Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pazite se jih!

Pazite se jih!

Vsem, ki bolehate za sivo mreno – ali imate starše, stare starše, prijatelje, ki imajo probleme s tem in se odločajo za operacijo sive mrene, polagam na srce, da se dobro pozanimate, kam oziroma h komu se boste šli operirati.
Naša izkušnja pri Morela okulisti je porazna. Ne toliko zaradi operacije same, temveč zaradi odnosa in nategunstva, ki ga očitno brezkomprosno izvajajo.

Lansko leto, oktobra 2015 se je mama odločila za operacijo sive mrene. Seveda jo ima na obeh očesih. Po samoplačniškem pregledu v njihovi ordinaciji, jo je zdravnica napotila k splošni zdravnici po napotnico, češ, naj jo prinese nazaj k njim in bo dobila datum operacije.

Mama je seveda napotnico dvignila in se šla naročiti – dobila je datum začetek maja 2016. Operacija je seveda na stroške ZZZS, ki krije stroške tovrstnega, zelo pogostega starostnega obolenja. Ob naročanju je dobila tudi list z opisom posega, kjer je bilo „mimogrede“ obrazloženo, da obstajata dve vrsti leč, ki jih ob posegu vstavijo na roženico. Ena vrsta je takšna, ki „odvzame“ samo daljinsko dioptrijo (monofokalna), druga takšna, da pacientu po posegu ni potrebno imeti niti očal za branje (multifokalna). Seveda ni nikjer obrazloženo, da gre v resnici za dva različna posega – pri prvih lečah operacijo krije zdravstveni sistem, pri drugem gre za samoplačniško operacijo odprave dioptrije z vstavljanjem leče, kar se seveda ne šteje kot operacija sive mrene. Povsem razumljiva zadeva, le da podjetje namenoma zavaja bolnike, ki dokler ne pridejo na operacijo, seveda ne vedo, da gre za dve povsem ločeni zadevi in da, v kolikor posega ne doplačajo (nekaj tisočakov), v resnici nimajo možnosti izbire. Obe zadevi sta predstavljeni pod možnostjo „Odprava sive mrene“ ;))

No, na dan operacije (vmes so ji datum operacije še prestavili – podaljšali za skoraj 1 mesec) je mama prišla v njihovo velecenjeno recepcijo, kjer so jo receptorke sprejele, poslale na nekaj aparatur, kjer so preverili očesni tlak, ipd. Sledila je operacija očesa, (15 min), nakar so jo poslali v domačo oskrbo. Naslednji dan naj bi imela pregled in dogovor, kdaj bo operacija še drugega očesa.

Naslednji dan pa šok – pregled sicer bp, datum operacije drugega očesa pa novembra 2016. Torej čez 6 mesecev. (Če ne bodo spet klicali in prestavili datum na, emmm, mogoče december?)

Nova napotnica, nova čakalna vrsta. Za operacijo sive mrene, ki naj bi se operirala ISTOČASNO NA OBEH OČESIH, kot zavajajo na njihovi spletni strani:
Operativni poseg izvedemo ambulantno, s kapljično anesteziji in traja 15 do 30 minut. Je povsem neboleč in ga lahko opravimo na obeh očesih hkrati. Poteka tako, da skozi droben, tri milimetre dolg rez v roženici z ultrazvočnim aparatom razdrobimo in odstranimo motno očesno lečo in jo nadomestimo z ustrezno umetno.

No, in da potrdim njihovo nategunstvo –
Gospa, ki je sedela zraven in poseg opravila samoplačniško, je imela obe operaciji v razmaku enega tedna.

Zaključek – nikoli več k tem nategunom, ker mama ne more najmanj pol leta gledati z enim jasnim in drugim meglenim očesom, bomo pač šli samoplačniško na operacijo še drugega očesa – seveda NE k Moreli – tistega praga zaradi tako odkrito nategunskega odnosa ne prostopimo več!!

Upam, da sem s tem zapisom komu pomagala in ga obvarovala pred takšno kalvarijo in razočaranjem, kot smo ga doživeli mi.

Lep dan!

Joj, kako nesramno.

