Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Partner na potovanje, jaz pa v bolnico

Partner na potovanje, jaz pa v bolnico

Operacija ni laparoskopska, ampak klasična in je nujna ter tudi bo v roku enega ali dveh tednov. Bi morala biti takoj, pa nečesa nimajo in morajo to še kupiti, da bodo lahko izvedli operacijo. Mislim, da bi bilo neodgovorno tako kmalu po operaciji na dolgo potovanje, niti ne vem, če bi me katera zavarovalnica zavarovala. Drugače nisem mevža in ne pričakujem, da me bo vsak dan obiskal v bolnici, da bo z mano doma, ker normalno, da bo hodil v službo. Mi je pa zelo hudo zaradi potovanja, ker je to prvič v življenju, da bi lahko šla na takšno potovanje. Dogovorila sva se, da bova poskušala dobiti povrnjen denar na podlagi zdravniškega potrdila. V kolikor pa to ne bo mogoče, bo šel partner s prijateljem na to potovanje. Kot ste nekateri ugibali, ne gre zgolj za letalske karte, ampak tudi hotele, razne vstopnice.

Vsem pa bi se zahvalila za mnenja, ki so različna, kot sem tudi pričakovala. Nekaterim je popolnoma nesprejemljivo potovanje partnerja, kot je tudi zame, ker sama bi v tem primeru ostala ob partnerju. Drugim pa je samoumevno, da gre vsaj partner in vsaj on uživa. Verjetno ni pravega ali napačnega odgovora. Problem nastane, ko sta skupaj partnerja, tako kot sva to midva, ko je vsak ravno na nasprotnem polu. Vendar potem je odvisno, kako uspeš skleniti kompromis.

Kaj si se odločila, da boš naredila, če bo šel na potovanje? Boš to mirno sprejela, čeprav ti ne bo všeč, ali ne?

če se gre za zdravstvene težave in celo operacijo, morajo ob predložitvi dokumentacije, povrniti večino denarja. Tako je vsaj bilo pred leti pri kolegici. Danes ne vem, kako je s tem.
Zdi se mi pa zelo sebično od partnerja, če bo to naredil. S svojim dejanjem ti bo samo potrdil, da mu je več do potovanja, kot do tebe. Klinc pa tak partner!

Ojoj, to je pa res samoumevno da ostane doma.

Svoj cas mi je soseda v studentskem domu rekla, da si ne predstavlja zivljenja dlje kot v vasi kjer je odrasla. Jaz pa sem jo gledal kot da je pravkar z Marsa priletela. 😀
Pac, ljudje smo si razlicni. In bolj ko imamo skromne/omejene izkusnje, bolj dramaticno se bomo odzvali. Kam vecina spada, pa se vidi iz komentarjev. 😀

Ta je sploh zmagovalec. 😀

Ta je sploh zmagovalec. :D[/quote]
Tudi ti si zmagovalec, iz drugega konca…. :/

Kako lahko uživaš na potovanju, če veš, da imaš doma partnerja, ki preživlja (težko?) operacijo?
Kje najdeš veselje na tem potovanju?
Saj ne rečem, da greš, ker ti kao drugače vse propade ampak…… Kaj pa če se primeri, da se operacija zakomplicira, da se nemara zgodi najhujše?
Pustiš svoj kontakt v bolnišnici, da te obvestijo, da lahko že iz potovanja drugo domov pripelješ? …..cccccc

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Meni je tudi malo mimo, da bi šel, če boš ti v bolnici, sploh ker očitno ne gre za rutinsko operacijo in še nujno za povrhu. Saj se ne gre samo za operacijo, tukaj je tudi okrevanje, ki pa tudi traja nekaj časa. Če pričakuje, ko boš domov prišla, da boš kar zdrava gospodinja, vsa vesela poskakovala naokoli, potem pač to ni nek partner, ki bi ti stal ob strani v dobrem in slabem. Tudi v bolnici rabiš neko moralno oporo + nekoga, da ti prinese kake stvari za preobleči, osebno higieno itd. Če je tvoje zdravje in vajino partnerstvo vredno manj kot 2500€…
Ko je moja mama hudo zbolela, jo je oče obiskoval vsak dan, če se je dalo tudi 2x na dan. Pa če bi dal 10000€ za potovanje, mu še na kraj pameti ni padlo, da bi sploh pomislil, da bi šel, se je odpovedal tudi drugim stvarem v tistem času (razen službi seveda), ona je bila na prvem mestu, kot bi bilo seveda tudi obratno. Ne vem, meni se zdi to samoumevno.
Vprašaj ga, a bi užival, če bi šel.

