Partner me nonstop primerja in mi kaže druge ženske
Partner me nonstop primerja z drugimi. Ko greva v trgovino, poglej kakšne pajkice ima, kakšne čevlje, kako je pobarvana, kakšen tatu ima, poglej kje ima pirs, poglej koliko ima prstanov, …….. Zanimivo pa je, da oblečem pajkice, tudi svetleče, obujem petke, imam kar nekaj nakita, …..
Iz spletnih trgovin mi naroča cunje, katere moram potem oblečt, 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} jih je OK, ostale so pa mimo. Zadnjič je kolegico tako gledal pod noge, da sem mislila, da jo bo kar pojedel. Ko je odšla pa mi je rekel, ali si videla kakšne pajkice je imela, pa najlonke, kako je imela polakirane nohte.
Drugače se dobro razumeva, super funkcionirava, spolno življenje imava urejeno, denar tudi ni problem, ………me pa motijo zgoraj napisane stvari.
Če ti od že začetka razmerja to omenja, potem sebe vprašaj, kaj ti je, da si to dopustila in se z bedakom spustila v ustvarjanje familije. Če pa ima krizo srednjih let pa še ti začni njega primerjat z drugimi moškimi, pa mu omenjaj glej kakšne goste lase ima tvoj kolega tvoj pa je recimo plešat, najdi njegovo šibko točko in točno to pohvali pri drugih moških. Vem, bedne igrice, ampak včasih moreš takega bedaka prizemljit na krut način.
Še enkrat preberi in razmisli, kaj si napisala. Med drugim “drugače se super razumeva” – seveda, če te spreminja po svojih željah. Enkrat se obleci po svoje in mu povej, naj ne komentira drugih žensk. Se grem stavit, da se ne bosta več dobro razumela.
Kar srh me spreleti, ker ob tem pomislim na svojega bivšega. On je v moji prisotnosti sikal za drugimi ženskami, ki so mu bile všeč, drugače pa je bil bolestno ljubosumen. To so bolani umi!
Imaš več možnosti:
ad 1 poveš mu, kaj te moti… ostali so/smo napačni naslov
ad 2 ne šmirglaš 5 posto, kaj bi on rad, da oblačiš in deluješ po svoje
ad 3 zamenjaš tipa
Prosim te za 2 stvari: daj prosim napiši še koliko sta stara in kaj tebi všeč.
Drugače se pa strinjam z zgornjimi zapisi, vidva se razumeta dokaj ok samo zato ker obvelja vedno njegova. To pa je začetek zgubljanja sebe. Še par let pa ne boš več vedela kdo si, kaj imaš rada in česar ne maraš. V bistvu ne boš znala funkcionirati brez njega.
Dejstvo pa je tudi da ima tip zelo slab okus – pajkice in štikle in pirsinge? Resno? In vidita polno tako oblečenih?
Svetujem ti da začneš isto delati še ti njemu. Me prav zanima koliko časa bo zdržal.
Te moti, ker gleda druge ženske v tvoji prisotnosti? Ali te moti, ker si želi, da bi bila podobna drugim?
Če te ne moti, da gleda druge, se lahko pridružiš v igri in še ti pokomentiraš, pohvališ kaj na ženski, kar ti je všeč. Ker takšna je druga ženska, urejena, lepa, posebna na svoj način. Če dobi priznanje, to ne pomeni, da si ti manj. Ti si tudi urejena, lepa, posebna, na svoj način.
Glede oblek se za ven obleci tako kot ustreza tebi. Tako bo tudi spoznal tvoj okus, sčasoma boš postala bolj samozavestna, če boš tu postavila mejo. Povej mu, da si lahko tako kot njemu paše oblečena doma ali v spalnici, za ven pa da se rada urediš drugače, ker se tako bolje počutiš. Da pa lahko kdaj narediš izjemo tudi za ven, npr. za zmenek, igrico…
Če mu ne bi bila všeč, najbrž ne bi bil s tabo, kajne? Ne spreminjaj in ne prilagajaj se komplet, bodi ti, le tako te lahko spozna.
Dobro se razumeta? Ne vem, kdo je tu bolj premaknjen, ti ali on. Očitno sta za skupaj, torej bodita. Od danes/jutri pa ti začni z enakim, bebavim, ogledovanjem moških. Glej, kakšne lase ima, roke, noge, rit, srajco, uhanček, uro, prstan, pas, jakno, avto. Saj se najde. Pa kupi mu kakšno oblačilo. Priporočam roza srajco in kakšen uhanček, ki se vijola sveti.
Ta moški je zelo nezrel in zelo površinski. Oseba, ženska je veliko več kot so njena oblačila, izgled in urejanje. Po opisovanju sodeč bi ocenila, da sta stara okoli 15, čeprav mi nekja govori, da sta kar v poznih 20.
Lažeš sama sebi, da je vajin odnos ok. Njegovo obnašanje je namreč zelo ponižujoče za vsako “normalno” žensko in ne razumem kako lahko sploh pristajaš na takšno komunikacijo z njegove strani.
