Partnerke za resno zvezo ni enostavno najti
456382, 24.04.2025 ob 10:23
Tudi poročeni ljudje opazimo druge ljudi. Jaz sem že dolgo v paru in v vseh dolgih letih nikoli nisem srečala človeka, ki bi se mi zdel zame boljši kot moj mož. Prav ne morem si predstavljati, kaj bi se zgodilo, če nama ne bi uspelo ostati skupaj. Mislim, da bi ostala sama.
Ko si mlad lažje najdeš partnerja. Pa to mislim recimo v starosti okoli 20ih let, plus minus par let. Ker si prilagodljiv, odprt za svet in vse, kar ti prinaša. Drugačen mindset imaš, gradiš se še, tvoja psiha podpira tvoja prizadevanja, da si poiščeš partnerja.
Kasneje, tja do 30 pa postaneš že človek poln enih navad, ki se jim ne bi odrekel, jih ne bi spreminjal, skratka, težje se prilagodiš nečemu popolnoma novemu in nekim navadam, pogledom potencialnega partnerja, ki so bistveno drugačni od tvojih. Drugače presojaš in si zato bolj zaprt, samoomejen. Avtomatično izločiš čisto drugačne ljudi, ki bi jih recimo v dvajsetih z lahkoto sprejel in morda z nekom čisto drugačnim od sebe ustvaril lepo in ljubečo zvezo.
Se spomnim družine, ki je imela hčerko, ki je pri 18 domov pripeljala fanta. Vsi so rekli prezgodaj, niso dovolili zveze, odgnali so ga, ker je premlada in ker kaj bodo pa sosedje rekli. Pa takih primerov je polno.
Zdaj je stara 40 in samska. Ko je bila namreč stara dovolj, da so starši “dovolili”, da je odrasla in da je “primerno” imeti fanta, to dekle ni več našlo fanta, ki bi se lahko primerjal s prvim.
Hočem rečt – poskušajte se prestaviti malo v svojih mislih nazaj, v svoja zgodnja dvajseta leta in biti bolj odprti, ne postaviti tisoč in eno omejitev in oviro, pa bo šlo.
Poznam na primer tipa, ki je vzel ločeno mamico treh otrok. Skupaj sta imela še svoja dva otroka. Koliko ljubezni je v tisti družini, težko opišem. Deloven, zagnan in spoštljiv je do nje. Nikoli ne boste slišali, da bi njenim otrokom rekel prtljaga… Postali so njegovi ravno toliko kot njeni. Ni pa bil zagrenjen štiridesetletni starec, poln predsodkov. Samo dovolil si je imeti rad in biti ljubljen od ženske, za katero bi večina monovcev rekla, da to pa ne, to je pa preveč…
sej veš ,ko si mlad deluje vse na zaljubljenosti in hormonih ,skoraj no…Ženska okoli 45 leta pa nekaj išče ,bi rada ,pa splohe ne išče nič…
Problem je to ja, 24.04.2025 ob 07:25
Žensk, ki te pritegnejo, kot magnet in te ubija, ko se zaveš, da jih ne boš več srečal ali imel z njimi kaj več, je ponavadi zelo malo, te pa so VEDNO oddane. Nekaj najboljšega in hkrati najslabšega v življenju je, ko imaš priložnost tako srečati čisto po naključju nekje in ko odide, zapusti prostor, ti manjka, kot zrak, ki ga dihaš. Včasih jo začutiš v želodcu, črevesju, čudni občutki, popolnoma te zmede in takrat veš, da je prava, ampak vselej oddana in tudi videl je ne boš več, ker je bila slučajno tam.
Tudi taka privlačnost ni garancija da je tu kaj več. Veš da je pri najbolj toksičnih odnosih prisotna največja kemija in taka ? To pa zato da ju pritegne skupaj in začneta boleč odnos ki ne pelje nikamor. Prava kemija je tista ko si si privlačen, ampak se počutiš prijetno, vznemirjeno ampak na tak navin, da ne čutiš take evforije ki je v bistvu adrenalin ki ga sproži panika v tebi. Sem doživela tako kemijo in občutki so čist preveč evforični. Ko pa srečaš človeka ki ti je naklonjena, se privlačila, pa se ob njem počutiš prijetno , ampak ne skačejo red flag !!!
