Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek peč na drva

peč na drva

a se kdo spozna
imam dvonadstropno hišo
v srednji etaži imam peč na drva
ta segrejo, do 26 stopinj, da moram vse odpret, da gre še po štengah navzgor toplota….do tu vse lepo in prav
ampak, otroških sob, ki jih imajo otroci v zg. štuku, ne segreje dovolj, pa še vrat ne morajo imeti non stop odprtih, da bi jim samo s pečjo greli.
in se sprašujem…ker imam centralno na olje…a se da, sp. štuk greti s pečko
zg štuk pa z oljem
in da dim od drv gre po istem dimniku, kot dim od olja….bi to bilo mogoče al se ne da oz je nevarno

in če se ne da, kaj bi bilo najboljše v tem primeru, da bi naredili.oz
na kak način bi se dal tko, kot sem si jaz zamislila

naredi centralno

kdo je zidal to hišo, ta ve, kako poteka kurjava, centralna!

Mi imamo vsako nadstropje posebej, centralno, torej peč na olje in kamin in še talno gretje, čisto vse je ločeno, srednji štuk greje kamin in je tam centralana izklopljena, talno pa gori vedno, seveda le proti zmrzali.zgornji pa občasno odpremo radiatorje, ko je sila, sobe, kjer se radiator ne potrebuje, je radiator tam zaprt.

Kaj misliš glede dimnika pa mi ni jasno?? Peč na drva ima zagotovo čisto svoj dimnik, kakor centralna kurjava, kaj želiš ti?

Svetujem da se pozanimaš pri kakem mojstru, če imaš doma res vse zmešamo, zamešano in nimaš pojma kako in kaj, srečno!

V otroške sobe namontiraj električne panele.

Gre. Pri nas imamo tako že 15 let. Pa še dobro je, ker izpuh od centralne sproti sežiga saje od drv in je dimnik zelo čist.

New Report

Close