Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek PARUREZA — pomoč

PARUREZA — pomoč

Pozdrav,

prosim za nasvet glede pomoči pri parurezi, težavi z uriniranjem v javnosti. Simptomi so resni in otežujejo vsakdan. Zanimajo me izkušnje tistih, ki so težavo uspešno rešili.
– Je komu uspelo s samopomočjo – vaje dihanja, sproščanja mišic…
– Kaj pa terapija? Verjetno je najboljša opcija psihoterapija, ker pa so te plačljive in zelo drage, me zanima, ali je možno, da pri problemih s parurezo pomaga tudi pogovor s psihologom, ali so psihoterapevti in psihologi lahko enako usposobljeni za pomoč pri parurezi? Če ima kdo izkušnje.
– Bral sem, da je parureza oblika socialne fobije in da nekateri jemljejo tudi zdravila. Tej opciji pa bi se želel izogniti.
Če ima kdorkoli nasvet ali izkušnjo, najlepša hvala.

Kaj je to parureza?

hipnoza?

Blokada, da bi šli na javni wc ali v službi ali tam, kjer ni popolne zasebnosti. Tako nekako.

Avtor, izvor blokade boš moral poiskat, če je to problem. Komunikacija pripomore, glede na to, da si pripravljen sodelovati.
Ne znam ti pa svetovat, ali je to psiholog. Ali boš morda našel odrešitev že, če obstaja kakšen tak forum, kjer je več ljudi s tovrstnim problemom in kako ga oz so reševali.

Hvala za odgovore. Po netu sem že iskal, pa razen člankov z razlago o tem, kaj parureza je, nisem našel prav veliko, posebej ne veliko izkušenj, kako konkretno so ljudje ta problem (uspešno) reševali.
Tako da če je tukaj še kdo z izkušnjo in bi bil pripravljen kaj napisat….

Blokada, da bi šli na javni wc ali v službi ali tam, kjer ni popolne zasebnosti. Tako nekako.

Avtor, izvor blokade boš moral poiskat, če je to problem. Komunikacija pripomore, glede na to, da si pripravljen sodelovati.
Ne znam ti pa svetovat, ali je to psiholog. Ali boš morda našel odrešitev že, če obstaja kakšen tak forum, kjer je več ljudi s tovrstnim problemom in kako ga oz so reševali.
[/quote]

Ne morem verjeti, kaj vse obstaja. tega si nikoli ne bi mislil. to mu ja lahko raztrga mehur.

Ne morem verjeti, kaj vse obstaja. tega si nikoli ne bi mislil. to mu ja lahko raztrga mehur.
[/quote]

kateter imej seboj in si ga vstavi skozi tiča v mehur.

pri tem pomaga. Več si preberi na njihovi strani: Zavod sprostitvenih tehnik in holistično svetovanje se jim reče. So v Lj.

svetujem, da se obrnete na pomoc h kaksnemu kognitivno-vedenjskemu terapevtu.

New Report

Close