Pri meni so kriteriji zelo preprosti: starost (jaz sem 36, zato iščem v razponu 30-39), višina (zaželjeno vsaj 163, saj sem sam kar visok), oddaljenost (če je enako prilagodljiva kot jaz, lahko tudi eno uro vožnje stran), veroizpoved (ali enaka ali pa naj bo vsaj ateistka), pitje in kajenje (me ne moti), tatooji (kakšen manjši na določenem mestu lahko toleriram). Seveda mora imeti neko povprečno žensko postavo in frizuro, razčiščeno preteklost in brez otrok s prejšnjimi partnerji. Veliko žensk ustreza tem kriterijem, samo vedno pridem do zaključka, da je zanimanje samo enostransko.
Verjamem, da se sčasoma navadiš samskosti in te mine. Vseeno pa je v mojih letih lepo gledati zaljubljene pare, ki imajo kakšnega otroka in živijo družinsko življenje. Tudi če ni otroka, je lepo je kdaj žensko prijeti za roko, skupaj iti na kak sprehod, se skupaj hecati, jo zvečer objeti in pogledati kak film itd. Ne vem, kako ženske gledate na to, ampak v takšnih trenutkih je sreča. To, da moški iščemo samo sex, je larifari… ne rabimo ga imeti 3x dnevno… če je enkrat tedensko (dokler smo še mladi), smo zadovoljni.
Anonimna427, 24.04.2025 ob 11:11
Tudi taka privlačnost ni garancija da je tu kaj več. Veš da je pri najbolj toksičnih odnosih prisotna največja kemija in taka ? To pa zato da ju pritegne skupaj in začneta boleč odnos ki ne pelje nikamor. Prava kemija je tista ko si si privlačen, ampak se počutiš prijetno, vznemirjeno ampak na tak navin, da ne čutiš take evforije ki je v bistvu adrenalin ki ga sproži panika v tebi. Sem doživela tako kemijo in občutki so čist preveč evforični. Ko pa srečaš človeka ki ti je naklonjena, se privlačila, pa se ob njem počutiš prijetno , ampak ne skačejo red flag !!!
Dopolnjujem. To kar ti opisuješ, da ti zmanjka v črevesju, začutiš praznino, to so čist nerealni opisi. Ko sem srečala moža , sem si rekla, hm zanimiv moški. In to je bilo to. On si je isto mislil, luštna punca. Bila sva mlada , malo nad 20. Potem pa naju naključje na zabavi poveže v pogovor, takrat šele se je začelo odvijati , simpatija, naklonjenost, občutek da ti je nekdo res všeč ker se lahko pogovarjata in se dobro počutiš ob njem. In oba sva bila samska in pripravljena iti v resno vezo. Ne skačejo red flag pred očmi . To je pravi občutek ki lahko pelje v neko vezo. Ne pa da te nekdo zadane, potem pa nimaš prilike spregovoriti . Kaj te zadane? Lepi blond lasje? Kaj če je v vezi, ali pa je fanatična zagovornica teorij zarote, ti pa čist prizemljen kmečki človek? To ne gre skupaj, pa če je še taka prva kemija . Človek pri letih nad. 30 in več, ne razmišlja na tak način.
“Aplikacije ki bi ti našla perfect match NI in je nikdar ne bo.”
Je pa ogromno aplikacij, ki ti spoznavanje olajšajo. Namesto, da v živo nekje cincaš “bi pristopil/a, ne bi pristopil/a”, v aplikaciji odpreš chat in nekaj napišeš. Potem pa vidiš, kam zadeva odpelje. Prav tako se ne rabiš spraševat: Je samski/a? Ima otroke? Koliko je star/a? Vse to ti piše. Potem je pa na tebi, da se odločiš, ali želiš iti na zmenek in se bolj spoznati ali ne. Na drugi strani aplikacije je še zmeraj človek in ta isti človek lahko že čez nekaj dni sedi ob tebi na nasprotni strani mize. Ampak ženske ste pri uporabi takih aplikacij precej omejene, tu pa jokate, ker nikogar ne spoznate. Koliko truda ste pa v resnici v spoznavanje vložile?
