PAZI TO CEPLENJE
Skeptiki niso pol toliko nevarni kot vlada in njena vladna stroka.
Vlada je zaustavila izdajanje karantenskih odločb, po tem ko so še prej bili povsem zadovoljni z izrednimi zamudami pri le teh.
Vladna stroka je dovolila, da so okuženi delali v DSOjih.
In vlada je sprejemala ukrepe, ki so bili v neskladju z navodili epidemiologov.
In ker so delali toliko napak, so ljudje uporavičeno izgubili zaupanje v njih in to je dalo veter v jadra skeptikom in širiteljem zarot.
Da ne govorimo o tem, da je Janša podprl Trumpa, ki je pa tudi zelo razpihoval teorije zarote glede Covida.
Situacija glede Covida v ZDA je zelo slaba (imajo cca. 3x aktivno okuženih kot mi). In to je predvsem Trumpova krivda.
[/quote]
Se pravi se ljudje obnašajo tako kot se iz kljubovanja? Malo neumno, se ti ne zdi? Vem pa, da je precej ljudi, ki potrebujejo voditelja, da se lahko za nekaj odločijo.
Za moje pojme je skeptik nekdo, ki se glede nečesa sprašuje in raziskuje, ne pa nekdo ki vse zmerja s fašisti in se dere maske dol. To me spominja kvečjemu na osebnostno motnjo.
Se pa povsem strinjam glede karanten. Na čem bazirajo odločitve vlade, mi res ni jasno. Vseeno pa po prebiranju mona vidim, da obstajajo ljudje brez širine v smislu “kar se ni zgodilo meni, ne obstaja”.
Skeptiki niso pol toliko nevarni kot vlada in njena vladna stroka.
Vlada je zaustavila izdajanje karantenskih odločb, po tem ko so še prej bili povsem zadovoljni z izrednimi zamudami pri le teh.
Vladna stroka je dovolila, da so okuženi delali v DSOjih.
In vlada je sprejemala ukrepe, ki so bili v neskladju z navodili epidemiologov.
In ker so delali toliko napak, so ljudje uporavičeno izgubili zaupanje v njih in to je dalo veter v jadra skeptikom in širiteljem zarot.
Da ne govorimo o tem, da je Janša podprl Trumpa, ki je pa tudi zelo razpihoval teorije zarote glede Covida.
Situacija glede Covida v ZDA je zelo slaba (imajo cca. 3x aktivno okuženih kot mi). In to je predvsem Trumpova krivda.
[/quote]
Ker štejejo pod Covid smrti vse, ki so bili v zadnjih 30, oziroma 60 dneh, odvisno od zvezne države, pozitivni na testu, ne glede na dejanski vzrok smrti, ni težko priti do take številke. Trump ni imel nič s tem, koga štejejo kot Covid smrt, ker o tem odloča vsaka zvezna država zase.
Se pravi se ljudje obnašajo tako kot se iz kljubovanja? Malo neumno, se ti ne zdi? Vem pa, da je precej ljudi, ki potrebujejo voditelja, da se lahko za nekaj odločijo.
Za moje pojme je skeptik nekdo, ki se glede nečesa sprašuje in raziskuje, ne pa nekdo ki vse zmerja s fašisti in se dere maske dol. To me spominja kvečjemu na osebnostno motnjo.
Se pa povsem strinjam glede karanten. Na čem bazirajo odločitve vlade, mi res ni jasno. Vseeno pa po prebiranju mona vidim, da obstajajo ljudje brez širine v smislu “kar se ni zgodilo meni, ne obstaja”.
[/quote]
Blesavo multinično prizadeto seveda ne zastopi, da ni fašist vsak, ampak samo tisti, ki zagovarja fašizem.
Ker pa za zagovarjanje fašizma moraš biti blesav, je multinično blesavo zagovornik fašizma.