Kam pa boste šli drug uček operirat? Je v Slo še kaj takega? Na Hrvaškem vem, da se tudi eni promovirajo…

Ne poznam postopka glede sive mrene, sem se pa zanimala že za operacijo z odpravo dioptrije,ki je samoplačniška, zato ne vem svetovati.

Samo to zadevo preštudiraj kako in kaj, možnosti pritožbe in tako naprej. Predvsem pa možnosti,d a greš k drugemu zdravniku in da tam ni samoplačniško. Mogoče kontaktiraš tudi zdravstveno zavarovalnico. Zakaj bi plačevali nekaj, kar ti ni treba? Upam, da ti uspe urediti.
Pa še en dober zdravnik: Irman iz Žalca, priznan glede teh operacij.
V glavnem želim vama, da to uredita brez plačila in čim prej.
Saj veš, imamo pravico do drugega mnenja, to jaz razumem,da tudi do drugega operaterja oči.

Zakaj pa samoplačniško? Dobite novo napotnico in pojdite sem:

http://www.okc-pfeifer.si/o-nas/

Jaz sem bila obakrat pri njih, več kot zadovoljna – pa čisto vse so pojasnili prej:))

Zadevo prijavi na zavarovalnico. To, da se tu pritožuješ in nas opozarjaš, je sicer OK, ampak zadeve pa ne bo spremenilo.

Vsem hvala za odgovore, predvsem pa sem vesela, da sem to zgodbo lahko delila z vami in vas opozorila.

Namreč, svinjarija je v tem, da v Moreli bolnika zavajajo, dokler ne pride “na mizo”. Če bi lani oktobra povedali, kakšen je postopek – 2x napotnica v razmaku pol leta in 2 operaciji v takem dolgem času bi se najbrž že prej odločili za ali drugega izvajalca, ali pa samoplačniško. Tako pa se res počutiš kot zadnja smet….

No-ja, hvala za info, se bomo pozanimali pri tvojem predlaganem ;))

a si mogoče pomislila da so te ibunge ravno zaradi zavarovalnice, ki ji gre keš težko od rok?

četudi so čakalne vrste zaradi zavarovalnice – to ne spremeni dejstva, da so zdravniki in vso med. osebje vse natančno in popolnoma iskreno dolžni obrazložiti pacientu… ves postopek, vse posege, načine možnosti in zdravljenja – dolžni so popolnoma iskreno vse povedati in obrazložiti, ker tako potem pacient lahko odloča na podlagi vseh točnih info o svojem zdravju… če pa prikrivajo in skrivajo in ne povedo, pa je to zavajanje, ki potem kot tako vpliva na odličitve pacienta, ki so zaradi zavajanja lahko drugačne – in zanj tudi manj učinkovite!

Sicer je zahtevek za povracilo zastaral, ampak gre za nepravljeno pojasnilno dolznost ter seznanitev s stroskovnikom- oboje pravici po ZPacP. Take primere resujejo na IVP http://www.ivp.si, kot tudi odskodnine za zdravniske napake.
Ne drzi pa navedba avtorice, da je slo v primeru za doplacilo pacientke, razen, ce je posredi goljufuija proti ZZZS. Ta krije izkljucno poseg z 1zariscno leco, MF lece so z operacijo v celoti samoplacniske.

Imam nasprotno izkušnjo z njimi. bila op 2017. dr. K. Mikek mi je vstavila tritorično trajno IOL lečo. informacij sem dobila ogromno direkt od zdravnice, ki me je op. pa tudi po operaciji mi je zelo pomagala. vsakič, ko sem res bila zaskrbljena, se mi je javila na telefon. Absolutno vse pohvale!

Odgovor na objavo uporabnika
MORELA OKULISTI – nateg, 25.05.2016 ob 08:10

Vsem, ki bolehate za sivo mreno – ali imate starše, stare starše, prijatelje, ki imajo probleme s tem in se odločajo za operacijo sive mrene, polagam na srce, da se dobro pozanimate, kam oziroma h komu se boste šli operirati.
Naša izkušnja pri Morela okulisti je porazna. Ne toliko zaradi operacije same, temveč zaradi odnosa in nategunstva, ki ga očitno brezkomprosno izvajajo.

