Partnerke za resno zvezo ni enostavno najti
Anonimno6000, 28.04.2025 ob 11:34
Misija Nemogoče, 27.04.2025 ob 22:38
samski cinik, 26.04.2025 ob 08:14
Meni ste vi iskalci obeh spolov tako komični. O ljudeh se menite kot o avtih in potem pričakujete, da se bo človek po vaših željah narisal vam v garažo in bo to vaš avto. samske kao karieristke, one bi seveda moškega, ki je maserati in naj se obnaša, kot ubogljiv maserati. Spet moški, bolj skromni, recimo avtor, oni bi žensko, ki je kot golf. Pa golf ne sme imeti počohanega odbijača, ne sme biti rdeč, ne sme biti preveč rabljen..
Dajte si vsi skupaj dopovedat. ostali ljudje okoli vas imajo svojo pamet, svojo voljo, to d abi vi radi nekaj, ne pomeni, da mora nekdo prit v vaš lajf vlogo igrat.
Saj to je menda vsakemu jasno. Jaz sem samo hotel povedati, da pri neki starosti je nemogoče najti osebo, ki je zame primerna, hkrati pa sem tudi jaz zanjo primeren.
Nekdo je vmes zapisal, da kompliciram glede starosti. Z 10 let mlajšo žensko ne morem iti v resno zvezo, ker tako velika razlika v starosti pomeni, da ima ona še čisto drugačen mindset in na življenje gleda drugače kot jaz. Enako velja, če je ona 10 let starejša. Z leti človek spreminja razmišljanje in pri takšni razliki ne bova prišla skupaj.
Če ima otroka, tega sploh ne morem tolerirat. Oziroma bi to lahko toleriral, če bi tudi jaz imel otroka in potem v vezo stopiva z enako “obremenitvijo”. Potem so tu lastnosti, ki delujejo odbijajoče: Nekoga odbija, če kadi kot turk. Spet nekoga drugega bo motilo, če nonstop vrti jezik itd. Med tem kar obstaja pa mora biti neka privlačnost. Če me ženska spominja na tipa, mi sigurno ne bo privlačna.
Tako da moji kriteriji niso visoki. Kompliciral bi, če bi iskal samo rjavolaske, ali če bi gledal, kaj je po poklicu itd. Nisem pa rekel, da se ne najde ženska, ki ustreza opisanim kriterijem. Se najde, vendar zanimanje ni obojestransko. Ona ima lahko še dodatne kriterije, kjer jaz izpadem. Ali pa sem morda zanjo predaleč in jo bolj zanimanjo moški, ki so njej bližje.
Osebno verjamem, da obstaja neka starostna meja. Ko to mejo enkrat prekoračiš, ni več realnih možnosti, da bi našel nekoga za skupno življenje.
Jaz sem bil samski vzel žensko z otrokom in se imamo super . Kaj ti je . So tudi še vredu samske z otroki sam smolo so imele ene kot je moja denimo .
Se strinjam , raje fajn žensko, zraven še privlačno ,kot neki kompromisi ,pa ćetudi je samska …
Svetovanje nekaterih tukaj je že na meji “vzemi prvo, ki ti nameni nasmešek”. Ja ne gre to tako – pa vprašajte ženske, če vzamejo prvega, ki ji pokaže zanimanje zanjo. Če grem v trgovino kupovat hladilnik in mi trgovec reče “hladilnikov nimamo, imamo pa štedilnike”, zaradi tega ne bom vzel štedilnika, ker to ni to, kar jaz potrebujem.
Res ne more biti lahko,če tako kompliciraš. Pa čeprav meni res skoraj nihče ni ustrezal, ne začutim nekih metuljčkov, pa tudi če z razumom gledam, mi je redko kdo sploh zanimiv. Kljub temu sem v resni vezi. Ampak ko gledam druge, si kar takoj koga najdejo, jaz sem res rabila par let in če bi še enkrat, bi raje sama ostala, ni toliko plusov v vezi.
Če bi avtor trud vložil v svojo geografsko neodvisnost, npr. z delom od doma, bi lahko enostavno zaživel tam kjer bi dobil “partnerko”, ki si jo želi.
