Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Peč ne dela!

Peč ne dela!

Lepo pozdravljene!
Lani smo se preselili v hišo in imamo ogrevanje na kurilno olje(peč).Včeraj sem opazila,da je voda samo še topla-ne vroča,danes pa so radiatorji mrzli.Olja je več kot dovolj.In zjutraj sem šla pogledat in na peči utripa rdeča luč-motnje!
Kam naj se obrnem?Naj pokličem dimnikarsko službo,ki nam je jeseni opravila pregled kurilnih naprav?
Ima mogoče katera kakšno izkušnjo?
Sem klicala moža in je rekel,da bo pogledal,ko pride iz službe,Ampak jaz bi raje,da to naredi nekdo od strokovnjakov,saj veste,moj je tak,da prej še pokvari,kot popravi!

Hvala!

pri nas je bilo enkrat isto, menda je treba samo en gumb pritisnit, da se gorilec ponovno zažene. Če mož ve, kateri gumb je to, ni treba klicat “strokovnjakov”.

to mora pogledati strokovnjak, sploh če je okvara na peči – ker ima tudi peč garancijo.
Kdo vam je montiral peč? Tega bi poklicala jaz.

T.

Ugasnit in še enkrat prižgat pa bo.

Zraven lučke imaš gumb, pritisni ga. Peč je “šla v šterngo”. Pri nas se je to dogajalo predlanskim, ko smo dobili rusko kurilno olje, ki je bilo preveč obarvano, bravni delci so zaprli pušo in dotok kurilnega olja je bil moten, zato je gorilec tudi ugasnil!

Če si v Ljubljani in napišeš mail, ti pustim številko serviserja, ki je pred kratkim nam popravil peč.

Resetiraj! Se pravi, ugasni in spet prižgi oziroma resetiraj oziroma poglej v navodila, kako se to naredi. Če je kaj hujšega, se ne bo zagnala, če je pa samo kaj zakašljala, bo pa normalno delala naprej.

No, nam je utripala luč za motnje tudi, ko nam je zmanjkalo kurilnega olja.
Serviser se je pa režal :-))) ! Preveri najprej to.

pokliči tistega, ki vam je peč dobavil in montiral

Kaj zdej maja36, si kaj zrihtala?
Me ful zanima kaj je bilo? :))

Ojla!
Najprej vsem hvala za odgovore!
Sem klicala očeta in mi je rekel naj najdem nek gumb z lučjo pa vse vgasnem in ponovno zaženem!
DELA!
Olja pa je več kot dovolj,saj smo ga januarja nabavili 2000 litroov!

Hvala vsem!

Lp

Če bo še nagajalo pokličite monterja ali serviserja, 1 x leto je dobro če zamenjate dizo. Posebej rado tudi nagaja, ko na novo nabavite kur. olje,
smeti, ki so na dnu cisterne se dvignejo in pridejo do šobe v gorilnik, zato nagaja.

New Report

Close