Še dobro, da samski preživimo, a ne?
Tudi samskim se nam zgodijo bolnice, operacije in take zadeve. Pa veste kaj?
Preživimo.

Kako lahko uživaš na potovanju, če veš, da imaš doma partnerja, ki preživlja (težko?) operacijo?
Saj ne rečem, da greš, ker ti kao drugače vse propade ampak…… Kaj pa če se primeri, da se operacija zakomplicira, da se nemara zgodi najhujše?
Pustiš svoj kontakt v bolnišnici, da te obvestijo, da lahko že iz potovanja drugo domov pripelješ? …..cccccc[/quote]
Si se prepoznal? Jao, folk zaplankani… 😀

Kot prvo, situacijo se oceni. Operacijo, tveganja, potrebe po negi, tvoji pomoci, itd. Ce se ugotovi, da je tvoja prisotnost tako ali drugace pomembna, da ne recem kljucna, ali da bi z odsotnostjo nedopustno tvegali, potem ni kaj dosti za razmisljati, lepo ostanes doma, ne glede na posledice. To je prvo. Tu je se vprasanje pomena, vrste, tipa potovanja, pomena tega denarja, alternativ (povrnitev placanega, gre lahko drugi, lahko prodas, …). Bolj pomembno pa postane tudi moznost ohranjanja stikov za casa potovanja, ce ze gres.

Da vas malo osvestim. V danasnjem casu si lahko skoraj kjerkoli tako ali drugace skoraj neprestano “online”, ce zelis, seveda. V skrajnem primeru s satelitskih telefonom. V vecini primerov pa je dovolj pametni telefon z lokalno SIM kartico in kaksnim GB za internet. In ze si lahko po potrebi/zelji izmenjujeta vse od sporocil in slik, pa do videa v zivo. Kar lahko dva taka se bolj pribliza kot, ce se oba dolgocasita v neki sobici, ko jima letni prihranki plavajo po vodi. In tudi kar se morebitne nege na domu tice, prevoza v/iz bolnice, itd se da marsikaj urediti, ce je zelja, razumevanje.

Zato, kot receno, vse skupaj se da lepo oceniti in poiskati optimalno resitev. Seveda pa, ko se vecina zaplankancev tega loti, letijo povecini le custvene “opazke”. Mislim, kako bos taksne reci debatiral s clovekom, ki sem ga zgoraj kvotal. Bog se vas usmili.

Pustiš svoj kontakt v bolnišnici, da te obvestijo, da lahko že iz potovanja drugo domov pripelješ? …..cccccc[/quote]
Si se prepoznal? Jao, folk zaplankani… 😀

Kot prvo, situacijo se oceni. Operacijo, tveganja, potrebe po negi, tvoji pomoci, itd. Ce se ugotovi, da je tvoja prisotnost tako ali drugace pomembna, da ne recem kljucna, ali da bi z odsotnostjo nedopustno tvegali, potem ni kaj dosti za razmisljati, lepo ostanes doma, ne glede na posledice. To je prvo. Tu je se vprasanje pomena, vrste, tipa potovanja, pomena tega denarja, alternativ (povrnitev placanega, gre lahko drugi, lahko prodas, …). Bolj pomembno pa postane tudi moznost ohranjanja stikov za casa potovanja, ce ze gres.