Ker pa je omejen na Slovenijo, pa še to svoj kraj, se lahko iz njega delajo norca ne le potencijalne “partnerke”, ampak še vsi ostali, s politiki na čelu.
don juan, 28.04.2025 ob 21:58
Svetovanje nekaterih tukaj je že na meji “vzemi prvo, ki ti nameni nasmešek”. Ja ne gre to tako – pa vprašajte ženske, če vzamejo prvega, ki ji pokaže zanimanje zanjo. Če grem v trgovino kupovat hladilnik in mi trgovec reče “hladilnikov nimamo, imamo pa štedilnike”, zaradi tega ne bom vzel štedilnika, ker to ni to, kar jaz potrebujem.
Mislim, da mu ni nihče svetoval naj vzame prvo, ki mu nameni nasmešek, v idealnem svetu vsi dobijo junfer 10-ke.
Če pa že razmišljate v tej smeri, beggars can’t be choosers, realnost velike večine moških je, da se jim ženske ne bojo ravno masovno ponujale in najbrž imamo vsi kakega socially awkward znanca, lesen z ženskami, ampak profesionalno uspešen, kjer je bolj žena zapecala njega kot on njo.
Tak tip je bil pred dilemo, naj vzamem to, ki se mi ponuja, tudi če ni glih idealna, vrabec v roki, ali bom pa še naprej in morda za vedno sam. In lačen ljubezni in sestradan seksa reče ja, tudi če ona ne izpolnjuje glih vseh kriterijev z njegovega dolgega spiska.
Pa to je na racionalni ravni, na emocionalni se pa taki tipi velikrat dejansko tudi zacopajo v žensko, ki kaže interes, malo je to čist človeško, všeč so nam ljudje, ki smo jim mi všeč, malo pa najbrž nek pragmatični psihološki mehanizem osebe, ki si želi partnerstva, narava poskrbi, da se zgodi.
1434: “Če bi avtor trud vložil v svojo geografsko neodvisnost, npr. z delom od doma, bi lahko enostavno zaživel tam kjer bi dobil “partnerko”, ki si jo želi.”
Morda pa je zakreditiran ali kako drugače omejen. Jaz imam opcijo dela remote (čemur ti praviš geografska neodvisnost), vendar me čaka še 7 let odplačevanja kredita. Poleg tega postopoma prenavljam stanovanje, zato ni šans, da dam noter kakšne najemnike in se selim nekam čisto drugam. Če se še kdaj spustim v kakšno zvezo, pri sebi vidim samo 2 opciji:
- – Partnerka se preseli k meni. Če bi bila najemnica, je to celo boljše zanjo, saj se tako znebi drage najemnine nekje v Ljubljani.
– Če je partnerka kolikor-toliko blizu mene doma in že na svojem, lahko menjava lokacijo – malo sva pri njej, malo sva pri meni.
Zakreditiran, 28.04.2025 ob 23:36
1434: “Če bi avtor trud vložil v svojo geografsko neodvisnost, npr. z delom od doma, bi lahko enostavno zaživel tam kjer bi dobil “partnerko”, ki si jo želi.”
Morda pa je zakreditiran ali kako drugače omejen. Jaz imam opcijo dela remote (čemur ti praviš geografska neodvisnost), vendar me čaka še 7 let odplačevanja kredita. Poleg tega postopoma prenavljam stanovanje, zato ni šans, da dam noter kakšne najemnike in se selim nekam čisto drugam. Če se še kdaj spustim v kakšno zvezo, pri sebi vidim samo 2 opciji:
- – Partnerka se preseli k meni. Če bi bila najemnica, je to celo boljše zanjo, saj se tako znebi drage najemnine nekje v Ljubljani.
– Če je partnerka kolikor-toliko blizu mene doma in že na svojem, lahko menjava lokacijo – malo sva pri njej, malo sva pri meni.
