Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pavlova torta

Pavlova torta

Danes bi za po kosilu orvic pripravila pavlovo torto. Zanimame, kdaj je najboljsa – ali se poje sproti ali je bolje, da malo stoji (koliko casa)?
Recepti so razlicni – od 4 do 8 beljakov – v cel je finta? Vec beljakov pomeni vecji premer kroga? Kaksen premer pa naredite?
Se kaksen nasvet?
Hvala!

Ja, več beljakov, več torte, logično. 4 beljaki so po mojem popolnoma dovolj za ene 8 ljudi.

Jaz delam nekaj podobnega pavlovi, zadevo hudo poenostavim.

4 beljake stepem s 300 g sladkorja. Nato zmes namažem na dva pekača in cel dan (4-6 ur) sušim v priprti pečici segreti na 70-100 stopinj.

Za kremo pa stepem smetano in jo zmešam z zamrznjenimi borovnicami ali pa malinami oz. gozdnimi sadeži.

Serviram pa ali tako, da kremo namažem na eno ploščo beljakov in pokrijem z drugo. Še bolje pa pride, če beljake mal razlomiš in po plasteh s kremo naložiš v skledo. Ponudim takoj, ker potem zadeva steče.

To je ta tvoj Pavel:
[img]http://www.findrussianheritage.com/wp-content/uploads/2014/12/pavlova-anna.jpg[/img]

Hvala. Sem jo ze naredila in ke skoraj ni vec. Iz treh beljakov amoak je lepo prslo cez cel pekac za torto-pito, s tem da sem dala 4 dcl smetane (pise 2 dcl) in pol kg jagod (pise 300g). Prvic delala, odlicno uspela!

New Report

Close