Če ne drugače, si poskusi predstavljati kako bi se ti kot otrok počutila, če bi tvoj oče to govoril tvoji mami. Bi ga imela rada kot otrok?
Če si pametna, boš naredila temu odnosu konec in se nikoli več obrnila nazaj.
Res si ne bi želela, da ima hčerka takšnega moškega kot je ta, ki si ga opisala. Bi še jaz zelo trpela zraven …
Dobro se razumeta? Ne vem, kdo je tu bolj premaknjen, ti ali on. Očitno sta za skupaj, torej bodita. Od danes/jutri pa ti začni z enakim, bebavim, ogledovanjem moških. Glej, kakšne lase ima, roke, noge, rit, srajco, uhanček, uro, prstan, pas, jakno, avto. Saj se najde. Pa kupi mu kakšno oblačilo. Priporočam roza srajco in kakšen uhanček, ki se vijola sveti.
Imaš pa res trdo kožo. Mislim, da bi večina žensk odreagirala tako … Ko bi videla kakšnega do potankosti urejenega poslovnega moškega v kakšen novem, dragem avtomobilu npr. BMW terencu … bi rekla, da bi se lahko zgledoval po njem, da naj pogleda kakšen avto vozi, kakšno službo ima, da ga lahko vozi , kako je oblečen in koliko razvajanja lahko takšen moški omogoči svoji ženski …
Kako malo se cenite, to mi nikoli ne bo jasno…
No, se mi pa pocasi jasni slika o ženskah o katerih beremo zadnje čase. Ubil, zažgal, ustrelil… tako se začne. Podredil si te bo pocasi, rodila bos dva, tri otroke in si tam… ko ti bo 1x dopizdilo, ce ne prej ko bo maletretiral otroke, bos na mestu teh zensk iz crne kronike.
Spomni si na tole ko ti bo drzal pistolo ob glavi.
Ta zgodba me spominja na moškega, ki hara po OO, ima zelo vplivne starše, zelo so bogati, tudi on, dela doktorat, ima čez 40 let, dobro sicer izgleda … ima pa podobne fore kot ta tvoj. Če sem prav razumela, si je ena njegovih bivših partneric dala operativno popravit prste na nogah, ker so njega motili njeni prsti. To je samo en primer.
Avtorica, to kar dela tvoj parter je “bolano”.
Ta zgodba me spominja na moškega, ki hara po OO, ima zelo vplivne starše, zelo so bogati, tudi on, dela doktorat, ima čez 40 let, dobro sicer izgleda … ima pa podobne fore kot ta tvoj. Če sem prav razumela, si je ena njegovih bivših partneric dala operativno popravit prste na nogah, ker so njega motili njeni prsti. To je samo en primer.
Avtorica, to kar dela tvoj parter je “bolano”.
[/quote]
Še bolj bolano je to, kar po volji svojih partnerjev delajo ženske…
Še bolj bolano je to, kar po volji svojih partnerjev delajo ženske…
[/quote]
Se strinjam. Avtorica zaenkrat nosi samo oblačila, ki so njemu všeč, upam, da ne bo čez čas kot žaba, ki jo je začel ta moški kuhati v mrzli vodi, verjetno pa bo s časom voda postajala topla in tudi vroča in si tudi ona ne bo pristala na kaj podobnega.
hmm, tukej ženske večinoma obsojate to žensko, ker vse počne, kakor tip hoče.., predvsem kar se izgleda tiče… Ženska na koncu zaključi, da vse štima… torej, avtorica preprosto tako ljubi tega tipa, da mu hoče biti vedno všeč in kaj je s tem narobe… Tako bejbo si želi vsak tip. Problem bo z njo, ko se jo bo tip naveličal, pol pa ne bo vedla kaj sama s sabo in imidžom, ki ga je tip vsilil njenemu karakterju.
Se strinjam. Avtorica zaenkrat nosi samo oblačila, ki so njemu všeč, upam, da ne bo čez čas kot žaba, ki jo je začel ta moški kuhati v mrzli vodi, verjetno pa bo s časom voda postajala topla in tudi vroča in si tudi ona ne bo pristala na kaj podobnega.
[/quote]
Jp. Mislim, da tole, da tip ženski izbira, kupuje, vsiljuje oblačila, je zadosten razlog za dvig vseh zastavic in prižig vseh alarmov….in skok žabe iz vode.
Če ji zdej ne kapne, bi se res znnala “skuhat”
Ni ravno taka tragedija, kot ste se tukaj razpisali. Tudi jaz njemu občasno kakšnega pokažem. On takoj to sprejme in naredi, nevem točno, ali zato, da podobno pričakuje tudi od mene. Pirsa in tatuja nimam nobenega, me pa (osebno) mika, da bi imela kakšnega. Saj mi ni tak problem se oblečt, samo zato, da mu ugajam, saj ima želje v večini primerov realne.