Najdi forum

V septembru planiramo praznovanje. Zaželela sem se vrtni party. Prišlo naj bi okrog 30 ljudi, zdaj pa se sprašujem kako to organizirati. Na navadnem žaru pečt se mi zdi malo veliko, razen če morda kje posojajo “ta velike roštilje”. Zanima me tudi, če kdo posoja grelce oz. posode, ki ob samopostrežnem izbiranju ohranjajo toploto in služijo kot servirne posode. Morda kdo ve? Lahko kdo predlaga kakšne jedi pripraviti? Poleg kakšnih narezkov bi rada tudi kaj od toplih jedi.

Pri stricu velikokrat za vrtne veselice dajo meso spečt kar k enemu mesarju. Tam meso naročijo, on poskrbi tudi za peko. Mislim, da celo sploh ni drago. Če te to zanima in si iz Lj povej, pa bom povprašala kam to dajo in kakšna je okvirna cena oz. ti priskrbela naslov ali telefon.

Če hočeš party dobro organizirati, ti bo vzelo kar veliko časa. Večino stvari pa se da pripraviti že prej, tako da ti ne bo treba med samo zabavo kar naprej skakati naokrog. Upam, da imaš koga, ki ti pri pripravi lahko pomaga.
Pri partyjih naj bi bil poudarek na pestrosti in domišljiji. In hrana naj bi bila v velikosti enega grižljaja.
Jedi z žara torej ne potrebuješ prav veliko. Pripraviš lahko različne obložene kruhke (z različnimi namazi, salamami, siri in zelenjavo). V poštev pride tudi ocvrta zelenjava, narezana na kocke, npr. cvetača. Lahko narediš tudi piščančje ali druge mesne medaljone. Ali ocvrt sir s tatarsko (tatarsko daš v posodico, da potem gostje pomakajo vanjo košče sira). V trgovini se dobijo tudi mini hrenovke in klobase, tudi za vegetarijance.
Pri sladicah imaš spet nešteto možnosti.
Ponudiš lahko tudi različne slane prigrizke (prestice, ribice, arašide, itd.). Na en pladenj lahko daš sveže sadje.
Zabavo lahko popestriš tudi s pijačami. Morda bi lahko zmešala kakšne preproste koktajle.
Trenutno se ne spomnim nič več pametnega.
Skratka, čim več različnih stvari! Upam, da ti bo zabava uspela.
Lep pozdrav, Ines

New Report

Close