PC piska
Rabim pomoč, preden grem kam zapravljat denar za popravilo. Ko želim zagnati pc, mi to ne uspe, ker prične piskati in to je vse.
Kaj bi lahko bilo?
če ni nobene slike na monitorju, je to lahko grafična kartica oz. kaj v zvezi s tem.
Če imaš pa priročnik od matične plošče, pa lahko včasih celo pogledaš kaj pomenijo tiste vrsti pisk.
Če si upaš sama šraufat pc (ne sme bit pod garancijo) lahko pogledaš, če je mogoče grafična samo zlezla malo iz ležišča, pa jo porineš nazaj. Tudi to je lahko razlog – slab kontakt.
Ja seveda si upam sraufat… hvala za pomoc. Imam mačko, ki včasih skoči gor na škatlo, tako da sem tudi jaz pomislila, da se je kaj premaknilo.
/– …. hvala.
možnost je RAm ali grafična kartica (slabo vstavljena), odvisno od piskov probaj posamično najprej grafična potem RAM, ven pa nazaj noter jih vstavi
Dolg pisk pomeni rami in procesor, štirje kratki pa da grafična ni sedla dobro v slot.
Poglej, če so vse katice na svojem mestu (grafična je glavna), potem če so RAMi noter (obvezno morajo biti), če pa to ne deluje, pa imaš še tolo možnost; V tvoji osnovni plošči lahko opaziš baterijo, kot tisto za uro. PREVIDNO (!!) jo vzemi ven, ker to je baterija za BIOS, potem pa jo za 30s pusti zunaj. Daj jo nazaj notri ter prižgi PC.
Pisala sem v knjižnici in je ena Tiana očitno pisala pred menoj.
Kriv je bil RAM. Sicer sem sama pregledala zadevo, grafična kartica je bila na mestu. PA sem šla kar na servis. Sedaj mam pa več spomina.
Hvala vsem.
mozno pa je tudi, da ti ne dela ventilator na procesorju oz. hladilnik in da ti zato piska. Ce je tko, potem bols da ga zamenjas, sicer adijo procesor:)) pa ne da sm zloben, samo pr novih racunalnikih je tko. Vem za 2 primera ko jim je zarad tega skurl racunalnike, beri procesorje, ker niso izklopil racunalnika ko jim je zacelo piskat:))
Pa velik srece. Drgac pa poglej se tko k sta prejsnjadva rekla, za graficno kartico al pa ram.
Bye.
zdravo…NUJNO!!! Prenosni rač mi piska vsake 40 sekund z kratkim piskom. Drugače je vse OK. kaj bi bilo to???
Forum je zaprt za komentiranje.