Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek PayPal – kako deluje?

PayPal – kako deluje?

Ustvarila sem si račun na PayPal. Lepo bi prosila, da mi nekdo čisto na kratko razloži, kako zadeva deluje.

a) Kako povežem račun s svojo bančno kartico? (Imam samo študentski račun pri NLB – bo to dovolj?)

b) Kako pa je potem z nakazili? Kaj moram posredovati tistemu, ki naj bi mi nakazal denar? Kako potem ta denar nakažem na bančni račun?

c) In še – kakšna je provizija pri prenosih? Če mi nekdo nakaže 30 €, recimo, koliko od tega potem dejansko dobim?

Upam, da si bo kdo vzel čas. Že vnaprej se najlepše zahvaljujem.

če nimaš prave kreditne kartice, to je tiste, kjer ti trgajo porabo enkrat na mesec in ne takoj, ko plačaš, potem si lahko s fb samo pod nosom obrišeš

plačuješ lahko tako, da narediš nakazilo, rabiš samo e-mail prejemnika, če ti kdo nakaže denar, lahko ta denar tudi nekak potegneš dol, ampak provizija je visoka, lahko ga pa porabiš za plačevanje drugih stvari

če kupuješ preko e-trgovin, imajo te ponavadi itak aplikacijo, ki ti samodejno naredi plačilo.
enkrat na mesec ti potem obremenijo kreditno kartico

Hmm, pri kreditnih karticah je pa letna članarina vsaj okrog 20 €, kajne?

seveda

Samo še eno vprašanje – kakšna pa je razlika za naročnika določenega dela, če mi plača prek PayPala, namesto da mi kar direktno nakaže na bančni račun? Je prvi način kaj bolj legalen?

kako to misliš, legalen?
legalen je vsak zaslužek, ki ga ti v skladu s predpisi prijaviš. način plačila ob tem je irelevanten

Če si študentka ali podobno, lahko na abanki odpreš račn pa dobiš zraven še zastonj visa electron kartico. To kartico lahko povežeš s paypal računom.

Pomembno je da imaš gotovino na bančnem računu, denar potem preko visa electron kartice trgajo iz tvoje maestro kartice ki jo prav tako dobis ob odprtju racuna na abanki.

Preko pay pal-a lahko plačuješ z kreditnimi karticami. Če kreditne kartice ali je ne moreš dobiti iz določenih razlogov lahko vzameš visa electron.Ta kartica je namenjena za plačevanje prek pos terminalov in za nakupovanje prek spleta.Stroškov praktično nimaš ,saj banka nima ne vem kaj stroškov z tem in te tudi ne kreditira. Pač ko kaj kupuješ si na to kartico položiš denar in potem sledi nakup. In pa obratno. Če npr. prodajaš prek ebay… izbereš pay pal plačilo , in ko kupec kupi se ti denar nakaže na tvojo viso elektron,katero si registriral na pay pal računu in navedel številko kartice. Nobena znanost. Pač ko želiš kupovat prek spleta ali pa prek pos terminalov si naložiš gor kolikor potrebuješ .. Pa prijetno nakupovanje

Sumljiv kupec iz Anglije?
Prodajam visoko posteljo z omaro spodaj na Bolhi. Javil se mi je Anglež, ki bi jo odpeljal v London. Plačilo bi bilo preko PayPala. Pri tem pa mi je sumljivo: Zelo je zagret za to, da bi jo dobil, peljal bi jo v London, plačal preko PayPalu, sem pa prebrala, lahko kot kupec navede, da blago ne ustreza ali da ga ni dobil in potem plačilo prekliče oz. ga prodajalec ne more dvigniti. Najprej sem bila vesela, da bomo posteljo prodali, zdaj pa me je strah, da nas ne bo ogoljufal in že zavlačujem.
Prosila bi vas za mnenje, ali se pri vsem tem zdi kaj sumljivo tudi komu od vas? Ne bi rada ostala brez postelje in denarja.

New Report

Close