Partner na potovanje, jaz pa v bolnico
S partnerjem sva že pred časom načrtovala potovanje in tudi že vse plačala (2500 eur). Sedaj tik pred odhodom se je moje zdravstveno stanje poslabšalo in verjetno ne bi bilo varno, da bi šla na to potovanje. Možno je tudi, da me čaka večja operacija, pri kateri sicer življenje ni ogroženo, vendar… Želim si, da bi moj partner ostal ob meni in mi bil v oporo. On pravi, da je razočaran nad mojo željo, saj bi sam želel, da bi jaz šla na potovanje, če bi bila situacija obrnjena. Kdo ima prav?
Sama sem prepričana, da mi niti na misel ne bi prišlo, da bi sama šla na potovanje, če bi bila situacija obratna. Gre za posebno potovanje, ki sva ga dolgo časa načrtovala, zbirala denar in je namenjeno parom. Ne vem, kako bi se potem še celo življenje počutila ob tem, ko bi razlagal o svojih doživetjih na tem potovanju.
Ali ga ni mogočr prestaviti?
Tudi jaz ne bi šla sama na potovanje. Imata zavarovano za primer odpovedi?
Žal ne moreva prestaviti, ker nimava zavarovano za primer odpovedi.
Partner v dobrem in slabem, torej ….sama v njegovem primeru ne bi šla in moj mož tudi ne. Ne vem no, kakšno vezo imata. Ko sem ležala na UKC po operaciji je bil vsak dan pri meni (nismo iz LJ-2 uri vožnje v eno smer), čez dan je pazil hčerko, je imela dobrih 5 mesecev, ko je “prišlo” varstvo (moja mama s službe) je prišel k meni. Okrevanje je bilo dolgo, me je hranil, umival, ….dežural ponoči, to naredi partner, je ob tebi, ko ga potrebuješ.
Žal mi je zate, hitro okrevanje ti želim…
Dedca pa pošlji na luno, če ne ve kako se v takem primeru naredi!?
Predlagam da z zdravniškim potrdilom prosiš agencijo za vračilo dnarja, sej je prišlo do situacije, ktere nisi mogla prej predvidevat.
Osem;) hvala za komentar. Tudi sama tako razmišljam in me je izjava partnerja prizadela. Po drugi strani se sprašujem, ali sem sebična in si želim preveč. Enostavno ne vem, če bom lahko šla čez to, če se bo odločil za potovanje 🙁
Jaz nikoli sploh ne bi hotel sam na potovanje.kaj češ pa sam počenjat .ne pa še ko imaš partnerko pa greš sam.to je čudak total
Potovanje žal ni preko agencije, ampak sva vse sama organizirala in plačala. Nekako ne pričakuješ, da se lahko pripeti kaj takega 🙁 Šola za naprej.
Torej, verjetno ne bilo varno lahko pomeni tudi, da morda, ob posebni pazljivosti, upostevanju zdravniskih nasvetov in zmernostjo pri hrani in pijaci, bi pa vendarle lahko sla. Mozna operacija pomeni tudi, da mogoce sploh ne bos operirana, ne zdaj ne kasneje.
Koliko casa je se do potovanja? Kaj lahko se naredis, da bi vendarle na to potovanje lahko sla? Si se posvetovala z zdravnikom ali samo predpostavljas? Oba sta se veselila, sparala, zdaj pa so se pac spremenile okoliscine, kar pa ne pomeni nujno, da vseeno ne bi uzivala v potovanju. Sploh ce je organizirano, so blizu zdravniki, ce bi se spocila, sprostila…
Ne razumem, da nista zavarocala za primer odpovedi. Ampak bolj bistveno je, da si takoj pripravljena zrtvovati 2500 eur in potovanje na predpostavkah verjetno, morda, mogoce…
Pogovori se z zdravnikom, razlozi situacijo, prilagodi nekatere dejavnosti in morda bo slo.
