Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek peč za v kopalnico – prosim za nasvet

peč za v kopalnico – prosim za nasvet

V kopalnico bomo dali dodatno peč za ogrevanje, za tiste dni, ko centralna kurjava ne bo delala (blok) in je na zidu že prikluček za peč

poznam samo dve vrsti peči – infrardeča (te raje ne bi) in kvarčna peč – ali ta kvarčna peč lepo segreje? Ali kaj smrdi? Obstaja še kaj drugega, kar bolj priporočate? (prenosnega kaloriferja zaenkrat nimamo v mislih)

Hvala.

Mi imamo električni oljni radiator in naj je toplo tudi v tistih dneh ko ni priključeno ogrevanje.

Zakaj pa ne inffra? Jaz imam že celo življenje infra peč v kopanico, v vseh stanovanjih, kjer sem živela, sem si jo naštimala. NImam pojma, kaj bi bilo s tem narobe.

Infra je ok. Pri nas v hiši kombiniramo infra s prenosnim kaloriferjem in je res luštno toplo.

saj ne, da je kaj narobe, samo vizuelno mi je bolj všeč kvarčna (naj bi bil pa isti princip – direktno seva toploto, kot infra), samo ne vem, ali je OK, ali moram pri nakupu le-te kaj paziti, ali ni v končni fazi vseeno boljša infra (beri bolje segreje kopalnico), pa če se mogoče kaj manj prah “zapeče” gor in če kaj manj smrdi kot infra (mi doma je nimamo, imajo jo pa pri prijatelju in smrdi 🙁

Mi smo v soboto kupili oljni radiator Heller HRB 1507, ima samodejni termostat, 1500 W, s sedmimi rebri. Ima 3 nastavitve moči ogrevanja. Cena je bila okrog 9.000 sit. Imamo ga v kopalnici, iz katere so vrata odprta, tako, da je po celem stanovanju lepo spremenjen zrak. Priporočam.

Ali kdo dogreva kopalnice s pomočjo grelcev, ki jih namontiraš na radiator http://www.tersus.si/elektricni-grelec-za-kopalniske-radiatorje-300-w.

stanovanje grejemo z kaminom večino dni, vendar je v kopalnici kar malce hladno..zato se mi zdi ta rešitev najbolj ekonomična….so ti grelci ok?

New Report

Close