paypal – top up
Živjo!
a je že kdo preizkusil paypal top – up?
Po moji logiki gre za transfer iz npr NLB Klik na paypal račun.
Je že kdo to sprobal, deluje? Malce sem slaba v tem, zato prosim za kakšno dodatno informacijo.
Sem poskusila izvesti prenos iz mojega računa na paypal. Brez kreditne, samo je zavrnilo.
Ne štekam nič.
Je kdo probal?
Verjetno nisi sledila korakom. Denar se ne nakaže direktno z računa na paypal, ampak preko posrednika. V zadnjem koraku dobiš podatke za plačilni nalog. Nakaži znesek in v dnevu ali dveh bo denar na tvojem računu. Provizije ne zaračunavajo.
Si bom kar izposodil tole temo:
Tisti, ki so (smo) do sedaj polnili Paypal račun preko topup sistema (to pomeni z nakazilom preko UPN položnice na Trustpay račun, ki je prenakazal sredstva na naš račun), to od 1. maja letos v Sloveniji (in še nekaj držav je zraven) zaradi prekinitve pogodbe med družbama Paypal in Trustpay ni več možno. Na spletni strani https://www.paypal-topup.si uporabnike obveščajo, da sistem (trenutno) ne deluje.
V razgovoru so mi odgovorni na Paypalu razložili, da naj bi sistem za Slovenijo nekega dne ponovno zaživel preko družbe Trustly. Glede na poslovno politiko Paypala in kooperacijo z gigantom Ebay, pa glede na delovanje konkurence pri spletnem trgovanju osebno dvomim, da bo do tega res prišlo.
V kolikor želimo še naprej poslovati s Paypal računom, nam torej preostane vnos kreditne kartice, po zadnjih zbranih podatkih je pri nas glede na stroške najugodnejša Visa electron.
lp
A mi lahko razložite kako deluje smartpaycad?
za kitajčke se grem jst samo s predplačniško, ne vem kaj komplicirajo pri paypalu z predplačniško elektron, sej je banka koper v sistemu activa, vse kartice so označene z logom visa, pa še v sistem varovanja so vključene, s tem da je kartica opremjena praktično z vsem ( ime, priimek, logo activa, verified by activa ..itd. Namenjena je mednarodnim spletnim nakupom pa skos eni problemi, sej ni kupljena tam v enem kiosku za đabe. Sam dopovej to njim…
Dobil sem od NLB uporabniško ime in naložil generator OTP kode (5 evrov me je stalo) in ko probam narediti instant top up transfer mi po izbiri banke, vsote denarja ter vnosu uporabniškega imena in OTP kode javi da je prišlo do nepričakovane napake. Tako že cel teden. Zanima me če res deluje ta sistem oz. če mi lahko kdo potrdi kakšen je postopek za prenos denarja preko trustly-ja(mogoče delam kaj narobe). Denar moram naložiti na Paypal account ker je to edini način da naredim refund (kreditne kartice se ne morejo uporabljati za ta namen)
Hvala
No, danes so iz Paypal liste bank ki podpirajo instant top up izbrisali NLB. Torej, če imate račun pri NLB ne boste mogli nakazati denar na Paypal account preko Trustly servisa. To zna biti zoprno ker v primeru zahteve za refund-a ne boste mogli vrniti denar kupcu. To se je meni zgodilo in se vedno ne vem kako naj vrnem denar.
A mogoce kdo ve kaj se dogaja trenutno z paypal? Sem dobil odgovor da pac sistem top up ne deluje za Slovenijo. Ko greste nalozit denar prek Add funds using Trustly vas usmerja na dve banki (KOPER-NKBM) dve motnosti telefon-citalnik, zahteva pa uporabnisko ime in potem geslo. Tudi v banko ne vejo natancno kero uporabnisko ime uporabljat ,za geslo itak dobis prek citalnika. Moje vprasanje je kako nalozit denar na paypal ,drugo vrasanje ce kdo posluje prek ebay kako poteka sprejemat placilo kot prodajalec prek checkout?
Hvala
To bo sedaj namenjeno za NLB uporabnike …
OTP geslo dobiš tako, da v NLB Kliku (ali v poslovalnici v tvoji bližini) naročiš storitev OTP generator gesel, stane 5 evrov, če se dobro spomnim.
Za stroške glej tukaj:
https://www.nlb.si/stroski-osebni-racun
Aktiviraš pa na naslednji način:
https://www.nlb.si/aktivacija-otp
POZOR: obvezo rabiš pametni mobilni telefon, tablico ali drugo napravo z dostopom do SMS-a, saj dobiš aktivacijsko kodo. Iz Google Play/Store za Android ali pa Apple AppStore za iOS (iPhone) moraš prenesti en program v tvojo napravo in s pomočjo te lahko aktiviraš dostop do OTP generatorja.
Šele, ko je vse to narejeno, lahko v Trustly-ju narediš vse korake za nakazilo denarja na Paypal, sja moraš v predzadnjem koraku vpisat up. ime in enkratno OTP geslo, ki se samodejno generira po določenem času.
Vem, cel cirkus.