Se vedno lahko, recimo hipoteticno, ti lezis kak dan v hotelu s knjigo v roki, moz pa si tacas z ostalimi ogleduje kake rusevine. Vecer pa prezivita skupaj oba zadovoljna.
Jaz iz sebe ne bi takoj delala velike zrtve, ampak bi iskala resitev.
Sicer pa ne vemo nic o tvoji bolezni, a je prisla naenkrat ali ze dalj casa bolehas, te je presenetila ali si kljub njej rezervirala potovanje.
Vsekakor, če bo najmanjša možnost, da bi lahko šla, bom seveda šla. Vsekakor se bom posvetovala z zdravnikom. To sploh ni vprašanje. Če bo najmanjša možnost, bom prva, ki bo na cilju 🙂 Izvedela bom v prihodnjih dneh, ko bodo opravljene še dodatne preiskave. Odhod pa je predviden čez en mesec. In ne, nisva prej vedela za bolezen, ker v tem primeru sigurno ne bi načrtovala potovanja.
Če bi bila jaz na njegovem mestu, ne bi šla stran od bolne partnerke. Kaj pa je teh 2500 eur napram skupni prihodnosti, ki jo ta trenutek tvoj moški postavlja na koncko. Se splača?
Žal pa mu drugega, kot povedati kako čutiš, ne moreš. Zahtevati, da ostane ob tebi, nima smisala. Ti se lahko samo odločaš kaj bo z vama s tvoje strani po tem dogodku.
Nočem ti polagati besed v usta, ampak vseeno si vzemi minuto in dobro premisli, ali ne pričakuješ, da ostane doma le zato, ker tudi ti ne moreš iti? Bi bilo res tako grozno, če bi šel, glede na to, da (kot praviš) nisi ravno na smrtni postelji?
Kaj ti naj rečem kar že ne veš. Moj partner za nič na svetu ne bi šel sam, jaz pa v bolnici in tako velja pri nama tudi obratno. Ko sem jaz šla na neke posege v bolnico je moj partner od živčnosti dobil cel flekast obraz in tako je vedno, ne da bi šel uživat na drugo stran sveta. Tudi če boš okrevala in šla na potovanje bo vedn obstajal tisti grdi občutek da če nebi bi šel pa sam. ne vem kakpna je vajina veza, a jaz bi bila na smrt razočarana in bi to bil verjetno kamen spotike še dolgo časa še sploh če on nikakor ne bi želel razumet zakaj to ni primerno da gre. Vprašaj se edino če je njegova družina taka da bolezni ne priznavajo in je bil tako vzgajan da ko je nekdo bolan da se ga pusti pri miru ali se ga celo spodbuja naj se ne pretvarja preveč in se spravi na noge čimprej. Tudi take družine obstajajo, ki delajo čustvene invalide ki potem ne znajo stat ob strani svojim partnerjem in otrokom. To bi recimo bila edina olajševalna okoliščina ki bi jo jaz sprejela v tem primeru.
Ali sploh veš,kaj pomeni beseda partner?TU JE NA PRVEM MESTU NJEGOV EGOIZEM IN DENAR.
Mogoče pa ne bo šel sam.
Ne vemo, kakšen je tvoj partner, vajina veza, zato nimamo pravico sodit. Morali bi vedeti tudi njegovo plat zgodbe. Zdaj moraš misliti na sebe in na svoje zdravje. Stres nič kaj ne pripomore k okrevanju.
Tudi jaz bi šla na potovanje in pač vzela nekoga drugega zraven. Glede na to, da še pišeš po forumu, najbrž nisi na smrti postelji, operacija pa bo glede na napisano tudi neka rutinska. Zakaj bi torej oba trpela in vrgla stran 2.500 EUR. Ti si popolnoma egoistična, ker bi zaradi tega, ker boš ti v bolnici, moral trpeti tudi on. A bo sedel ob tvoji postelji in te božal po glavi? Saj nisi stara 5 let.
