Najdi forum

Patagonija

Je bil ze kdo v Patagoniji? Mogoce s Trek-Trekom? Kaksna se vam zdi Patagonija, kdaj se hodi tja, kaksne so vremenske razmere….

V Patagoniji sem bil v lastni režiji. Trekingi so špica, če maš srečo z vremenom. Jest sem bil v marcu, pa je blo ponoči že kar mrzlo. Ni blo pa kakšne velike gužve, saj se je sezona že končevala.
Kemo

Kateri cas je pa zate najboljsi za obisk Patagonije?

Februar, marec, ko ni več prehudega navala. Okoli novega leta zna bit v bolj popularnih nacionalnih parkih (Torres del Paine, okoli Fitz Roya) kar gužva. Z vremenom je pa tko, da moraš imet srečo. Mi smo srečal skupinico, ki je že cel teden čakala na pogled na Torres-e, nam se je pa zjasnilo že prvi dan, ko smo bli tam. Naspoh se vreme zelo hitro spreminja, tako da je nujna dobra oprema.
Kemo

Svetuj mi se to; ker jest ponavadi potujem tako, da si najprej ogledam kar je za pogledat, potem pa se malo pocijem nekje na eni plazi, kam se da po Patagoniji iti spocit? Ne bi pa kaksnega Ria ali kaj ful obleganega.

Iz Patagonije do kakšne lepe plaže s toplim morjem je pa kar dolga pot. Morje ob zahodni obali Južne Amerike je precej hladno, do Brazilije je pa kar daleč. Jest sem jo takrat potegnil vse do Ekvadorja in si tam privoščil križarjenje po Galapagosih. Mogoče ti uspe najti kakšno zanimivo avionsko povezavo, da se domov grede ustaviš za nekaj dni v kakšnih toplih krajih. Karibi bi bli idealni.
Kemo

Jaz sem si po potovanju z avtobusom po celi Patagoniji privoscila pocitek v mestecu Puerto Madryn, ki je bil februarja ze ful skuliran, ker so kiti in delfini sli in ni bilo vec nobene guzve zaradi ogledov le-teh.

Ja, Galapagos je krasna varianta, ampak draga, se sploh, ker bo slo ze kar nekaj denarja v Patagoniji. Galapagos bi raje naslednic v povezavi z Ekvadorjem. Je lep Galapagos, ane? Je bila to varianta z ladico naokoli po otokih? Koliko pa je prisla tedenska varianta po otokih?

Ja, Galapagos je nekaj posebnega. Okroglih 1000USD je bla avionska karta iz Quita in teden dni križarjenja po otokih. Kar veliko za popotniški žep, a vredno vsakega dolarja.
Uživaj v Patagoniji! Kemo

New Report

Close