Da vas malo osvestim. V danasnjem casu si lahko skoraj kjerkoli tako ali drugace skoraj neprestano “online”, ce zelis, seveda. V skrajnem primeru s satelitskih telefonom. V vecini primerov pa je dovolj pametni telefon z lokalno SIM kartico in kaksnim GB za internet. In ze si lahko po potrebi/zelji izmenjujeta vse od sporocil in slik, pa do videa v zivo. Kar lahko dva taka se bolj pribliza kot, ce se oba dolgocasita v neki sobici, ko jima letni prihranki plavajo po vodi. In tudi kar se morebitne nege na domu tice, prevoza v/iz bolnice, itd se da marsikaj urediti, ce je zelja, razumevanje.

Zato, kot receno, vse skupaj se da lepo oceniti in poiskati optimalno resitev. Seveda pa, ko se vecina zaplankancev tega loti, letijo povecini le custvene “opazke”. Mislim, kako bos taksne reci debatiral s clovekom, ki sem ga zgoraj kvotal. Bog se vas usmili.[/quote]

Bla,bla,bla….

Kako bi lahko debatiral s človekom o čustveni povezanosti, če je zaplankan? Bog se ga usmili.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

[sub]Sama na potovanje v taki situaciji ne bi šla (drugače sem sama prepotovala velik del sveta), za partnerja pa tega ne morem trditi. Pred štirimi leti je imel operacijo, po kateri je cca. 1 mesec potreboval pomoč pri vstajanju, umivanju, oblačenju, na začetku tudi pri hoji. Brez besed sem vzela 3 tedne dopusta, še en mesec sem delala od doma, da sem mu pomagala. Ko se je po slabem letu situacija obrnila in bi pomoč potrebovala sama (spiralni zlom nadlahtnice, ključnice in ne preveč kompliciran zlom noge (lahko sem obremenjevala peto), je rekel, da je dopusta škoda glede na to, da sem pokretna, in da bova raje kam šla, ko se zacelim. Od doma je delal cele 2 dni, pa še takrat je pričakoval, da bom skuhala kosilo. No, poleti sva res šla za 2 tedna na dopust (plačala sem sama, čeprav je na dolgo in široko obljubljal, kako časti), ostalo pa je porabil za jadranje s kolegi in ‘moški’ treking po Nepalu. Je pa za oboje komentiral, da res škoda, da nimam dopusta in bi šla lahko z njim. Se strinjam … Dobra šola, ampak šolnina je bila draga :)[/sub]

Ne skrbi On. Tam kjer si ti, je (ne)razmisljanje in izkljucno custveni odziv v podobnih situacijah nekaj najbolj normalnega. 😀

Pa dobro, človek lahko preživi po več dni brez hrane, privezan za drevo, pa da mu tu in tam kdo vodo prinese. A smo tu samo zato, da preživimo ali da se imamo lepo?
Vsak po svoje a ne. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ti si prava mentalna sirota. Ljudje in bolezni so različni. Mojemu bi se kar zmešalo, če ne bi bila vsak dan pri njemu.
Kdo in kdaj bo umrl pa nihče ne ve.[/quote]

To je vajin problem. Veš, kdo najraje kroži okoli bolnih živali? Hijene in ostali mrhovinarji.[/quote]

Heh, saj si zabavna. Ampak tule je govora o ljudeh, ne pa o živalih.

