pasja radost
To je klobasa, poceni in dostopna vam, siromakom.
Lahko se skuha ali poje surovo. Je okusna, čisto dobra za vas, rajo.. V večini trgovin jo dobiš še tik pred rokom trajanja – za pol cene.
Ne vem, zakaj se ji izogibate? Noo, ti si že ena, ki bo znala cenit ‘pasjo radost’.
Če so včasih preživeli ob zelju in krompirju, boš udi ti ob Pasji radosti.
Adijo Ogrska, kuhan pršut, pršut, mesne slanine s poprom……..heheheh!
Hahaha, ja v originalu kilometerwurst ( nemškega porekla).
Je pa to klobasa v stilu obarjenih nižjecenovnih klobas, z manj kvalitetno vsebino, ker je tudi v nižjem cenovnem rangu na kilogram, ponavadi v današnjih časih polnjenja v plastično oranžno do rjavo “črevo”, (včasih so jo še vvsaj v pravo ovčje ali pa svinjsko črevo filali, zdej je še to predrago), dolga je pa nekje dva metra in navito skup ko prašičji zavihan repek In ti jo seveda održejo v delikatesi iz vitrine tudi po želji – en štuc ali pa pol metra.