Sej smo že povedali. Ženske gredo v resno vezo zaradi biološke ure in iz finančnih motivov. redkokatera zaradi neke ljubezni. Če si sredi 30-ih in te tiste brez otrok ne opazijo, ali s ejim pa zdiš prestar, potem boš pač moral vzet samsko mamico. Tako glej na zadevo, ti kao rabiš resno vezo, samska 25-letnica ne rabi resne veze, ker svoje potrebe zadovolji izven nje.
Taki moški verniki v resne veze ste največji osmoljenci današnjih časov. Ženske namreč ne iščejo nujno resne veze, sploh pa ne, če so mlade in niso obupane.
Misija Nemogoče
evo, to mi je všeč tema. ker sedaj res lahko človeku, osebi pomagam. ker si moški in boš verjetno sledil navodilom. rečiva da si str 35. evo. na sredini. ti boš meni rekel , da je težko najdit žensko? kaj si resen ti? imaš službo? imaš. ok. torej išči, take ki so na tvojem nivoju. sj ti si moški, ti veš, koliko dobro zgledaš. če imaš kratke nge, veš da to ni všeč ženskam. če si oblečen kto moj sin pri 9 letih, veš da to ni privlačno. uredi se letom primerno. bodi suhi. neki moraš znat. išči žensko, od 25 naprej. to kar bi ti rad, to zate ni v kartah. razumš? ti nisi 187 visk. ozki boki, 80kg. plavalec 20 let. z veliko keša od atija. žal. moški si, nehaj jokat. pizda. spravi se trenirat, neki. pa ne fitness. kar je za ženske, sexy perilo je za moške elegantna obleka. več sexa boš imel z ženo kot z tm če bi bil neki hud jebaček. garantiram ti. nehaj, razmišljat o ženskah. nehaj jih ocenjevat. išči od 25 naprej do 30. kako pa se išče ženske? ja prvo moraš neki bit. neki znat, neki imet.. to si predvidevam. pol sem oraš uredit kot 35 lentik. ne kot 15 letnik. avto, je prva stvar ki se vidi pred bajto. vedn je dobra rešitev bmw320d. vedno. to je tipično taki jebački, potencilano družinski sexy športen avtek. je nujno? ne ni pofukano nujno. je uporabno? je ja. izpolni sovojo nalogo. tvoja naloga, je da pofukaš čimveč žensk. in potem vidiš, ktera, je uredu. prvo sex, pol naprej. z nobeno ne boš uspel, če boš poslušal ženske. če želiš ujet ribo, boš koga vprašal. ribo ali ribiča. ženske palijo na take idiote ej. ojojoj. da t islabo pride. poglej, tko. uredi se. začni trenirat da boš suhi fit, kupi si neki bmw3. magari bencin osnovni. in ne hiti z ženskami. 1 sex. 2 pogovr o fsem kaj želi. dokler ženska ne investira v neki svoj zaslužen denar ali n luliko, nima smisla. ker ne bo resna. za fsako moraš vedet naslednje. ko tireče, da se ne pojebe na 1 .zmenku. misli s teboj. z visoki hudim temnim bogati mtipom pa bi mu dala še rit za pojebat v 1 sekundi. na suho. ja?? fsaka ima jebača? zakaj se z njim ne poroči.? to je pač življenje. če želiš ženo, je zelo enostavno. nehaj poslušat ženske. PRVO SEX, POL NAPREJ.
Brina324: “Otroci in videz niso ovira, če je ljubezen.”
Moški pazimo, v koga se zaljubimo in ženska z otrokom je kot prepovedan sadež. Takšna veza je za moškega dražja, ker bo moral financirati še tujega otroka. Kaj se zgodi ob propadu take veze, ti lahko jaz hitro razložim (primer iz žlahte).
Anonimno 3469:
Moški se lahko zrihta u nulo, da mu še sam agent 007 zavida. Ampak še zmeraj bo imel neke kriterije in kriterije ima tudi ženska. Če ima pri 35 pol manj izbire kot pri 25, mu nobena obleka niti noben avto ne more pomagati. Če je polovica žensk naveličanih resnih zvez, bo tudi težko kaj dosegel.
