Partnerstvo
Pozdravček
Mene pa zanima kako kaj imaste v zvezah z pozornostjo do partnerja? Vam kaj pomenijo vsakdanje malenkosti?
Plus vprašanje za ženske: Si vaši parterji želijo drugih žensk poleg vas? NaPrimer : Da poleg vas omenja kako bi jo podrl kake lepe dojke ima kako bi se igral?
Za vaše odgovore bom hvaležna.
Hm. Vsakodnevne pozornosti (ne prištevam direktno spolne) so menda najbolj pomembne ženskam, ne samo tebi, predvidevam da jih ne dobiš in zato sprašuješ? Kako je večini sploh ni pomembno, važno je, če ti to potrebuješ, in če tega ni… je treba se prvo pogovorit.
To zadnje, če si poleg mene želi še druge. Na žalost sem šla čez to izkušnjo. Zdaj čisto odvisno kakšen je vajin dogovor. Če sta dogovorjena, da sta toliko svobodna in nikogar od vaju iskreno ne moti, da ni monogamije, potem kar. Kdor že. Če sta pa monogamna, pa komentiranje drugih žensk lahko zelo boli in ni pošteno oz. spoštljivo do tebe, da poleg tebe, ne da samo zija ampak še komentira, kako bi neko drugo žensko nekaj mečkal.
Iskreno bi se prvo vprašala, če ima ta tvoj tip sploh kaj čustvene inteligence, kakšno imaš ti samospoštovanje da to dovoljuješ, če se to večkrat dogaja in ti ne odgovarja. In pa koliko te ima sploh rad. Žal sem zelo direktna. Ampak moj primer in potem analiza vsega tega dogajanja so mi kazali na pomanjkanje vsega naštetega. Pravijo, da dobimo s čimer se zadovoljimo in kar dovoljujemo. Meje, ki jih končno nekomu postavimo, ki so zdrave za nas in zvezo, pa lahko samo obogatijo in postavijo boljše temelje v nek odnos. Seveda, če nas nekdo ne želi spoštovati ali pa ima popolnoma druge želje, ali pa tu ni prave ljubezni, je pa odrešitev in tvoje prenehanje zapravljanje časa z nekom. Upam, da sem ti kaj pomagala, če ne to pa vsaj en drug pogled na zadevo.
Gre sicer za dvoje različnih stvari, a so prepletene, kot bomo kmalu videli.
“Malenkosti” nikoli niso malenkosti.. saj gre dejansko za izražen INTERES do drugega na različnih nivojih človeškega obstoja. Ne more biti interes izražen zgolj na enem področju, ker se potem to ne dojame kot iskren interes… pa naj bo to finančen, spolni itd..
Seveda je možen tudi obraten problem, kjer partner čisto normalno izkazuje interes za partnerja na različnih področjih, le ta pa mu očita, da ga izraža zgolj na enem (motečem?).
Ljudje smo različni, prihajamo iz različnih družin.. zato so navade, vedenje.. kot “malenkosti” zelo različni.
Težko je pričakovati, da bo človek, ki izhaja iz relativno hladne, samotarske družine (skandinavsko samostojne?) lahko gladko vskočil v toplo, interaktivno družino (mediteran, italijanako..). Otrok se interakcije nauči z opazovanjem. Če vidi starša, da se dotikata, izmenjujeta nasmehe.. pogovarjata.. tudi skregata (brez žalitev in napadov).. mu bo to običajno ter normalno tvoriti tudi v lastni družini.
V primeru, da sta bila starša hladna, odtujena.. in sta govorila le o opravkih, kaj je potreno postoriti.. bo tudi sam zajadrav takšno hladnost.. ker mu je le ta predstavljala “dom”.
Že to ali se zobno pasto stiska vsepovprek ali urejeno od začetka do konca.. je lahko problem. Na desettisoče različnih navad imamo, ko pridemo iz svojih družin in začnemo tvoriti svojo lastno.
