Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Peč na pelete

Peč na pelete

Iščem torej kamnisko peč na pelete, ki bi jo postavili v dnevni prostor (kot kamin). Ogrevala naj bi prostor velikosti približno 90 m2. Cenovni razred okrog 1.500 eur.

Mi prosim tisti, ki imate s tem izkušnje svetujete katerega proizvajalca naj izberem in kateri tip peči, da bom zadovoljna. Glede na to da bo postavljena v dnevni sobi se bojim da bi dim izhajal v prostor namesto v dimnik. Tudi izgledati mora lepo.

Hvala za odgovore.

Dim ne bo / niti ne sme uhajat v sobo. To pa mora bit dober dimnik in poteg, ko zakuriš.

Peč bo najbrž taka, da je zaprta s šipo (steklom) .

Več pa ne vem. Bom pa spremljala tole 🙂 ker mene tudi zanima in imam nekaj vprašanj – samo zdaj ne bom motila.

Poleg same pači morate pomisliti tudi na dovod zraka? Bo posebej zračnik speljan ali se bo jemalo iz prostora?

____________________________________________________ Only the stupid need organization, the genius controls the chaos! A.E. [url=http://www.ogrevanje-hlajenje.net]Toplotne črpalke[/url] | [url=http://www.alterish.com]Alterish.com - Let's cook[/url]

Kakšen poseben zračnik? Običajna peč. Ko peč na olje, ko vsak štedilnik na drva….

Kako pa izgleda, če kuri na pelete? Mi imamo zdaj peč na olje. Cisterna je v kleti, in žice (dovodi) so speljani skozi strop v prvo nadstropje.

A lahko to ‘spremenimo’ na pelete? Je treba nalagat ali gre to avtomatsko? Koliko prostora zavzame skladiščenje peletov?

Pa pepel in vzdrževanje? Hvala!

Vsaka kaminska peč ima zalogovnik v katerega strešeš eno ali več vrečo peletov(15kg, cca 4€). Odvisno od peči in toplotnih izgub boš porabil 1-2 vreči na dan.
Če se da išči tako ki je hermetično zaprta z zunanjim dovodom zraka.
Pričakuj da bo tudi kaj prahu od pepela.

Nekatere peči se da modificirat tako da se prigradi gorilec za pelete(cca 800€ naprej) in tedenski zalogovnik(150kg?) z polžem za doziranje v gorilec(cca 350€).

Če ste dosedaj porabili 1000l KO potem boste sedaj potrebovali približno 2t peletov(2 paleti)

Torej tip ali proizvajalec peči, s katerim ste zadovoljni.

Hvala,.

Mi imamo tako:

Zelo zadovoljni!

New Report

Close