Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Partner na potovanje, jaz pa v bolnico

Partner na potovanje, jaz pa v bolnico

Se je že odločil. Vse se dogaja po redu v mislih, besedah in dejanjih. Obstajo pa tudi hinavci, ki mislijo in govorijo eno, delajo pa drugo. Torej tudi če tvoj “partner” ne gre na potovanje, nisi nič na boljšem oz po moje še na slabšem. Žal, ali pa na tvojo veliko srečo, da ti je dal uvideti kdo je.

Meni je fascinantno, kako v mnogih primerih bolezen stvari postavlja stvari na svoje vredno mesto. Ne zavrzi tega, to je zelo dragocen dar. Dano ti je spoznati resnico.

Nekoč sem spoznal dekle 30- ki so ji odstranili dojko. Pripovedovala mi je o svoji bolečini, ker jo je zaradi tega in v procesu zdravljenja zapustil njen fant. Čez nekaj let je povedala, da je bila ta njena izkušnja najdragocenejša v njenem dotakratnem življenju.

No jaz s takim partnerjem ne bi ostala. Ne vem sicer kako vezo imata a če bi moj meni to naredil, ne bi ostala z njim. Sicer vem da mi tega nikoli ne bi naredil. Še vedno ko sem bila v bolnici (malokrat sicer) je prišel in bil ob meni kot se je le dalo.
Meni še na misel ne bi prišlo da bi šla. Takrat bi rabil mojo podporo…

Žal ne bo pomagalo, ker nista zavarovala za ta primer.

Ti si prava mentalna sirota. Ljudje in bolezni so različni. Mojemu bi se kar zmešalo, če ne bi bila vsak dan pri njemu.
Kdo in kdaj bo umrl pa nihče ne ve.

Ti si prava mentalna sirota. Ljudje in bolezni so različni. Mojemu bi se kar zmešalo, če ne bi bila vsak dan pri njemu.
Kdo in kdaj bo umrl pa nihče ne ve.[/quote]

To je vajin problem. Veš, kdo najraje kroži okoli bolnih živali? Hijene in ostali mrhovinarji.

Jaz bi mu rekla, da naj gre na potovanje, če res ni možnosti vračila denarja.
Bi ga prepričala, da naj gre s kom drugim.
Pa bi potem drugič šla skupaj na potovanje.
Sem škrtica, ne bi želela, da gre 2500€ v nič.
Če bi bila pa jaz tvoj partner, bi seveda kot prvo poskušala, da se zadeve prestavijo, mogoče komu drugemu prodajo, če pa vse to ne bi šlo. Bi pa, če zadeva res ne bi bila huda, šla sama na potovanje.
Pri nas ne pada denar z neba in 2500€ mi je ogromno. In če res ni neka huda zadeva. Se mi zdi, da malce preveč kompliciraš.

Po moje ne bo šel sam. Kolikor mu je do tebe in tvoje bolezni, je jasno, da ima rezervno varianto, o kateri pa ti nič ne veš. Slabega partnerja si izbrala, ker si mu mar kot lanski sneg. Zdaj vidiš, koliko si vredna. V bodoče se ne zanašaj nanj, še posebej ne v težavah in bolezni.

Operacija v kolikor bo nikakor ni rutinska in manjsa. Prerezan bi imela pol trebuha. Niti nisem sama nacela te teme, ker se zmeraj upam na cudez in da bi lahko sla skupaj. On sam je to omenil. Kot vidim nekaterim to ne bi predstavljalo tezave, sama pa vem, da v takem primeru ne bi sla. Ja sigurno lahko kaj prodava, samo ce bo za to. Denar za potovanje sva varcevala eno leto, ne pa npr. 5 let.

Torej ti je 2500€ malo denarja in ti ne bo žal, da ga bosta vrgla skozi okno?
No v takem primeru pa razumem.
Samo razumeti moraš tudi ti, da večini nam pa to pomeni veliko denarja in ga ne bi kar tako vrgli skozi okno.

Čeprav imam občutek, da si ti malce namišljuješ. Ob takih zneskih se ponavadi plača tudi zavarovanje za primer odpovedi.
Pa ti praviš, da je še en mesec do potovanja. Torej imaš popolnoma vse pogoje, da odpoveš. In del ti res ne bodo vrnili, večino pa ja. Ker je še en mesec.
Verjetno gre ob takem visokem znesku tudi za kake letalske karte. Če niso nizkocenovniki, kar glede na ceno, očitno niso, imaš možnost, da se spremeni termin.

Meni se res vse bolj zdi, da si si temo gladko izmislila. Nekako se mi zdi, da sploh ne potuješ, ker drugače bi poznala te zadeve pa jih ne poznaš.

Kdo in kdaj bo umrl pa nihče ne ve.[/quote]

To je vajin problem. Veš, kdo najraje kroži okoli bolnih živali? Hijene in ostali mrhovinarji.[/quote]

Res nimaš vse pospravljeno po podstrešju! Upam samo, da nimaš otrok.

Ubogi tvoji sorodniki, prijateljev pa itak nimaš.

Če bolezen ne bi bila ravno smrtna, bi bila jaz prva, ki bi partnerju rekla, naj gre in uživa, če že jaz ne morem. Raje vidim to, kot da leži ob meni v bolnici in me drži za roko. Jaz tega ne rabim. Je lepo vedeti, da bi malo pomislil name, me večkrat poklical, sicer pa se mu ne rabim smilit. Raje to, kot da vrževa ob 2500 evrov skozi okno.
But that’s just me.

po mojem je večina denarja šla za nakup letalskih kart – avstralija?
tam pa pride menjava imena na karti konkretno vsoto.

meni bi se nekak čudno zdelo, da bi partner sam šel na potovanje, ki sta ga načrtovala oba skupaj.

