pasji drekci : plastična embalaža
Tudi jaz sem lastnica dveh štirinožcev. Vedno in povsot drekce pobiram za svojimi psi. 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} podpiram akcijo našega župana, me pa zanima naslednje:
večina nas pasje-ljubcev obkladate z packi (da ne napišem še kaj hujšega), ker naj ne bi pobirali pasjih drekcev, ki so v naravi 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} razgradljivi. Kaj pa porečete na vse tiste, ki odmetavajo plastično embalažo, pločevinke, … ki se sploh ne razgradi? Ali se vam zdijo ljudje, ki na tak način onesnažujejo naravo dobri in vestni krajani vašega mesta? Zakaj se nikoli ne spravite nanje, na nas ljubitelje živali pa vedno stresate bes in gnev?
lp
Takšnim bi šele jaz dal kazen, zajkaj ne naredijo zenečkarje, ki bi kaznovali vse tiste, ki smetijo, še posebej za tiste, ki smetijo z nerazgradljivimi odpadki.
Za to pa delam tudi reklamo za Jankoviča in mu pomagam pri projeku, če je za.
primož
saj ni važno koliko časa trpi narava, važno je,d a mi en stopimo na drek. Koga pa briga čisto okolje, če pa na drek stopiš, ti pa čevelj smrdi. To je glavni razlog vseh nasprotnikov. ne pa zato ker so ekološko ozaveščeni.
primož
Mene osebno še ne moti to najbolj, da se psi povsod iztrebljajo in lastniki ne počistijo za njimi, čeprav je zelo grdo; kar najtežje razumem, je to, da lastniki to dopuščajo PRED HIŠNIMI VHODI OZ. OGRAJAMI hiš, kolikokrat je že bilo pred našimi ograjnimi vrati kup dreka, pa smo morali pobirati, čeprav sami nimamo psa, torej za tujim psom, lastnik pa ga lepo brezvestno pusti, ko se ustavi npr. pred vhodom hiše, da tam opravi svoje, in gre mirno dalje… Saj če bi ga “ujela”, bi mu seveda povedala svoje, a kaj ko jih nikoli ne vidiš, ker če slučajno grem ravno po časopis ali iz hiše, in se kak lastnik s psom začne sumljivo ustavljati, ga takrat kar hitro potegne dalje, ko vidi, da prideš, sicer pa, če ni nikogar, lepo “vljudno” počaka, ti pa… pobiraj! To je pa kultura… Bi mu zbrala vse na kup in nesla pred njegov vhod, če bi vedela, kdo je…
firbec babji na2 napisal:
> Bo kar držalo. Ko pobiram dreke v PVC vrečke, si ne morem kaj,
> da ne bi vsakič pomislila, koliko časa se bo razgrajeval drek,
> koliko časa pa vrečka… Zato vedno večkrat za pobiranje drekov
> “prišparam” papirnate vrečke od kruha.
Tudi jaz. In razne plastične vrečke, v katere moramo v raznih Mercatorjih in Sparih dati zelenjavo in sadje.
kupite 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} razgradljive bio vrečke, pa ne bo takšnih razmišljanj 🙂
takih, ki kakršnokoli embalažo odmetavajo kjer jim pade, je na žalost ogromno. Najhuje je to, da otroke v vrtcih in šolah učijo kako je prav, starši pa jim dajejo zgled napačnega …
Se strinjam s tem,ja.
Moj sin je padel v pasji drek,ko je bil nekje 2 leti star in smo takrat imeli samca Majkija,pa je rekel,:”fuj,Majki akal!!”.
Jaz pa ne,ni Majki je en drugi kuža,pa niso pospravili za seboj:)
Še danes me zmrazi,ko se spomnim.Sicer pa moj sin sam nosi vrečke zraven,ko gre z nama z Loro(psičko) ven.Pa čeprav imam jaz vedno vrečko ali v torbici ali v žepu.Priden je:)
se strinjam, točno tako, celotna družina mora skrbeti za psa na sprehodu, ne pa da vidiš samo gospe z vrečkami, ko pa psa sprehajajo njihovi možje ali otroci, pa nikoli ne počistijo za psom.
sploh za ene moške imam občutek, kot da jim je izpod časti, da bi se sklonili za svojim psom in počistili.
lp