V žepu imaš 10 eurov, ti pa bi rad jedel v argentinski restavraciji. Ne bo šlo, v argentinski stane steak vsaj 35 eurov, kje je še pijača. Zmrduješ se nad samskimi mamicami, tetoviranimi, hkrati pa ne daješ ravno vtisa, d alahko izbiraš. Po drugi strani ti rabiš vezo oz. si jo želiš, ženske je ne iščejo nujno. Sem že večkrat povedal, solidno situirana srednje privlačna ženska večinoma svoje potrebe zadovolji tudi izven veze.
Ti bi rad samsko zmerno postavno zmerno zabavno športno inteligentno 31-letnico brez otrok. taka, če obstaja, ona bi rada samskega 35-letnega šarmantnega prijaznega situiranega odvetnika, ki bi moral biti za nameček še športne poškimi, ki so ji vsaj energijsko ali vizualno všeč.
Ti moraš spustiti kriterije, ženskam ni treba.
Drugi odstavek:
Ti bi rad samsko zmerno postavno zmerno zabavno športno inteligentno 31-letnico brez otrok. taka, če obstaja, ona bi rada samskega 35-letnega šarmantnega prijaznega situiranega odvetnika, ki bi moral biti za nameček še športne postave. Dokler ga pa ne najde, s ebo zabavala z moškimi, ki so ji vsaj energijsko ali vizualno všeč.
Bom napisal malo daljšo verzijo.
Samski 25-letnik bi imel samsko 20-letnico, ki še ni imela nobenega tipa.
Samska 20-letnica medtem išče okoli atraktivne 25+ letnike z videzom in kešem po možnosti, ki jo bodo zabavali.
Samski 30-35 letnik bi imel samsko 25-30 letnico.
Samska 25-30 letnica išče visokega šarmantnega uspešnega postavnega športnega karierista, ki bi seved abil samo z njo. Dokler ga ne najde, bo seks našla pri tistih, ki imajo vsaj videz ali denar, če drugo peša.
itd..
Moški, ki na silo iščete resno vezo, se premalo zavedate, da ženske, kakršne si vi želite, iščejo nadstandardne moške, medtem, ko jih ne najdejo, s epa zabavajo z atraktivneži.
To, da je ena samska, nič ne pomeni, da ima ona neke neuresničene čustvene, osebne in seksualne potrebe, kot mogoče fantazirate.
Ženske, ki bi šle v resno vezo z veseljem, takoj, jutri, nujno, so ponavadi revne samske mamice ali revne starejše osamljene ženske. To pa nista ciljni skupini samskega moškega v 30-ih.
Zato se vsi iskalci obeh spolov vrtite v krogu.
samski cinik
Ravno spuščanje kriterijev je pripeljalo do moderne zdegenerirane družbe, ki se bo pa kmalu resetirala, ker se počasi prebuja belski nacionalizem. Sej lahko imajo ženske kriterije, samo potem pa zaradi tega tudi jočejo tukaj, kako so vsi ti “alfa” samci prasci, ko jih izvržejo lol. Isto kot ti, vsi ste sami sužnji lastnim nagonom.
https:// http://www.youtube.com/watch?v=8dxA1OOqTXw
Nikoli ne reci nikoli. Jaz sem isto trdila, niti pomislila nisem na druge moške, potem pa se je začel mindset spreminjati nekje po 20 letih, kriza srednjih let ali kaj več, neka žalost da življenje teče mimo in spoznala sem moške ki so v redu, pošteno, postavni, uspešni, pa sem blizu 50. Te osebe so v meni precej pogledov spremenile. Življenje je tako nenapisano pravilo da res težko rečemo da je nekaj za fiksno.
Anonimna912, 25.04.2025 ob 19:51
Nikoli ne reci nikoli. Jaz sem isto trdila, niti pomislila nisem na druge moške, potem pa se je začel mindset spreminjati nekje po 20 letih, kriza srednjih let ali kaj več, neka žalost da življenje teče mimo in spoznala sem moške ki so v redu, pošteno, postavni, uspešni, pa sem blizu 50. Te osebe so v meni precej pogledov spremenile. Življenje je tako nenapisano pravilo da res težko rečemo da je nekaj za fiksno.
