Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek peče zgaga v nosečnosti?

peče zgaga v nosečnosti?

zdravo, začenjam z 29 tednom v nosečnosti in začela me je peči zgaga in to po vsakem obroku, ne glede na to kaj jem. Kaj bi mi pomagalo. Donat mi ne, Rupurut za kako uro ali dve… najbolj pa je da ne bi nič jedla…še po kruhu me peče….do sedaj me je samo za 2 dneva pekla…

Hvala

Mene je začela peči v 24. tednu. Nič ni pomagalo, nič. In v 26. tednu se je samo od sebe nehalo. Upaj na podoben čudež.

Ingver, v vseh pojavnih oblikah! Jaz sem imela na nocni omarici kandiranega (koscke) in jih na hitro par pozvecila se preden sem sploh vstala iz postelje. Pred spanjem pa ingverjev caj.

Priporočam ti Donat! Naraven je, tako da tudi plodu ne bo hudega:)

Jaz sem imela skozi ob sebi Radensko ali Donat.
LP

pravijo, da otroku lasje rastejo, če zgaga peče – moja se je rodila čisto gola:)))

Po netu sem zasledila, da nekaterim pomaga hladno mleko, drugim limona, mandeljni, nekaterim zgodaj zjutraj na tešče svež korenček…. Sicer pa poskusi še Rennie ali Rutacid.

Uf, ko pomislim, kako je bilo hudo v drugi nosečnosti. Imela sem do krvi razžrt požiralnik, ponoči sem 2 meseca vsako noč po uro dve od bolečin prejokala v kopalnici. In ker so mi še krčne žile udarile ven, nisem več vedla, ali naj si podložim vzglavje (kar niti pomagalo ni) ali noge. Celo noč sem se nalivala z Donatom in jedla Rutacid. In to je tudi edini nasvet, Rutacid, Rupurud in Donat. In pač preživiš tistih nekaj tednov (mesecev), ko čez noč mine.

Tako zgago sem imela, da mi je že na bruhanje hodilo. Spala nisem nič. Vem samo , da sem pila hladno mleko kot za stavo.

Meni so svetovali kislo mleko in je tudi dejansko pomagalo (celo takrat, ko je “odpovedal” Donat).

no bom probala še več Donata, sam že tko če ga ne pijem grem na WC 1-2 na dan, če ga pa pijem ppa tudi do 5 krat na dan.. sam kolikor sem ga zdej popila mi ni nucal pr zgagi. Napihoval me je, spahovalo ampak zgaga pa .. ni blo bolje (tm do pol litra sme popila…Mleko pa.. ja no še eno “odvajalo”, le da to je še bolj naravno:) k je domače od naše krave:) bomo probal še mal z doantom pa rupurutom pa tko…

Meni so pomagale Gastal tablete (Pliva) in nič drugega. Žal je pa dolgo trajalo da sem to ugotovila.

Jaz sem imela iste težave. Tudi pri meni Donat ni imel haska, ga je pa zato soda bikarbona. Lahko poskusiš še s tem.
Btw: ja, ta zgaga naj bi pomenila da otroku lasje rastejo. jaz sem rodila nedonošenko, s ful čupo : )

men je od vsega najbolj pomagal to da sem rodila.. še med porodom mi je skos nagajala zgaga a k je otrok vn padu je bilo kot da bi odrezal, nobene zgage več…

Enako kot pri Ciceriki. Peklo me je do zadnjega dne. Nehalo tisti dan, ko sem rodila. Pomagala mi je soda bikarbona.

Zgaga me je tako pekla, da sem še bruhala (vsako jutro).
Najbolj mi je pomagalo, da po 17.00 uri nisem jedla.

Mleko sem bruhala sesirjeni, donat, soda bikerbona in ne rupurut mi niso pomagali. Najbolj resnično pomaga potem ko rodiš.

Hrana pa naj bo ne mastna in lahka, meni tudi kislo ni pasalo. Čim več majhnih obrokov. Jaz malo pred porodom tudi jest nisem mogla, mali pa je zamujal en teden.

Vse dobro.

New Report

Close