Pa kaj, če je zakreditiran? Stanovanje se lahko še vedno proda in imaš vso svobodo zaživeti kjerkoli ti že ustreza. Ko bi se ljudje samo zavedali koliko avtogolov si zadate s svojo normalnostjo,
1434: Stanovanje že prodaš in po potrebi potem skupaj s partnerko kupiš novega, je pa to riskantna odločitev, v katero se jaz ne bi podal. Sedaj imam lastno, delno obnovljeno stanovanje na lepi lokaciji, za katerega moram samo še kredit do konca odpačati. Predstavljaj si, da ga prodam, grem v nakup skupnega in čez par let mi zveza propade. Kaj pa potem? Sem spet na začetku? Bom sploh še dobil stanovanje po taki ceni ali bo enako stanovanje zaradi inflacije 20% dražje kot je danes? Si ga bom lahko privoščil?
Zakreditiran, 29.04.2025 ob 14:02
1434: Stanovanje že prodaš in po potrebi potem skupaj s partnerko kupiš novega, je pa to riskantna odločitev, v katero se jaz ne bi podal. Sedaj imam lastno, delno obnovljeno stanovanje na lepi lokaciji, za katerega moram samo še kredit do konca odpačati. Predstavljaj si, da ga prodam, grem v nakup skupnega in čez par let mi zveza propade. Kaj pa potem? Sem spet na začetku? Bom sploh še dobil stanovanje po taki ceni ali bo enako stanovanje zaradi inflacije 20% dražje kot je danes? Si ga bom lahko privoščil?
Jaz te razumem. Vem pa tudi to, da je celoten svetonazor tisto s čimer se omejuješ.
Tako kot 99% Slovencev si prepričan, da je lastniška nepremičnina alfa in omega. Seveda v Sloveniji. Že prav. Vedi pa, da gre med drugim tudi za self-imposed omejevanje življenja.
Sploh ljudje, ki po spletu okoliščin že imate geografsko neodvisen vir dohodka, bi so lahko zavedali, da lahko živite kjerkoli. In, če vam je res toliko do ne vem kakšne zveze, partnerke, itd pojdite pač tam kjer si to željo toliko lažje uresničite. Svet je velik.
Lastniška nepremičnina so le cigli, ki jih ne moreš premakniti.
Po pol leta sem šel spet na Tinder, dobil tri matche in potem dva dejta z dvema povsem normalnima ženskama v poznih 30-ih, nobenih posebnih pričakovanj, nobene poškodovanosti, nobenih absurdno visokih kriterijev, nobena ni vprašala kok mam plače, kok pršparan, s čim sem se pripeljal in če mam six-pack pod srajco.
Ena od teh dveh mi je prav všeč ratala, živi sredi gozda, okoli hiše se ji pa srne šetajo, tega še nisem videl, 3km iz centra Ljubljane me je ena ful pogumna srna v oči gledala, ko sem jo fotkal. Takoj sva se razumela. Z žensko mislim, s srno pa tudi.
Tko da valjda je na appih svašta, tko kot v real lajfu, ampak neko jedro so pa po moje, enako kot zunaj, čist normalni ljudje, ki iščejo isto kot vsi, pristno konekcijo z drugim človekom. In bolj kot kompliciraš in imaš neka posploševanja in predsodke, kakšne da so ženske ali pa tipi, težje je to najti.
Amanita, 30.04.2025 ob 18:27
še en klik bait članek na tem portalu. folk se razpiše, portal ima profit z klikanjem člankov.
Škoda da padate na take poceni fore.
A res ne vidite, kako je vse skupaj napisano, točno po predpisih vse vejice pike itd. Pa kje bi en dec to napisal…
Morda, ampak od kdaj ženske pišejo bolje in bolj slovnično pravilno? Od nikoli, 99% najboljših pisateljev so od nekdaj moški, enako jezikoslovci, slavisti…
Je pa res, da na tem forumu se pa dejansko zdi, da ženske pišejo bolje in bolj slovnično pravilno. Včasih sem prav navdušen, kako dobro ene pišejo.