@456382
Ni citiralo
Resen906, 24.04.2025 ob 11:36
Pri meni so kriteriji zelo preprosti: starost (jaz sem 36, zato iščem v razponu 30-39), višina (zaželjeno vsaj 163, saj sem sam kar visok), oddaljenost (če je enako prilagodljiva kot jaz, lahko tudi eno uro vožnje stran), veroizpoved (ali enaka ali pa naj bo vsaj ateistka), pitje in kajenje (me ne moti), tatooji (kakšen manjši na določenem mestu lahko toleriram). Seveda mora imeti neko povprečno žensko postavo in frizuro, razčiščeno preteklost in brez otrok s prejšnjimi partnerji. Veliko žensk ustreza tem kriterijem, samo vedno pridem do zaključka, da je zanimanje samo enostransko.
Verjamem, da se sčasoma navadiš samskosti in te mine. Vseeno pa je v mojih letih lepo gledati zaljubljene pare, ki imajo kakšnega otroka in živijo družinsko življenje. Tudi če ni otroka, je lepo je kdaj žensko prijeti za roko, skupaj iti na kak sprehod, se skupaj hecati, jo zvečer objeti in pogledati kak film itd. Ne vem, kako ženske gledate na to, ampak v takšnih trenutkih je sreča. To, da moški iščemo samo sex, je larifari… ne rabimo ga imeti 3x dnevno… če je enkrat tedensko (dokler smo še mladi), smo zadovoljni.
Po mojem mnenju si po nepotrebnem postavljaš ovire, kar se tiče starosti. 4 leta +/- ima smisel, ko si sredi dvajsetih, pa še takrat bi za pravo žensko lahko kriterij brez problema razširil še za leto ali dve.
Pri tvojih letih bi bilo bolj smotrno, da za spodnjo mejo gledaš na to, v kateri fazi življenja je ženska in kako osebnostno kompatibilna sta (poleg spolne privlačnosti, seveda), ne na starost. Je odrasla, zaposlena, se sama preživlja? Bingo. To je to. Ima lahko 25 let, pa če se ujema s tabo in ima tudi ona željo po resni zvezi, nimaš razloga za pomisleke.
Res je pa tudi, da se od 35 letnika pričakuje, da se sam preživljaš in da ne živiš v mama hotelu (beri, da ti mama ne kuha in ne pere).
Meni ste vi iskalci obeh spolov tako komični. O ljudeh se menite kot o avtih in potem pričakujete, da se bo človek po vaših željah narisal vam v garažo in bo to vaš avto. samske kao karieristke, one bi seveda moškega, ki je maserati in naj se obnaša, kot ubogljiv maserati. Spet moški, bolj skromni, recimo avtor, oni bi žensko, ki je kot golf. Pa golf ne sme imeti počohanega odbijača, ne sme biti rdeč, ne sme biti preveč rabljen..
Dajte si vsi skupaj dopovedat. ostali ljudje okoli vas imajo svojo pamet, svojo voljo, to d abi vi radi nekaj, ne pomeni, da mora nekdo prit v vaš lajf vlogo igrat.
samski cinik, 26.04.2025 ob 08:14
Meni ste vi iskalci obeh spolov tako komični. O ljudeh se menite kot o avtih in potem pričakujete, da se bo človek po vaših željah narisal vam v garažo in bo to vaš avto. samske kao karieristke, one bi seveda moškega, ki je maserati in naj se obnaša, kot ubogljiv maserati. Spet moški, bolj skromni, recimo avtor, oni bi žensko, ki je kot golf. Pa golf ne sme imeti počohanega odbijača, ne sme biti rdeč, ne sme biti preveč rabljen..
Dajte si vsi skupaj dopovedat. ostali ljudje okoli vas imajo svojo pamet, svojo voljo, to d abi vi radi nekaj, ne pomeni, da mora nekdo prit v vaš lajf vlogo igrat.
Saj to je menda vsakemu jasno. Jaz sem samo hotel povedati, da pri neki starosti je nemogoče najti osebo, ki je zame primerna, hkrati pa sem tudi jaz zanjo primeren.
Nekdo je vmes zapisal, da kompliciram glede starosti. Z 10 let mlajšo žensko ne morem iti v resno zvezo, ker tako velika razlika v starosti pomeni, da ima ona še čisto drugačen mindset in na življenje gleda drugače kot jaz. Enako velja, če je ona 10 let starejša. Z leti človek spreminja razmišljanje in pri takšni razliki ne bova prišla skupaj.
