 😉

D  vitamin 15.000 enot na dan

Nujno do zobozdravnika, ki je specializiran za paradontozo. To ni hec, ki se rešuje z ustno vodo. Vzeti ti mora vzorec katerega pošlje v laboratorij, da vidi katera bakterija ti  napada kosti. Sledi zdravljenje z antibiotikom. Obvezno je čiščenje zobnega kamna in vseh žepkov v dlesnih. Ne se hecat s tem, če nočeš ostati brez zob.

Nujno k zobozdravniku najprej. Oroxid forte raztopina super zadeva, uporabljam.

Odgovor na objavo uporabnika
Ahila334, 26.12.2024 ob 18:25

Nujno do zobozdravnika, ki je specializiran za paradontozo. To ni hec, ki se rešuje z ustno vodo. Vzeti ti mora vzorec katerega pošlje v laboratorij, da vidi katera bakterija ti  napada kosti. Sledi zdravljenje z antibiotikom. Obvezno je čiščenje zobnega kamna in vseh žepkov v dlesnih. Ne se hecat s tem, če nočeš ostati brez zob.

Hodim k paradontologu v ZD Moste. Več let. Me spremlja.
Ampak nikoli do sedaj mi ni vzel vzorca za bakterijo in to tudi jaz prvič slišim za to. Tudi zobozdravnik mi nikoli ni onenil nič glede tega.

Kamen in žepke redno čistim. Skrbim za ustno higieno z nitkanjem, medzobnimi ščetkami in krtačko + Splat zobna pasta.

Res sem obupana ker naredim vse kar je v moji moči, a mi dlesen izginja. 😭

PP, 26.12.2024 ob 19:17

Hodim k paradontologu v ZD Moste. Več let. Me spremlja.
Ampak nikoli do sedaj mi ni vzel vzorca za bakterijo in to tudi jaz prvič slišim za to. Tudi zobozdravnik mi nikoli ni onenil nič glede tega.

Hodim redno k parodontologu, pa tudi meni še nikoli ni kaj takega niti omenil.

Enako mož, pa hodi drugam, k drugemu parodontologu.

Mož je bil dve leti nazaj zaradi paradnotoze na pregledu na Hrvaškem. Smo iz Istre zato nam je bližje in tudi ceneje. Pa ne pri kakem šalabajzerju ampak v kar veliki zobni kliniki. Takrat so mu vzeli bris in poslali v laboratorij. Rezultate je dobil po cca. 10 dneh. Sledilo je zdravljenje z antibiotiki. Potem odstranitev zob za katere ni bilo več upanja, da bodo preživeli. Bili so zdravi a majavi, saj je bila kost močno načeta in niso imeli več stabilne korenine. Potem so mu vstavili umetno kost na delih kjer je bilo to mogoče, sproti čistili vse žepke… Dobil je dva vsadka in prevleke na zobe kateri so ostali. Redno hodi na kontrole in čiščenje žepkov. Zaenkrat je stanje ok.

Sem spet šla guglat, ja, lahko se predpiše tudi antibiotik, ČE je prisoten abces, torej gnojno vnetje.

Nekje je bilo pred časom objavljeno, da je nitkanje nevarno in škodljivo, da še bolj poškoduje dlesni, skozi ranice na dlesnih pa hitreje pride do hrane in vnetij. Ne vem točno katera spletna stran je to bila.

Ahila334, 26.12.2024 ob 19:34

Mož je bil dve leti nazaj zaradi paradnotoze na pregledu na Hrvaškem. Smo iz Istre zato nam je bližje in tudi ceneje. Pa ne pri kakem šalabajzerju ampak v kar veliki zobni kliniki. Takrat so mu vzeli bris in poslali v laboratorij. Rezultate je dobil po cca. 10 dneh. Sledilo je zdravljenje z antibiotiki. Potem odstranitev zob za katere ni bilo več upanja, da bodo preživeli. Bili so zdravi a majavi, saj je bila kost močno načeta in niso imeli več stabilne korenine. Potem so mu vstavili umetno kost na delih kjer je bilo to mogoče, sproti čistili vse žepke… Dobil je dva vsadka in prevleke na zobe kateri so ostali. Redno hodi na kontrole in čiščenje žepkov. Zaenkrat je stanje ok.

Prosim, če ti ni odveč, za naslov te klinike. Hvala.

Grenivka422, 26.12.2024 ob 21:07

Nekje je bilo pred časom objavljeno, da je nitkanje nevarno in škodljivo, da še bolj poškoduje dlesni, skozi ranice na dlesnih pa hitreje pride do hrane in vnetij. Ne vem točno katera spletna stran je to bila.

Res pa je, da ko si nitk med zobne prostore, mi dlesni krvavijo. Pa tudi, kot da bi se mi občasno v dlesen naredila prav zareza zaradi nitke. V kolikor naknadno najdeš ta link, bi bilo fono da ga pripopaš,  magar v novo temo – Škodljivo nitkanje zob. 😉

Res sem zmedena, ker ne vem kaj je najbolje za ustno higieno?

Uporabljam pa tudi Paragin kapljice, ščetko pa Curaprox CS 5460.

Kapljice 68, paradontoza izginila, potrdil zobozdavnik.

Super zadeva, 26.12.2024 ob 22:04

Kapljice 68, paradontoza izginila, potrdil zobozdavnik.

Kapljice 68 prodajajo v lekarnah pod imenom Paragin kapljice.

Malo off the topic vprašanje, zakaj sploh pride do parodontoze?

Pozor!

Izogibajte se natrijevega lavril sulfata v zobni pasti – povzroča paradontozo.

“Parodontoza je kronična bolezen, ki nastane zaradi bakterijske okužbe zobnih oblog, ki jih ne odstranimo z redno ustno higieno.”

Umivaj si zobe drek človeški!

609043, 27.12.2024 ob 09:58

“Parodontoza je kronična bolezen, ki nastane zaradi bakterijske okužbe zobnih oblog, ki jih ne odstranimo z redno ustno higieno.”

Umivaj si zobe drek človeški!

Ni vse tako enostavno, kot pravi sistem.
Tvoje izražanje pa veliko pove o tebi, tako, da človek DIHAJ DIHAJ DIHAJ.

Zobne kreme so nevarne. NL sulfat he močan detergent, ki omogoča penjenje. Sulfat se veže na tkiva, zato ga ne moramo izplakniti kar z vodo.

Uniči koristne bakterije v ustih, druge recimo streptokoke i E. coli pa pusti pri miru.

PP, 26.12.2024 ob 21:42

Prosim, če ti ni odveč, za naslov te klinike. Hvala.

Home

New Report

Close