Po 40-tih je še slabše..samska že nekaj let,otrok odrasel okrog mene pa luzerji-živijo doma,komaj plačujejo preživnino,na dopust se vedno nekje prcefuknejo zraven…Z zadnjim,ko sem poskušala it v resno vezo,sem mu rekla,da mi naj za gospodinjstvo daje 300€.Sem bila takoj lovača.Njemu bi 100€bilo dovolj.Adijo.Živi ti za tak denar pri mamici,če te bo gledala…jaz te ziher ne bom
Se strinjam, da je kar težko najti partnerja, ko si malo starejši. Razen, če nimaš nobenih kriterijev in ti je samo pomembno, da ga boš lahko vsake toliko časa dal na toplo,..
Drugače pa organiziram zanimiv izlet za samske. Če koga zanima, najde več informacij na https://www.tomazgorec.si/izlet-v-bosno-za-samske/
Anonimno 1434, 29.04.2025 ob 16:13
Jaz te razumem. Vem pa tudi to, da je celoten svetonazor tisto s čimer se omejuješ.
Tako kot 99% Slovencev si prepričan, da je lastniška nepremičnina alfa in omega. Seveda v Sloveniji. Že prav. Vedi pa, da gre med drugim tudi za self-imposed omejevanje življenja.
Sploh ljudje, ki po spletu okoliščin že imate geografsko neodvisen vir dohodka, bi so lahko zavedali, da lahko živite kjerkoli. In, če vam je res toliko do ne vem kakšne zveze, partnerke, itd pojdite pač tam kjer si to željo toliko lažje uresničite. Svet je velik.
Lastniška nepremičnina so le cigli, ki jih ne moreš premakniti.
A si razumela, kaj je človek napisal?
Ne splača se reskirat.
8409, 29.04.2025 ob 16:50
Po pol leta sem šel spet na Tinder, dobil tri matche in potem dva dejta z dvema povsem normalnima ženskama v poznih 30-ih, nobenih posebnih pričakovanj, nobene poškodovanosti, nobenih absurdno visokih kriterijev, nobena ni vprašala kok mam plače, kok pršparan, s čim sem se pripeljal in če mam six-pack pod srajco.
Ena od teh dveh mi je prav všeč ratala, živi sredi gozda, okoli hiše se ji pa srne šetajo, tega še nisem videl, 3km iz centra Ljubljane me je ena ful pogumna srna v oči gledala, ko sem jo fotkal. Takoj sva se razumela. Z žensko mislim, s srno pa tudi.
Tko da valjda je na appih svašta, tko kot v real lajfu, ampak neko jedro so pa po moje, enako kot zunaj, čist normalni ljudje, ki iščejo isto kot vsi, pristno konekcijo z drugim človekom. In bolj kot kompliciraš in imaš neka posploševanja in predsodke, kakšne da so ženske ali pa tipi, težje je to najti.
@8409
Lepo je to brati. Držim pesti da vama uspe , meni deluješ zelo v redu človek
Thanks, @816, zelo prijazno.
Na žalost je imela naslednji dan bukiran oddih za prvomajske in si že cel teden pošiljava mesidže in slikce kot dva tinejdžerja, eden tistih začetkov, ko gre vse gladko, nobenga čakanja da odpiše, ker se boji izpast preveč zainteresirana, nobenih iger moči kdo kao koga manj rabi, da se ja ne pokaže ranljivost, samo, ej, ti si meni kul, ti meni tudi, in potem od tam naprej.
8409, 01.05.2025 ob 11:29
Thanks, @816, zelo prijazno.
Na žalost je imela naslednji dan bukiran oddih za prvomajske in si že cel teden pošiljava mesidže in slikce kot dva tinejdžerja, eden tistih začetkov, ko gre vse gladko, nobenga čakanja da odpiše, ker se boji izpast preveč zainteresirana, nobenih iger moči kdo kao koga manj rabi, da se ja ne pokaže ranljivost, samo, ej, ti si meni kul, ti meni tudi, in potem od tam naprej.
@8409
To je pravilno, da ni igric, kdo bo prej poslal SMS ali poklical, igra povuci potegni, enkrat je vroče drugič hladno. Slišita se in vidita se, kar se rada spoznavata. To so dobri temelji. Želim ti vso ljubezen tega sveta, res si jo zaslužis.