No, meni se je ze zgodilo, da sem bila v bolnici, moz pa na drugem koncu sveta, sluzbeno. Na sreco zivljenje ni bilo ogrozeno, itak pa nisva mogla nic, tako je pac bilo.
Ne vem, zakaj gres v bolnico in kaj za eno bolezen imas, ampak recimo, v mojem primeru, ni bilo nic posebnega in ce bi v tistem casu nacrtovala potovanje, bi lahko po bolnici komot sla.
Sta pomislila morda, da bi potovanje prodala?
1. Potovanje res lahko poskusita prodat, če se le lahko zamenja imena na rezervacijah.
2. Če bi bil jaz na tvojem mestu in življenje res ni ogroženo – bi želel naj ona v miru gre in s sabo vzame koga po svoji izbiri . prijateljico, sestro, brata, itd.
Saj bi mi bilo prijetno če bi ostala doma, a skupen denar vložen v potovanje je pa tudi nekaj… najbrž sicer ne bi šla, a vseeno bi se mi zdelo prav in primerno, da vsaj ne kompliciram v to smer.
Moški pač včasih mislijo samo na svojo rit. Jst na njegovem primeru ne bi šla, ampak ne bi pa dala roke v ogenj za svojega partnerja. Po drugi strani pa naj vsaj on izkoristi tisto, kar sta plačala in povabi zraven kakega dobrega prijatelja.
Normalno, da bo šel sam. Pa še stokrat lepše se bo imel brez posesivne, živčne babe. To bo pravi DOPUST.
Moja starša podobno načrtujeta potovanje. Že dlje časa si želita tja it no sedaj imata vse organizirano, plačano, pa je mami dobr mesec pred potovanjem izvedela za bolezen. Operacija obvezna. Še predno se je vedelo kakšen je obseg operacije je oče rekel da na potovanje ne gresta. Niti za trenutek ni pomislila da bo mami doma on pa bo šel sam na potovanje. No k sreči je pri njima sedaj tako da imam mami operacijo in bo lahko 3 tedne po tem že potovala. Bolezen ni tak onapredovala in je poseg manjši.
Na tvojem mestu pa bi poskušala vsaj dobiti nekoga ki ga potovanje zanima pa da odkupi od vaji aranžma. Pa ne vem se dogovorite za pol ali pa 3/4 cene. Bolje nekaj kot nič
kvazi partner naj dobi nekoga, da bo šel z njim, tebi naj da denar, in pojdi ti sama na potovanje ko boš ozdravela.
To mu povej še danes in opazuj njegovo faco in boš vedela pri čem si.
Meni, pač glede na zapisano, da nisi ravno poštena s to objavo in sodbo. Ker dejansko še nič ni in nič ne veš, če kaj bo. So samo neka previdevanja in strahovi in posledično žigosanje partnerja. zanj si ti v tem trenutku še ok in zdrava dovolj, da gresta na potovanje. On tebe ne vidi bolno, v bolnici in operirano, zato tudi tako govori in razmišlja. Zzanj tega še ni. In morda tudi ne bo (sama tako pišeš). Ti si ga pa že kar na križ pribila. Kdo ve, če bi res šel, če bi ti tako zelo zbolelea in ležala v bolnici. Mislim, da ne bi šel.
Ja ljuba duša, kaj pa naj dela doma, če si ti v bolnici? Ne razumem ljudi, ki mislijo, da morajo na petek in svetek viseti v bolnici. Takrat človek potrebuje mir, oskrbo ima itak, tropi “ljubečih” sorodnikov in prijateljev mu pa bolj škodijo kot koristijo.
Seveda naj gre, če mu je do tega. Jaz bi sama vztrajala pri tem, da bi moj partner šel. Za izkoristek denarja pa je morda res smiselno, da najde nekoga, ki bo šel z njim.
Razen če nameravaš v tem času umreti? Mislim, da ne. Mislim, da si jokica, ki zahteva pozornost zase in izsiljuje s svojo boleznijo.
Forum je zaprt za komentiranje.