Lansko leto, oktobra 2015 se je mama odločila za operacijo sive mrene. Seveda jo ima na obeh očesih. Po samoplačniškem pregledu v njihovi ordinaciji, jo je zdravnica napotila k splošni zdravnici po napotnico, češ, naj jo prinese nazaj k njim in bo dobila datum operacije.

Mama je seveda napotnico dvignila in se šla naročiti – dobila je datum začetek maja 2016. Operacija je seveda na stroške ZZZS, ki krije stroške tovrstnega, zelo pogostega starostnega obolenja. Ob naročanju je dobila tudi list z opisom posega, kjer je bilo „mimogrede“ obrazloženo, da obstajata dve vrsti leč, ki jih ob posegu vstavijo na roženico. Ena vrsta je takšna, ki „odvzame“ samo daljinsko dioptrijo (monofokalna), druga takšna, da pacientu po posegu ni potrebno imeti niti očal za branje (multifokalna). Seveda ni nikjer obrazloženo, da gre v resnici za dva različna posega – pri prvih lečah operacijo krije zdravstveni sistem, pri drugem gre za samoplačniško operacijo odprave dioptrije z vstavljanjem leče, kar se seveda ne šteje kot operacija sive mrene. Povsem razumljiva zadeva, le da podjetje namenoma zavaja bolnike, ki dokler ne pridejo na operacijo, seveda ne vedo, da gre za dve povsem ločeni zadevi in da, v kolikor posega ne doplačajo (nekaj tisočakov), v resnici nimajo možnosti izbire. Obe zadevi sta predstavljeni pod možnostjo „Odprava sive mrene“ ;))

No, na dan operacije (vmes so ji datum operacije še prestavili – podaljšali za skoraj 1 mesec) je mama prišla v njihovo velecenjeno recepcijo, kjer so jo receptorke sprejele, poslale na nekaj aparatur, kjer so preverili očesni tlak, ipd. Sledila je operacija očesa, (15 min), nakar so jo poslali v domačo oskrbo. Naslednji dan naj bi imela pregled in dogovor, kdaj bo operacija še drugega očesa.

Naslednji dan pa šok – pregled sicer bp, datum operacije drugega očesa pa novembra 2016. Torej čez 6 mesecev. (Če ne bodo spet klicali in prestavili datum na, emmm, mogoče december?)

Nova napotnica, nova čakalna vrsta. Za operacijo sive mrene, ki naj bi se operirala ISTOČASNO NA OBEH OČESIH, kot zavajajo na njihovi spletni strani:
Operativni poseg izvedemo ambulantno, s kapljično anesteziji in traja 15 do 30 minut. Je povsem neboleč in ga lahko opravimo na obeh očesih hkrati. Poteka tako, da skozi droben, tri milimetre dolg rez v roženici z ultrazvočnim aparatom razdrobimo in odstranimo motno očesno lečo in jo nadomestimo z ustrezno umetno.

No, in da potrdim njihovo nategunstvo –
Gospa, ki je sedela zraven in poseg opravila samoplačniško, je imela obe operaciji v razmaku enega tedna.

Zaključek – nikoli več k tem nategunom, ker mama ne more najmanj pol leta gledati z enim jasnim in drugim meglenim očesom, bomo pač šli samoplačniško na operacijo še drugega očesa – seveda NE k Moreli – tistega praga zaradi tako odkrito nategunskega odnosa ne prostopimo več!!

Upam, da sem s tem zapisom komu pomagala in ga obvarovala pred takšno kalvarijo in razočaranjem, kot smo ga doživeli mi.

Lep dan!

NAjlepša,hvala,za  opozorilo!Vse dobro!

Niso edini – Morela. Povsod je isto. Sem bila na očesni kliniki za drugo stvar. Čakalna doba je bila mislim da takrat približno 1 leto, jaz sem čakala 4 leta. Na začetku je bilo rečeno, da bom operirana obe očesi, seveda vsako posebej. Od prve operacije je zdaj 11 let. O drugi ne bu ne mu. Zdaj sem celo na kontrole naročena na 2 leti (prej na 1 leto), čeprav so mi še dodatno ugotovili neke spremembe. V dveh letih so se lahko že nepopravljivo poslabšale. Sicer  na očesni kliniki Ljubljana zelo prijazni, ampak tele čakalne dobe pa….

New Report

Close