Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek paypal – prosim pomoč

paypal – prosim pomoč

nameravam si odpret paypal, pa imam par vprašanj;

1. koliko je to varno?
2. ali oseba kateri nakažem, vidi moje osebne podatke (ime, priimek) in obratno – če nekdo meni nakaže, bom točno videla od koga je?
3. ne razumem povsem principa; kako naj dvignem denar ki mi je bil nakazan? nameravala sem si priskrbeti predplačniško VISO (a mogoče kdo ve, koliko časa traja, da jo dobim?) ampak a lahko tudi z mastercardom oz. s to novo brestično kartico kaj naredim? kaj je bolj varno?

hvala za odgovore.

1. PayPal je povsem varen.
2. Ko odpiraš račun, pač daš svoje podatke, tudi številko svoje kartice in vse kar je s tem povezano za odprtje računa. Meni je dejansko najboljši PayPal, ker če kaj ni v skladu z nakupom ali, da se izkaže za nateg ti vrnejo denar in potem oni imajo z dotično osebo opravka. Moraš pa imet vse shranjeno v pisni obliki (ko kupuješ), da pač dokažeš. Plačila so vidna, da recimo si plačala preko PayPala in komu in ravno tako tudi tebi pokaže od koga si dobila plačilo, kar je normalno.
3. Sama bi izbrala zgolj in samo Paypal. Meni so nekako najbolj ziher.

2.) smisel PayPal je ravno zakrivanje izvora denarja. Prejemnik ve, kdo je plačal, nima pa podatkov o računu zadaj.

3.) ne vem za Slovenijo, a praviloma bi za prejemanje potreboval „pravo“ VISA-o, ipd.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Visa, visa elektron ali MasterCard slovenskih bank. Vse varno, uporabljam PayPal vec kot 5 let

Aha, torej lahko tudi z Mastercardom naredim paypal? Ne rabim nujno Vise??

Lahko potem tudi sprejemam denar, ne samo nakazujem? Hvala za info res, cisto sem nova v tem in pojma nimam.

Intensa Sanpaolo Bank (torej banka Koper), NKBM in SKB omogočajo tudi uporabo PayPal-a v povezavi neposredno s TRR (brez potrebe po VISA ali EC/MC).

Pri vezavi računa ali kartice s PayPal je potrebno imeti vsaj 1,5 EUR razpolozljivih sredstev, ki jih PayPal odtegne in potem vrne (Testna transakcija pri registraciji). Pri tem se v izpisku kot namen izpiše 4-mestna aktivacijska koda, ki jo je treba vnesti v PayPal, s čimer aktiviramo svoj račun. Do aktivacije je mozno ustvarjeni PayPal račun koristiti zgolj do 100 evrov (vsega prometa skupaj). Zato je dobro imeti spletno banko, da to kodo lahko tčimprej vpišemo v PayPal.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Tudi NLB omogoča direktno povezavo s TRR, ne rabiš nobene kartice. Prednost: s predplačniško in klasično Viso ali Mastercardom imaš samo dodaten strošek (članarina), če je še nimaš.
Pri Paypalu moraš pazit predvsem pri valuti, ker imajo strašno neugoden menjalni tečaj, če kaj plačuješ recimo v dolarjih ali funtih, mislim, da utegne biti kar dobrih pet procentov razlike v primerjavi z banko.
Pri transakciji seveda vidiš ime, saj sicer ne moreš vedeti, od kod denar, ne vidi pa prejemnik kočljivih podatkov, kot je tvoj trr.

Paypal imam že leta, bi rekla vsaj 10, in to ravno z Mastercard kreditno kartico. Ponavadi ga sicer uporabljam zgolj za nakupe preko Ebaya in v tem primeru vidim uporabniško ime, ki si ga je prodajalec nadel in čisto nič drugega. Mislim, da je tudi na drugih straneh enako.

Aha, pa še nekaj. Če se ne motim tudi ni nujno, da se sredstva, ki jih dobiš, stekajo na TRR, lahko se, če želiš, sicer pa ostanejo na Paypal računu in potem iz tega financiraš nadaljnje nakupe.

Meni se zdi od vseh možnih načinov res najbolj varen.

Sem povsem nov na tem področju, kaže se, da je čas da svoje znanje še dopolnim, kljub 57letom starosti.

Za en poslovni dodatek, sem primoran imeti paypal, ampak nič ne vem kako to gre. Nasveti? Kako je z davkom? Kako dvignem denar?

Hvala Marjan.

ja registriraš se in vpišeš kartico na/s katero bi rad prejemal oz pošiljal denar. ne vem kako je z davkom. to ti moraš urejat… pač paypal ti ga ne računa. to ti urediš na ustanovah…

elon musk je ustanovil paypal…

njihov gol naj bi bil decentralizirana valuta…

Hvala za odgovor. Jaz bi zaradi nizke penzije opravljal dodatno delo. Prihatelj mi ponuja možnost zaslužka z nekakšnim klikanjem oglasov, ima oglaševalsko podjetje in potem bi lahko tako prejel približno 200€ dodatno mesečno. Nakazoval bi na paypal. Ne vem pa kako moram postopati jaz, da bo vse zakonito.

Odgovor na objavo uporabnika
Xxx, 07.09.2022 ob 14:45

Hvala za odgovor. Jaz bi zaradi nizke penzije opravljal dodatno delo. Prihatelj mi ponuja možnost zaslužka z nekakšnim klikanjem oglasov, ima oglaševalsko podjetje in potem bi lahko tako prejel približno 200€ dodatno mesečno. Nakazoval bi na paypal. Ne vem pa kako moram postopati jaz, da bo vse zakonito.

ne verjet pravljicam

200 eur mesečno za klikanje?

ne no

PayPal je zelo, da ne rečem eden najbolj zanesljivih, načinov plačila. Uporabljam ga že zelo dolgo, pa nikoli ni bilo nič narobe. Je povezan z eBay in kolikor kupuješ preko tega spleta in plačaš, robe pa ne dobiš, ti vrnejo denar.

jaz sem naročil uro in je nisem dobil. Pa so mi vrnili denar.

jst nebi več uporabljal paypala… gledam da npr ene strani sploh več nimajo tistega znakca… majo pa npr banko, mastercard, viso itd…

Božo, 07.11.2022 ob 13:08

jst nebi več uporabljal paypala… gledam da npr ene strani sploh več nimajo tistega znakca… majo pa npr banko, mastercard, viso itd…

Ti s tisto socialno podporo bore malo kaj lahko uporabljaš.

Zate, 07.11.2022 ob 13:11

Ti s tisto socialno podporo bore malo kaj lahko uporabljaš.

🖐🖐🖐

Iz USA bi naj prejel nakazilo 30.000 $ za 5. mojih slik. Bom lahko potem na moji banki ta denar tudi dvignil ali ne. Ker tega še nikoli nisem počel sem poln dvomov. Ali mi po nakazilu ta oseba  denar zopet pobere  nazaj ali ne. Se opravičujem ampak sem čisti laik glede tega. Ponuja mi plačilo preko Paypala alo nakazilo na TRR račun, kar pa nikakor ne bi dal, ne zaupam številke.. Jaz sem mu predlagal Westrnunion  pa noče.     Hvala za pomoč

New Report

Close