Če ima otroka, tega sploh ne morem tolerirat. Oziroma bi to lahko toleriral, če bi tudi jaz imel otroka in potem v vezo stopiva z enako “obremenitvijo”. Potem so tu lastnosti, ki delujejo odbijajoče: Nekoga odbija, če kadi kot turk. Spet nekoga drugega bo motilo, če nonstop vrti jezik itd. Med tem kar obstaja pa mora biti neka privlačnost. Če me ženska spominja na tipa, mi sigurno ne bo privlačna.
Tako da moji kriteriji niso visoki. Kompliciral bi, če bi iskal samo rjavolaske, ali če bi gledal, kaj je po poklicu itd. Nisem pa rekel, da se ne najde ženska, ki ustreza opisanim kriterijem. Se najde, vendar zanimanje ni obojestransko. Ona ima lahko še dodatne kriterije, kjer jaz izpadem. Ali pa sem morda zanjo predaleč in jo bolj zanimanjo moški, ki so njej bližje.
Osebno verjamem, da obstaja neka starostna meja. Ko to mejo enkrat prekoračiš, ni več realnih možnosti, da bi našel nekoga za skupno življenje.
Misija Nemogoče, 27.04.2025 ob 22:38
Saj to je menda vsakemu jasno. Jaz sem samo hotel povedati, da pri neki starosti je nemogoče najti osebo, ki je zame primerna, hkrati pa sem tudi jaz zanjo primeren.
Nekdo je vmes zapisal, da kompliciram glede starosti. Z 10 let mlajšo žensko ne morem iti v resno zvezo, ker tako velika razlika v starosti pomeni, da ima ona še čisto drugačen mindset in na življenje gleda drugače kot jaz. Enako velja, če je ona 10 let starejša. Z leti človek spreminja razmišljanje in pri takšni razliki ne bova prišla skupaj.
Če ima otroka, tega sploh ne morem tolerirat. Oziroma bi to lahko toleriral, če bi tudi jaz imel otroka in potem v vezo stopiva z enako “obremenitvijo”. Potem so tu lastnosti, ki delujejo odbijajoče: Nekoga odbija, če kadi kot turk. Spet nekoga drugega bo motilo, če nonstop vrti jezik itd. Med tem kar obstaja pa mora biti neka privlačnost. Če me ženska spominja na tipa, mi sigurno ne bo privlačna.
Tako da moji kriteriji niso visoki. Kompliciral bi, če bi iskal samo rjavolaske, ali če bi gledal, kaj je po poklicu itd. Nisem pa rekel, da se ne najde ženska, ki ustreza opisanim kriterijem. Se najde, vendar zanimanje ni obojestransko. Ona ima lahko še dodatne kriterije, kjer jaz izpadem. Ali pa sem morda zanjo predaleč in jo bolj zanimanjo moški, ki so njej bližje.
Osebno verjamem, da obstaja neka starostna meja. Ko to mejo enkrat prekoračiš, ni več realnih možnosti, da bi našel nekoga za skupno življenje.
Jaz sem bil samski vzel žensko z otrokom in se imamo super . Kaj ti je . So tudi še vredu samske z otroki sam smolo so imele ene kot je moja denimo .
Postavili ste si kup nepotrebnih psiholoških barier, sami sebe sabotirate, če bo taka, ne bo šlo, če bo drugačna, ne bo šlo, če si star tok in tok, itak ne moreš več najti ženske…, pa taka mora bit, pa taka ne sme bit, kot da se vam jih sto ponuja.
Vsi ti “kriteriji” in vsa ta posploševanja so brezveze, vsaka ženska je drugačna, vsaka je svoja oseba s svojo zgodbo, lajf je nepredvidljiv, lahko pri 50-ih spoznaš 20 let mlajšo in klikneta kot da sta rojena en za druzga.
Probite manj komplicirat in več živet, si narest čim bolj poln in zadovoljen lajf, zraven pa spoznavajte različne ženske, uživajte v njihovi energiji, brez predsodkov in brez pritiskov in pričakovanj resne veze, lajf gre prehitro mimo, da bi se človek samoomejeval.