Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek peč na pelete v stanovanju

peč na pelete v stanovanju

Ali ima kdo izkušnje s pečjo na pelete postavljeno v dnevni sobi. Peč naj bi imela možnost priključitve na radiatorje po drugih prostorih v stanovanju. Zanima me tudi kašne so cene takšnih peči in koliko so ekonomičnejše glede na kurjenje z oljem.

mi jo mamo 4 leta. je ok. v kurilni sezoni pokuriimo okrog 260 do max 300€. grejemo spodnjo etažo 62m2 ,in se pozna toplo tud v zgornji. zadovoljni. priklop na vodo nimamo,ker takrat se še niso dobile take peči pri nas. bomo pa zamenjali samo zato,da nam bo grela tudi vodo.

Yonix

za cene mal poguglaj so pa tam okoli 1500€ pa naprej

Yonix

Jaz imam toplovodno na radiatorje v dnevni sobu, 15 KW, cca 2500€, ogreva lahko cca 130m2,
jaz porabim okrog 500 € na sezono, dela vse avtomatsko, jaz sem zadovoljna.

Mi jo imamo v stanovanju v dnevni sobi in optimalno ogreje celo stanovanje (80m2), strošek minimalen glede na plin (20 eur mesečno, brez elektrike, za plin bi plačevali 150 eur mesečno). Cena nove 1400 Eur, odlična je tudi tista ki se priklopi na radiatorje, za etažno postavitev stanovanja ali del hiše. Cena 1800 eur.
Za stanovanja v večstanovanjskih stavbah idealna. Če pa živiš v hiši jo potrebuješ v vsaki etaži (razlika je da ti v hiši ven udarijo neogreavni deli), je boljša tista varianta ki ogreva radiatorje. Testirano doma.

Jaz sem tukaj študiral in doštudiral “domačo fakulteto za peči na pelete” 🙂

Na koncu pa sem ugotovil, da je najbolje, da pokličeš strokovnjake, ki ti brezplačno svetujejo…

peči na pelete

New Report

Close