partner sam na “dopust”
Glej … jst sm bla vzgojena tako, da če smo kam šli, smo vedno šli skupaj. Nobeden od mojih staršev ni imel nekaj “svojega” … vedno skupaj … kamorkoli!! Niti na kraj pameti ni nobenemu prišlo, da bi imel kak hobby ali da bi si vzel kak dan ali teden zase. Potem sem pa spoznala mojega dragega, ki pa je bil vzgojen v družini, kjer so živeli popolnoma obratno kot mi … njegovo oče je bil veliko odsoten, imel veliko “svojih” stvari, hobbijev. Kot družina niso bili najbolj skupni, čeprav se imajo zelo radi in si vedno pomegajo eden drugemu (mogoče celo bolj kot si jaz z mojimi med sabo). Prva leta je bilo obupno … kreganja na račun tega, ker je on želel čas zase in ko sem ga jaz hotela prikleniti nase, so se vrstila iz dneva v dan. Od življenja nisva imela nič. Potem sem pa jaz malo popustila verigo … in on se je ustavil toliko vleči verigo stran … in glej ga zlomka … sedaj funkcioniramo krasno. Meni je prav (in mi prav paše, ko imam kdaj kak dan fraj pred njim) :))) … in njemu je tudi lepo, ko se je navadil malo družinskega življenja in se počuti in je dober oče in partner.
Ampak … vajina zveza je še mlada, mora dozoret in ko se bosta naučila živeti skupaj, takih vprašanj ne bo več.
Sicer pa … … pomeni se z njim … povej mu kako čutiš … in naj ti pove tudi on koliko bi njemu pomenilo se odpovedati recimo enemu tednu dopusta.
bugnavilea: hvala! Ja, najina veza je mlada in morava se v bistvu šele naučiti, kako živeti skupaj. Prej sva bila navajena svobode, ki je je zdaj malo bolj manj, vendar kljub temu ne priklepava drug drugega nase. Tako da bo verjetno kar tako, da bo on čez teden sam v kampu, jaz pa doma. On dobro ve, kaj čutim ob tem, ker se velik pogovarjava, hkrati pa tudi vem, da če ostane doma, bo le nesrečen.
No … vidiš … … sedaj boš imela krasno priliko, da se počutiš vsaj za tistih nekaj dni spet mal prosta … da se boš lahko ponoči raztegnila čez celo zakonsko posteljo … da boš lahko gledala nemoteno TV program, ki ti je všeč … da boš lahko šla na pijačo s prijateljico in ti ne bo treba pazit na uro, kdaj prideš domov … ;))) :)))) Ni vse tako negativno. Je pa res, da ko se človek enkrat “obesi” na enega drugega človeka … ko se življenje vrti okrog tega človeka … je kar naenkrat težko biti brez njega. In takrat obstaneš v praznem stanovanju z mislimi “Kaj pa zdaj?” … Ampak … saj bo. :))) Brez skrbi … In boš videla, kako bodo tisti tedni hitro minili. :)))
3 tedne je le malo dolga, skombinirajta en teden skupaj, še en teden naj bo sam, pa je volk sit in koza cela. Moj partner, acjom, bi malo žalostno gledal, če bi bila to edina opcija, bi mi zaželel “fajn se mej”, pa še za mulca bi poskrbel. In obratno.
Jaz bom letos celo poletje na bolniški, torej kakšno potovanje na morje zame odpade. Mojemu sem predlagala, da če ga vleče na morje, kar vem, da ga, ker je velik ljubitelj morja, da naj si pač kaj organizira. Vendar se mu zdi brez veze biti brez mene na počitnicah. Pravi, da kjerkoli že sva, najbolj fajn je, da sva skupaj v prostih dneh. Tako da bova kar na vikendu, se mi zdi, in lenarila v dvoje. Bova pa nekaj prihranila za počitnice za drugo leto:) Za kak konec tedna pa se bo šel potapljat s kolegi iz kluba, to pa zagotovo.
Tudi jaz bi bila žalostna, če bi se moj odločil in preživel ves svoj dopust brez mene. Ne zaradi možnosti varanja (prilika za to se itak vedno najde, če se hoče), ampak zaradi tega, ker bi bil na dopustu rajši sam kot z mano.
Pa kaj ste se zdaj vse obesle na tri tedne, saj gre lahko ona vsak petek dol. Če imajo postavljeno prikolo, jo sigurno nimajo na koncu Dalmacije, da se ne bi splačalo vozit dol. Saj lahko se pa zmenita, da fant pride npr. v sredo domov in gresta v petek spet dol. Je pa res če imaš službo čez vikend, je pa mal bolj sranje. Pač potrpiš enkrat na leto tri tedne, saj drugo leto ti pa ne bo potrebno.
Ker je tole relativno ‘frišna’ zveza, neobremenjena s skupnim premoženjem, za katerega je treba skrbeti (hiša), kupom in otrok in po možnosti še kakšnim psom, ne vidim v tem nobene tragedije. Če pa bi meni to storil moj partner ter mi za povrh obesil še skrb za hišo in otroke, bi ga pa iz hlač dala.
Pa to pa res ni problem. Če je v službi in če je rad na morju, zakaj pa ne bi šel? Malo pomisli- ti boš v službi do štirih, petih, on naj se pa na dopustu doma cel dan praska in čaka, da boš domov prišla. Pa najbrž ta kamp ni tako zelo daleč, pa bo mogoče vmes za kakšen dan domov prišel, ali si boš pa ti izprosila kakšen petek prost. Ne vem no, midva sva zaradi otrok, ko so bili manjši, stalno kombinirala dopust, da so bili lahko čim dalj na morju. Pa zdaj grem jaz tudi kak vikend sama, pa on gre kak vikend sam – samo zaupati moraš, pa vse gre.
naj gre, bosta vsa izvedela sta za skupaj, poroko ali ne, če še 3 tedne take odsotnosti ne bosta znala vredu prenesti, je bolje zdaj konec, kot nekoč z froci. Ponavadi se z vekem zdravem razmerju partnerja lepo sporazumno odločita kako in kaj, sploh, če že živita skupaj in si nekaj pomenita, torej kaj zdaj, menda ja mu boš povedala kaj čutiš, želiš in on tebi, nato pa en kompromis, ki bo za oba vredu..sam kaj, ko še ti sama nimaš pojma kaj hočeš!