Pazite na Lidl – BTC
Ne bi pisal, če se mi ne bi zgodilo že drugič v tem mesecu, da se ista blagajničarka zmoti in pritisne dva artikla, čeprav imaš samo enega. Zgodi se takrat, ko je bolj polna trgovina in ti veselo podvoji artikel. Praviloma pri velikem nakupu ne preverjaš takoj na blagajni in te takole nasmodi za par €. Čudno je, da se nikoli ne zmoti v svojo škodo!?
Me zanima če imate tudi drugi iste težave v tej trgovini, saj sam hodim v veliko Lidlovih trgovin, težave pa so samo pri tej blagajničarki?
Preverite dvakrat svoje nakupe v tej trgovini!
Na Ptuju v Lidlu je tatica tista majhna s kratkimi lasmi, ki zgleda kot moški, pri meni se je zmotila kar trikrat, prvič za en evro, drugič prav tako za en evro, tretjič pa za 10 evrov, sem jo opozoril in se je po opravičevala, amapak ne verjamem v njeno zmoto, ker 3 pa se zagotovo ni mogla zmotit!!
V vseh trgovinah je dobro preveriti račun.
Jaz imam slabe izkušnje s Hoferjem z različnimi prodajalkami – se je celo zgodilo, da so imeli ceno pri artiklu drugačno, kot so jo zaračunali. Pojasnilo: da so dobili tak plakat, vendar je cena v resnici višja. Torej so razliko vrnili le tistim, ki so to opazili na računu?
Za vse stvari si ne zapomnim, ampak če nekaj vzamem izključno zato, ker je pač ceneje, sicer pa ne bi, potem seveda opazim, da je bilo dražje. Zelo pogosto tudi pozabijo obračunati popust, ko je na artiklu nalepka, zgodilo se mi je tudi že, da mi niso dali popusta na dan star kruh.
V Lidlu se mi je kaj podobnega zgodilo enkrat ali dvakrat – v istem kraju.
Saj ste vsi navduseni nad brzino blagajnicark, kaj se pol razburjate, ce falijo v vaso skodo, to je pac zaradi tega, ker tako hitijo…
Ko mecem v vozicek, sproti sestevam in vedno vem na priblizno, koliko bo racun. Ce se ne ujema, preverim takoj. Se mi pa se ni zgodilo, da bi me katera ogoljufala, ne v Lidlu, ne v Hoferju.
Jaz imam pa iz Lidla v Vižmarjih podobno izkušnjo v drugo smer. Ko so imeli pred prazniki pljučne steake v akciji, sem jih nekaj kupila, račun je bil pa 6 evrov. Takoj sem rekla, da ni v redu, ker je en paketek stal toliko, jaz sem pa kupila tri. In po dolgem preverjanju, ki je povzočilo veliko zavijanja z očmi pri kupcih za mano, so prodajalke ugotovile, da imajo v sistemu narobe ceno in da morajo vtipkat težo artikla, da dobijo pravo ceno.
Se tudi zmotijo v lastno škodo. Prodajalke so bile očitno šokirane, ko so ugotovile, kaj se bi se lahko zgodilo.
račune je treba preveriti takoj.
Sama imam najbližjo trgovino 7 km stran, in si ne morem privoščiti, da se za vsak napačen euro vozim nazaj.
Zato takoj, ko zložim stvari v avto, takoj preverim še račun, to mi vzame največ 30 sekund.
Se pa motijo pri vseh trgovcih, včasih se mi zdi, da sem prav magnet za take zadeve …
Velikokrat kupujem stvari, ki so znižane pred iztekom roka uporabe in v Lidlu zelo pogosto tega ne upoštevajo na blagajni. Tako pogosto, da se že sprašujem, če ni to nalašč. Zato račun vedno preverim takoj. Tudi danes sem ga. Kupila sem kruh od včeraj, pa ni bilo odšteto 50%. Šla sem nazaj k blagajničarki, ki se ni opravičila, mi je pa dala listek v podpis in drobiž nazaj. Moralo bi biti 74c. Po parih korakih id blagajne, sem pogledala v dlan in videla, da mi je vrnila 17c. Spet sem šla do nje in ji to povedala. Pa se ni dala. Razlagala mi je kaj je naredila … Kar mi je povsem vseeno, meni pač ni težko izračunati koliko je polovica od 1,49 eur in to ni 17c. Rekla mi je, da lahko zaključi blagajno in prešteje. Za 50 centov! Vrsta je bila dolga, vsem sem šla na živce, in sem popustila. Upam, da bo šlo v dobrodelne namene. Nad obnašanjem blagajničarke sem pa šokirana. Groza!