Pasji lajež
Kam javiš, če se pes predira noč in dan od jutra do drugega jutra, non-stop? Dobesedno se mi rola, sosed je očitno nabavil novega psa, ki se že 14 dni dere na njegovem vrtu dobesedno brez prestanka. Če se 5 min ne, je čudež. Preden se mi dokončno utrga in zastrelim tako soseda kot psa – kdo je pristojen za tako kaljenje miru. Policaji ne, preverjeno. S sosedom smo pogovarjali že x krat, vendar je gluh za vse lepe besede. Enkrat si nabavi jato puranov in se predirajo sredi mesta, potem ima po 5 psov, ki nato skirvnostno izginejo, drugič spet žaga drva v nedeljo ob 6h zjutraj…..never-ending-story……
Neverjetne ste. Verjetno obstaja zakon, ki to ureja in nekdo, ki je za to pristojen. Če ne znate svetovat vsaj tiho bodite. Jasno mi je, da žival ni kriva za nesramnost svojega gospodarja, ampak mi tudi nismo dolžni prenašat vse, kar se dedcu sprdne, skoti 6 let. Otrok mi hodi zadnja 2 tedna ko mesečen naokoli, pes mu bevska par metrov stran od okna in se zbuja ves čas. Ampak ker niste v moji koži boli vas čošak, se boste raje še mal norca delale.
Normalen, oz. bolje rečeno normalno oskrbovan pes se ne dere brez razloga, sploh pa ne cele dneve. Kuža je (tudi glede na opis, kakšen človek je ta tvoj sosed) očitno zanemarjan, morda celo mučen. Zato kliči na za vaš okraj pristojno društvo proti mučenju živali. Verjetno boš mogla podati tudi pisno prijavo na veterinarsko inšpekcijo, pa vedi, da zaradi možnih lažnih prijav, se boš mogla podpisati pod prijavo, ampak tvojega imena ne bodo izdali nikomur. To je samo zato, da vidijo, da ne daješ prijave zaradi tega, ker se hočeš sosedu maščevati za kaj ali mu nagajati, tako da oni ne bodo povedali, kdo ga je prijavil.
Tukaj je seznam vseh društev proti mučenju živali, ker ne vem iz katerega konca Slovenije si. PRIJAVI GA IN TVOJE TEŽAVE SE BODO REŠILE!!! PA ŠE KUŽKA BOŠ REŠILA BEDNEGA ŽIVLJENJA.
besna, nihče se ne dela norca iz tebe. Prosila si za nasvete in si jih tudi dobila, le da niso po tvojem okusu. Ne gre le za psa, ampak za soseda, ki očitno uživa v tem, kar počne in mu dol visi zate, za tvojega otroka in za vse ostalo. Lahko ga prijaviš ne vem kam, pa ne boš nič dosegla. Mogoče trenutno zatišje, potem pa jovo na novo. Zato res ne vem, kaj drugega ti še preostane kot selitev ali smrt soseda (seveda naravna :-). Grdo se sliši, ampak tako pač je.
Tudi mi smo imeli težave s sosedovim psom (živimo v bloku, pes pa je lulal po hodnikih, saj ga niso peljali na sprehod, ampak samo spustili “ven” iz stanovanja) in smo klicali policijo, komunalne inšpektorje, društvo proti mučenju živali … Na koncu nam je uspelo tako, da smo kontaktirali veterinarsko inšpekcijo, sosedom resno zagrozili s sankcijami in zgodil se je čudež – leto dni po tem dogodku je kuža še vedno v bloku in vsak dan ga večkrat vidmo, kako se z gospodarjem igra zunaj, na travniku (zdaj celo kakce pobira v vrečko).
Kot sem napisala že včeraj, poskusi na veterinarski inšpekciji.
Uspešno rešitev problema ti želim, Tana.
Nočni mir urejajo občinski odloki in če paše sem noter žur, potem paše tudi pasji lajež. Poskusi torej na občini, kateri oddelek točno je pristojen, ti bodo pa povedali oni, ker je to odvisno tudi od posamezne občine. Verjetno ta odlok lahko tudi izbrskaš na internetu, ker morajo biti objavljeni v uradnem listu. Na isti odlok se lahko sklicuješ tudi glede žaganja drv.
Ja, eni res nimajo občutka. Naš sosed je tudi danes začel vrtati že ne vem ob kateri uri, pa zagotovo ni bilo nič nujnega.