Spet maš probleme. Kaj je s tabo pa tvojim fašizmom? Za tebe je vsak ki se pač s tabo ne strinja je fašist al kaj? Mislim sej ni čudno da mamo tako zajebano državo če se ljudje tak obnašate kot neandertalci. Res ne moreš sprejet dejstva da kdaj narobe misliš? Že to da vsakega označiš za blesavega, fašista itd..je dokaz da ne veš nič o svetu, nič o zgodovini človeštva, kaj še le o kakršni koli znanosti kar si tudi dokazal v svojih komentarjih, in maš neko motnjo. Če bi sploh vedel kaj o pomenu besed ki jih napišeš…
Kar napiši da sem blesav fašist dejansko me boli k.. . Vsi se ti na tem forumu smejijo, sramotiš se ne le pred normalnimi ljudi ampak pred vsakim ki to bere.
Res me ne briga kar boš napisal ampak žal mi je da ste eni ljudje tako zelo ozkogledni, tako trmasti in tako zaostali v preteklosti. Dejansko se mi smiliš.
Pa kako pravico do izražanja??? A se sploh slišiš? Vsak ki ima svoje mnenje in je drugačno od tvojega je po tvoje fašist. To ni zatiranje drugačnih mnenj ampak izmenjavanje mnenj sej zato je ta forum tukaj. Projekcijo tvojih težav zvališ na druge. Potemtakem si ti tisti ki je fašist saj zavračaš mneje drugih ki se ne strinjajo s tabo. Nevem če se sploh zavedaš tega.
[/quote]
da nekdo, ki razmišlj s svojo glavo. To pa ne bo šlo, da boste vi vsakega, ki ve, da virus ni nič drugega kot zloraba stigmatizirali kakor se vam zahoče. Samo sebe poglej. Takoj ko nekdo razmišlja drugače bi ga najraje pred zid pa šus v glavo. Po resnici povedano ni več daleč od tega, da boste to začeli izvajat. Morilci ste vi vsi, ki zagovarjate to norost imenovano pandemija cov-sars 2. Vse vas po hitrem postopku polovit pa zapret, da sonco več v življenju ne vidite.
“Takoj ko nekdo razmišlja drugače bi ga najraje pred zid pa šus v glavo” To pišete vi nam in ne mi. Poglej si komentarje. Projekcija, tipična vrsta obrambnega mehanizma.
Pri kakršni koli temi na tem forumu nekdo vpraša bodisi o virusu ,bodisi o cepivu. Nekdo napiše nazaj kar je res, ali da je nekdo za cepljenje , da verjame v virus in nekako razloži znanost itd.. Pol pa vi pridete in začnete žaliti vse povprek, žalit s fašizmom, žalit z drugimi besedami. Samo zato ker je nekdo na vljuden način napisal ,da se ne strinja, ali pa navede vsaj resnične preverjene informacije. Sej pa se ne rabimo vsi strinjat med sabo, ko pa pride do te točke ko začneš nekoga zmerjat ker pač ni vse po tvoje pa ni ok. In temu ti praviš stigmatizacija? Temu vi pravite fašizem? Pa dajte no. Malo treba pobrisat pred svojim pragom. Vredu pač ne verjameš ,da virus obstaja. Verjetno je vse kar se dogaja po svetu za vas neka normalnost, ja ok verjemi kar hočeš. Ne projicirajte pa vaših izjav na nas.
da nekdo, ki razmišlj s svojo glavo. To pa ne bo šlo, da boste vi vsakega, ki ve, da virus ni nič drugega kot zloraba stigmatizirali kakor se vam zahoče. Samo sebe poglej. Takoj ko nekdo razmišlja drugače bi ga najraje pred zid pa šus v glavo. Po resnici povedano ni več daleč od tega, da boste to začeli izvajat. Morilci ste vi vsi, ki zagovarjate to norost imenovano pandemija cov-sars 2. Vse vas po hitrem postopku polovit pa zapret, da sonco več v življenju ne vidite.
[/quote]
Tako je.
Zagovorniki fašizma so psihično moteni vsi po vrsti.
