Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pečen mlad krompir ??

pečen mlad krompir ??

Pozdravljeni!

Kako pripravite krompir, da je dober, hrustljavo pečen?
Jaz ga bom najprej malo pokuhala. Kako dolgo ga naj kuham?
Kdaj ga naj narežem, že preden ga bom dala kuhat, ali
potem, ko bo kuhanje zaključeno in se malo ohladi?
Pekla bi kar na plošči v ponvi.
Podrobnejših informacij bom vesela!

Hvala in LP!

jaz ga malo skuham.10 minut.Itak je mlad krompir v tem času že čisto skuhan.Sem ga ravnokar skuhala.Je bolje da ga skuhaš malo prej,da se ohladi,ker je mrzel bolj čvrst in se ti ne lomi in drobi.Čez 2 uri ga bom pa še popekla kar na ponvi na maslu.Je zelo dober.

Mlad krompir samo pečem. Če je zelo majhen, ali kifeljčar, pečem celega, sicer ga prerežem na pol.

Surov krompir narežem na pol centimetra debele rezine. V pekač dam peki papir, zložim noter krompir, pokapljam z olivnim oljem, dodam začimbe (sol, suh rožmarin, po želji rdeča paprika v prahu,…), malo pomešam, da se olje in začimbe razporedijo po krompirju, in postavim v pečico, ogreto na 200 stopinj. Vsake petnajst do dvajset minut previdno malo pomešam. Po kakšne pol ure dvignem temperaturo na 220. Pečem, dokler ni lepo zapečeno:)

jaz pa krompir dobro operem
dodam začimbe, olje narezano papriko, bučke, korenček, kolerabo…. in kar je zraslo na vrtu in vse skupaj spečem na 180 stopinjah, dokler ni lepo zapečeno

Jaz ga pečem v pečici na 200 stopinjah. Zrežem na kocke in malo pokapljam z olivnim oljem. Nikoli ga ne kuham. Po cca. pol ure pečenja, ga vzamem iz pečice, posolim in dodam svež rožmarin ali majeron. Potem ga še 15 minut zapečem na 220 stopinjah.

Živi in pusti živeti

a) na bolj zdravi način (navadno ne z mladim krompirjem): olupim, narežem na kocke cca 2-3 kub.cm, vržem v skledo, posolim, dodam (ali tudi ne) različne začimbe (rožmarin, rdeča paprika, origano, mešanica mediteranskih začimb, mešanica provansalskih začimb, etc), stresem na pekač s peki papirjem in pečem v ventilacijski pečici na 230 stopinj.

b) na manj zdravi način (mlad krompir nam raste na vrtu oz njivici za hišo): mlad krompir ostrgam, manjše pustim, večje razrežem na polovice ali četrtine, v veliko ponev kanem malce olja (toliko da pokrije dno) in ga na srednjem ognju pečem, ko je zlatorumen, pojačam plamen in ga zapečem do zlatorjave hrustljave skorjice. imam občutek namreč, da mlad mlad krompir (pri nas se reče patatine – to je zelo zgodnji, mlad in droben krompir), ki ga komaj potegneš iz zemlje, rabi malce maščobe, če ne postane suh in ni hrustljav, pač pa bolj podoben kuhanemu krompirju

Same here .. .sam da ga razrežem na polovice ali tretjine po dolgem in da na koncu vklopim ventilator, da se fajn zapeče. Od začimb pa kumino in pa obvezno peteršilj.

Isto!
Pokuham,vržem na ponev,kjer prej fino prepražim mal drobno narezane čebulce pol pa ogen na ful in pustim!
Včasih mal premešam in čakam,da lepo zahrusta vsaj od ene strani!
Mljask!
Pa,dober tek!

Evo, še mala skrivnost za okusen mlad pečen krompir…

Mlad krompir dobro operi, neolupljenega nareži na krhlje in daj v pečico.
Dodaj timijan ali majaron, rovorov list, poškropi z olivnim oljem, sol, poper, 1 dcl belega vina

pečeš na 180 cca 40 min.

Mlad krompir dobro operi, neolupljenega nareži na krhlje in daj v pečico.
Dodaj timijan ali majaron, rovorov list, poškropi z olivnim oljem, sol, poper, 1 dcl belega vina

pečeš na 180 cca 40 min.[/quote]

Tudi jaz ga tako delam. Zadnjih 10 minut vklopim ventilatorsko, da se zapeče.

Kuhati ga prej, mi pa ni, ker po tem vsi vitamini ostanejo v vodi.

New Report

Close