Pri letalskih kartah se da spremeniti datum. Če niso nizkocenovniki, kar pa za recimo tak znesek verjetno niso.
Pride dosti ceneje kot 2500€.

Ubogi tvoji sorodniki, prijateljev pa itak nimaš.[/quote]

Ne bodi no tako žalostna, ker nisi med mojimi prijatelji; veš, nekaj selekcije pa le moram narediti, drugače vas je čisto preveč 🙁 Tudi zate se bo kdo našel! Prej ko slej!

Vidim da vas večina še očitno ni bila v bolnici da se tako širokoustite kako ne rabite nikogar ob sebi. In kdo vas bo prišel v bolnico iskat ko boste šli napol prerezani domov? In potem doma kdo bo kaj pospravil in za jest pripravil? Aja eni boste iz bolnice prišli zdravi kot riba ali pa boste obremenjevali svoje starše medtem ko vaš partner uživa al kako????? No jaz sem včeraj za hec šla do mojega pa sem mu rekla naj si zamisli to situacijo, da imava plačano potovanje pa jaz zbolim ali bi šel sam na dopust. Kot iz topa je ustrelil nikoli nikoli nikoli. Toliko o tem…

Jokava, cmerava, posesivna, zrtev se preden tocno ves, kaj bo. Partnerja si javno ozigosala in iz njega naredila nebodigatreba, zato da filas svoj ego zrtve. Pol mona je pa itak nesposobnih zvezo pogledati se kako drugace kot skozi jokave turske serije, zato ze pakirajo kufre, kako bi ga zapustile.
In kaksna operacija je to, da ti prerezejo pol trebuha?

Sem bila v bolnišnici en mesec nepokretna in preživela. In kje še v času laparoskopije režejo pol trebuha?

Sem bila v bolnišnici en mesec nepokretna in preživela. In kje še v času laparoskopije režejo pol trebuha?[/quote]

AJa, partnerju so operirali kilo. Dostavila, obiskala, prišla iskat, doma pa se je moral znajti sam, ker jaz nisem mogla biti ob njen 24 ur. Po operaciji nisi nepokreten!!! Rabiš samo ležat in počivat, pri tem pa menda ne rabiš pomoči?

Ubogi tvoji sorodniki, prijateljev pa itak nimaš.[/quote]

Ne bodi no tako žalostna, ker nisi med mojimi prijatelji; veš, nekaj selekcije pa le moram narediti, drugače vas je čisto preveč 🙁 Tudi zate se bo kdo našel! Prej ko slej![/quote]

No, očitno sem popolnoma zadela. Saj si uboga.

Sama mislim, da ti res nisi tako hudo bolna. Če bi bila, potem gotovo ne bi razmišljal o tem, da bi šel sam, ker bi se bal zate. Najbrž si malo hipohondrična, kar je razvidno iz tvojega pisanja. Morda, še dodatne preizkave, operacija, če in ko … Ko smo resno bolni, da ne moremo na potovanje (potovanje vendarle ni neko strašno delo), nam je čiato vseeno zanj. Če bi bila tako bolna tudi ne bi spraševala, ali je prav, da gre tvoj partner sam na potovanje, ampak o sami bolezni. Tako, da malo razmisli. Citirani je dal dober predlog. Naj gre tvoj partner s kakšnim prijateljem ali sorodnikom, če se ne da skenslat vajinega aranžmaja. Jaz bi mu vsekakor privoščila, sploh, če bi bila morda bolna in bodo šele dodatne preizkave pokazale… Razen, če ga ne izsiljuješ z boleznijo oz. preizkušaš njegovo ljubezen s tem.

jAz ne bi NIKOLI šla na potovanje če bi bil moj mož bolan in obratno, on NIKOLI ne bi šel na potovanje če bi jaz kje ležala v kakšni bolnici ampak bi bil ob meni. Vseeno bi mu bilo za potovanje, denar in vse.

Če bi pa šel pa nikoli več ne bi bilo isto, v mojih očeh bi izgubil vsako vrednoto…no vem pa da ne bi šel.

Žal ne bo pomagalo, ker nista zavarovala za ta primer.[/quote]

Kolikor vem, v primeru resne bolezni…, kar operacija zagotovo je, vrnejo denar tudi brez zavarovanja. Morda ne 100%, večino pa zagotovo. Poglej drobni tisk in predvsem preveri, kaj pravi zakon. Zavarovanje uporabiš v primeru, da si premisliš, da ne greš npr. zaradi slabega vremena.., ko ni v igri nekaj tako resnega, kot je bolezen- v tem primeru je “zavarovanje” zrdravniško potrdilo. Pozanimaj se.

to je sebično do kraja od njega!! a on naj se lepo ima ti pa na operacijo? egoist gnil res.. ali je možno, da meni tvoje stanje ni tako zdravstveno ogrožujoče in bi potovanje lahko prijetno prenesla in prestavila operacijo? če poveš za kakšne vrste operacijo gre bomo lahko bolj realno ocenili..

laparoskopija zaradi: enometrioze, ciste/endometrija? tole čist mirno prestavi..ker! mesec gor, dol za operacijo (sem jo imela) in morda bi šele čez pol leta ali pa 5let ugotovila da je kaj narobe oz jo rabiš..mislim,da se laparoskopska operacija z lahkoto prestavi brez posledic za telo in tudi brez težav potuješ!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close