Če smo egoisti in smo neobčutljivi in nepozorni na druge potrebe razen svojih, potem ti je to povsem sprejemljivo, da se ti zabavaš nekje, medtem ko ti partnerka leži v bolnici. Če živiš s kom, ki ga imaš rad, ti je partnerjevo počutje enako pomembno kot lastno, tako da če je njemu hudo, tebi ne more biti ravno najlepše.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Partner v dobrem in slabem, kajne? On je bil in bo v bodoče s teboj samo v dobrem. Pozabi nanj če v prihodnosti bog ne daj resno zboliš, ne bo ga ob tebi. To potovanje je malenkost, ti rabiš oporo partnerja ker greš na operacijo ali pa morda niti ne boš šla..To da niti ne pomisli na to da bi počitnice morda prodala vsaj za polovično ceno nekomu drugemu in bo ves čas posvetil tebi, je zadosten dokaz da mu potovanje pomeni več kot mu pomeniš ti. Jaz ga na tvojem mestu ne bi prepričevala naj ne gre. Če se mu zdi prav da gre, medtem ko boš ti žal morala ostat doma pa naj gre. In ko bi se vrnil ti zaključi zadevo. Meni na pamet ne bi prišlo da bi partnerja pustila doma, sama pa odpeketala na potovanje, sploh pa ne v primeru ko ima zdravstvene težave. Tisti, ki pametujete da je sebična in zakaj bi jima 2500€ propadlo ste smešni. Je bolje da propade 2500€ ali da umre ljubezen in odnos med dvema? Tukaj gre za to da tvoj partner nima kančka slabe vesti da bi šel nekam brez tebe medtem ko maš ti zdravstvene težave, samo za to gre. Raje premisli s kom si deliš dom. In resno, ne prepričuj ga..naj naredi kot se njemu zdi prav. ti pa kasneje naredi kar se tebi zdi najbolj prav. Voluharja pa res ne potrebuješ ob sebi! Srečno!

Če smo egoisti in smo neobčutljivi in nepozorni na druge potrebe razen svojih, potem ti je to povsem sprejemljivo, da se ti zabavaš nekje, medtem ko ti partnerka leži v bolnici. Če živiš s kom, ki ga imaš rad, ti je partnerjevo počutje enako pomembno kot lastno, tako da če je njemu hudo, tebi ne more biti ravno najlepše.[/quote]
Z zaplankanci, ki se poistovetite z boldanim komentarjem, se pa res nimam kaj pogovarjati. Se je ze dovoljkrat pokazalo. 😉

Neka ženska je prosila v službi prosto, da bi bila lahko ob mami zadnje dni, ko je umirala. Niso ji odobrili dopusta, mama je umrla medtem, ko je bila ona v službi, ta ženska pa je kljub temu kmalu nato ostala brez službe. To mi je dalo misliti, da bi jaz dala v njenem primeru odpoved, če bi me ne pustili biti ob hudo bolnem svojcu. Nič ni vrednejšega od tega, da si lahko ob ljubljenemu človeku, ko te ta najbolj potrebuje.

WORD!

Jaz bi ga pustil, da gre. Življenje je wno samo in ga mormo uživat.

Ja bolezen je pa pac neki takega,cesar noben ne nacrtuje v naprej. Je pa fajn upostevat to moznost pri nacrtovanju potovanja, se posebi ce nacrtujes daljse potovanje.preko agencij so zneski rizika odpovedi zanemarljivo nizki v primerjavi s ceno aranzmaja.ce gres privat so pa tut moznosti.ce sta rezervirala hotel preko bookinga obstaja tut moznost placat kasneje.je sicer drazje ampak bol zihr za vsak slucaj.v primeru direktne rezervacije pri ponudniku ti bojo pa tut sigurno dal dobropis pa ga bota pac drugic koristla.na letalskih pa tut lahk datume spremenis.ni zastonj ampak bols neki ko nc…ne vem no,midva sma rezervirala 1 mesec pred odhodom pa sma sla na to zihr varianto, ceprav je blo vse skupi prblizno 10x cenejse od vajinga.ocitno vama(ti) denar ne predstavlja vecjega problema

O, ja, samo ni pa enostavno, a ne? Sploh pa sami ne moreš! Sodelavka je doživela prometno nesrečo, pristala je v bolnici z malo počeno medenico. V bolnici je bila ravno zato, ker živi sama, še malo dlje(na srečo so ji ustregli in jo malo dlje zadržali notri). Ko je prišla domov, se vedno sama ni mogla skrbeti zase in sta dve prijateljici hodili vsakodnevno k njej in ji pomagali. Tako to zgleda, če si sam. Saj preživiš,ampak sam nikakor! Pa smo tu zgolj in samo pri fizični oporišče, kje je šele čustvena….
Tudi jaz s takšnim partnerjem ne bi želela biti več skupaj….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close