Pomembno je, da znamo te razlike opaziti, se okoli njih pomeniti ter doseči rešitve. Naj bo to kompromis ali konsenz.. če ne gre drugače.
Pravico imamo spreminjati le sebe.. zato se večino stvari lotimo pri sebi.. pri čemer pa ne smemo spremljati ali tudi partner kaj spreminja ali zgolj lenari. Na dvo-ciklu morata oba poganjati.
Spolno komentiranja moških drugih žensk.. ni nujno avtomatično negativno. Po eni strani je to del iskrenosti, ker pač izraža to, kar vidi in čuti.. vendar, če se to dogaja zgolj in samo na tem področju.. pa je seveda izredno moteče. Malce nedoraslo in predvsem patriarhalno.. ker je očitno od doma in cerkve prinesel, da lahko moški počne, kar se mu zljubi.
Toliko bolj, če mu partnerica pove, da jo to moti.. in to vrši še naprej. To je pot v pogubo partnerstva.
Ker zanimivo je, če ženska začne na enak način komentirati moške.. bo takoj ogenj v strehi.
Pravilno seveda je, da potencialne nesigurnosti v razmerju partnerja razrešita.. si namenjata pozornost na različnih področjih.. v tistih malih, drobnih pogledih in dotikih.. kot sporočilih, pogovorih.. “kavicah” ali pred spanjem. Bistveni globoki pogovori, kjer razkrijeta svoje ranljivosti in sta lahko odkrita do drug drugega v vseh ostalih pogledih različnih delov čustvovanja človeka. Ne zgolj in samo ranljivosti, nesigurnosti ipd.
S komunikacijo tako utrdita bližino.. posledično je tudi možno komentirati druge ljudi.. tako ženske, kot moške.. kaj je pritegnilo pozornost ali kaj je celo vburilo ali zakuhalo možgane… kjer se pač oba zavedata, da gre za fantazijo in ne dejanski namen.
No, če je zakon odprte narave, gre lahko tudi za namen. Ker tisto, kar ljudje pogosto ne vedo je, da “odprtost zakona” ne pomeni, da drugi počne, kar se mu zljubi. Sodobni POLIAMORNI zakoni bazirajo na isti osnovi, kot monogamni: “PRAV JE TISTO, S ČIMER SE OBA (vsi, če jih je več) STRINJAJO.”
Pozdravljena,
vsakdanja pozornost partnerja je pri meni že dovolj, da me vpraša kako sem?
Glede drugega vprašanja pa je da si želi, kar tudi izrecno pove…da mu pač gre samo za sex in nič drugega, čeprav ga ima doma dovolj.
No recimo, da mi reče, pojdi hitro pod tuš, da se ne boš prehladila, ko pridem domov vsa prepotena od teka. Jaz pa njemu, naj da kapo na glavo, ko zapiha, ker ima občutljive sinuse. Take stvari. Pa da mi skuha kavo, ko vidi, da komaj še gledam, čaka me pa še kup dela (delam od doma).
Kar se pa tiče komentiranja tujih jošk, nog, riti in izražanja želja v zvezi s tem: imaš prostaškega tipa najslabše vrste in to bo z leti šlo samo še na slabše. Odraža totalno neobčutljivost na tvoje občutke, ne ceni tega, kar ima v domači postelji, jemlje te kot enega od svojih pivskih bratcev, s katerimi komentira ženske za šankom, in je tako omejen v svoji glavi, da niti pametno molčati ne zna pred tabo.
Se mi še ni zgodilo, da bi imela takšnega primitivnega komentatorja. Če bi pa, bi hitro sama znala v njegovi prisotnosti komentirat druge moške v smislu: kako me je vzburil pogled na izboklino v hlačah, torej je zelo obdarjen…ali pa, kako ima lep tisti del telesa, ki ga tale bizgec ob meni ne bi imel.
Seveda bi potem v kratkem sledil razhod, ampak dala bi mu pa konkretno vedet, da ni najlepši in greha vreden tip.
Forum je zaprt za komentiranje.