Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pečen piščanec v pečici

pečen piščanec v pečici

imam malo čudne podvige, ker sva z očitom sama doma….zaželela sva si pečenega piščanca v pečici in spodaj na protvanju bi pekla krompir……kaj naredite da pišče ni suho, da ostane sočno in krompirček mmmm….

kakšni triki

jst pač pečem vse skupi, heh, pokrijem z pokrovom ali pa dam čez alu folijo

Jaz tudi tako, malo pred koncem pa folijo odstranim, da se še malo “prismodi”:-)))))))))

Dober tek, pa eno pivce za živce!

ma jaz bi piščanca celega nataknila na tisti stvarco in ga pekla v “luftu” spodaj pa krompir….

aja a katera dela piško na soli??? kako se to nardi??? pa a ni potem preveč slan????

če ribo ješ v soli je glih prava za piška pa ne vem

Jest dam kurico v vrecko za peko in pride zelo mehka in socna. Pa krompircek dam v drugo vrecko pa skup pecem. Men je tudi krompir na tak nacin fajn, ker je pokuhan, mozu pa je bolj vsec, ce je zapecen.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Kakšna pa je vrečka za peko?

ful dober je picek na soli. v sol pa še primešaj malo dišavnic kot je rožmarin in to. mljask. pa nič ne šprica po pečici pa obračat ga ni treba.

ma kako a na protvanj posujem sol in dam piško gor al kaj…..sploh ne štekam tega

aja pa je pametno da danes piško namočim v marinado

zalivaš ga z juho (lohk je tudi iz kocke), …

tako ostane sočen in dobi hrustljavo škorico…

hvala za nasvet

Prodajajo v Mercatorju (verjetno tudi drugje) in je res super.
Pekač je čist, pečica je čista, meso pa nebeško dobro :))))

vzemi grobo morsko sol. Recimo eno kilo in jo posuj v pekač. Čez daj piščanca. Jaz ga dam ponavadi prej v marinado (v skledi zmešam: sol, olje, gorčico, sladko papriko v prahu in vejica rožmarina) in s tem namaži piščanca. Potem pa tega piščanca samo položiš na tisto sol in spečeš. Na ta način pečem tudi orade in pa krompir v celem. Zaradi tiste soli spodaj ni hrana nič bolj slana.

New Report

Close