In niti tega niso sposobni razumeti, da nezagovorniki nismo zanikovalci virusa.
jaz po fotumu bral, je dosti več agresije, groženj, vsiljevanja mnenja, zanikanja in diskreditiranja drugega. Bilo in je, več s strani provirusarjev in zagovornikov pandemije kot pa od teh nasprotnikov tega vsega. Vidiš, tako jaz opažam in sem podal mnenje. Ker je javno, moram tudi pričakovati, da bo nekdo drug imel drugačno mnenje ter ga podal. Samo eni pač ne cmerimo zaradi tega. Še vedno je samo mnenje.
Rad bi samo vskočil tukaj v debato . Kar ti pišeš gre za zlorabo besede fašizem.
Iz SSKJ:
fašízem -zma m (ī) diktatura finančne oligarhije med obema vojnama, zlasti v Italiji in Nemčiji: gibanje, vojna proti fašizmu; zmaga nad fašizmom / naša dežela pod fašizmom fašistično okupacijo
// Smrt fašizmu — svobodo narodu med narodnoosvobodilnim bojem in prva leta po 1945 pozdrav udeležencev narodnoosvobodilnega boja; zaključek uradnih dopisov
// gibanje za tako diktaturo
fašizem je eno najmračnejših poglavij človeške zgodovine, zato je neodgovorno z njim opletati vsevprek in ga zlorabljati za diskvalificiranje ljudi in ideje, s katerimi se ne strinjamo. V najboljšem primeru kaže na to, da tisti, ki ta izraz uporablja, to naredi zato, ker nima pravih argumentov za zagovarjanje svojih stališč in zato potem poskuša s tovrstnimi »floskulami« diskreditirati nasprotnike, s katerimi se ne strinja. Obenem je ta način »etiketiranja« in »diskreditiranja« odraz fašizacije govornikov, ki ta izraz zlorabljajo.
Kot je zapisano tudi v wikip.
Kljub jasni opredelitvi pojmov fašizem, fašist, nacist se ti izrazi pogosto uporabljajo kot žaljivke, brez upoštevanja točnega pomena in spoštovanja do žrtev teh gibanj. Pridevnika »fašističen« ali »nacističen« pogosto prilepljajo posameznikom ali skupinam, za katere se zdi, da se obnašajo avtoritarno, med elemente sodijo; utišanje nasprotnikov, sojenje po osebnem obnašanju in drugi poskusi koncentracije moči.
Tako da najprej si poglej kaj fašizem je, potem pa piši. Nočem pa nič hudega ,samo pišem kar je res.
Lep pozdrav.
Saj tudi jaz pišem kar je res.
Imamo diktaturo mafijskih psihopatov, ki s pomočjo fašističnih korporacij izvajajo genocid ter se izživljajo nad ljudmi.
Uničujejo gospodarstvo, z zapiranjem povzročajo ljudem in predvsem otrokom trajne posledice.
A za psihopate je to samo hec. Oni se samo hecajo.
Glupi ljudje pa zaradi omejenosti nasedajo lažnivi politični in medijski manipulaciji ter zagovarjajo v vsej svoji omejenosti ta fašizem.
Ni res, da ne morem uporabljati besede fašizem, ker jo lahko.
In ker fašizem najbolje opiše trenutno stanje pri nas.
Na oblasti so ostali samo še psihopati in mafijaši.
Strokovnjaki so bili izločeni..
Vsak, ki se ni strinjal s fašističnimi ukrepi, je bil ponižan in diskreditiran.
In ljudje nočemo mafije in fašizma.
Razen psihopatov in malikovalcev mafijske oblasti.
Žaljivo je to, da dandanes sploh imamo glupe ljudi, ki zagovarjajo fašizem.
To je nesprejemljivo in kaže, da se večina ni nič naučila iz zgodovine.
Vsa ta piflarija človeku nič ne koristi, če človek nima zavedanja o realnosti in znanja ni sposoben povezati z realnim stanjem.
In trenutno stanje je sproducirano s strani fašističnih korporacij ter vsak zagovornik je fašist.
Zato to ni zloraba besede, ampak zloraba človeštva.