Najdi forum

pečen riž

V eni kitajski restavraciji v tujini sem jedla, mmm, riž, tako dobrega kot še nikoli prej. Bil je pečen in z narezanim piščancem.
Zanima me, ali ima kdo kakšen recept ali navodila za pečen riž? Zanima me tudi, ali je polnozrnati (rumeni) riž boljšega okusa? Ta je bil nedvomno polnozrnat, ki sem ga jedla.
Hvala!

Petra, a misliš rjavi riž? Rumeni je navaden bel z žafranom. No, lahko, da je bil rjavi z žafranom :))

Sicer pa bi tudi mene interesiral recept, ker prav tako navdušena nad to jedjo.

LP

po mojem je bil ta z zafranom. torej beli z zafranom-za barvo.!? verjetno. jaz ponavadi v kitajski jem le tisti beli-malo pocasti riz. da ne bo pomote-zgornja petra je druga!? lp petra

Dve petri? Kako pa je to mogoče? 🙂

No, žafranov riž je kar pogost pri njihovih jedeh – jaz ga včasih naredim doma. V bistvu gre res le za barvo, saj sam žafran nima nekega posebno močnega okusa. Rjavi mi je vsekakor boljši.

Jaz po navadi skuham basmati ali polnozrnat riž in ga odcedim. Potem pa dam v teflonsko ponev malo olja in gor vržem riž in ga popražim. Po navadi dam v ponev najprej eno stepeno jajce in ko se na spodnji strani zapeče, dodam riž in vse skupaj fino popražim (zakon!).

Ločeno pa naredim na koščke narezanega piščanca z različno zelenjavo – kar pač je doma (por, cvetača, brokoli, kalčki, koruza…). Najprej popražim meso (pred peko ga lahko 20 minut mariniraš v mešanici curryja, vina, soli, sojine omake oziroma drugih začimb po želji), ko je na hito popečeno, ga vzamem iz posode in na hitro zdušim zelenjavo (začiniš po želji) in dodam meso ter zmešam z rižem (lahko na krožniku, lahko pa še vse skupaj malo popražiš).

Dober tek!

res cudno,saj se ponavadi ne more se nekdo vpisati pod istim imenom!? moja hci vcasih dela rizoto s precej zafrana. je res lepe barve. jaz zafran ponavadi dam v juho-bolj za barvo. lp petra

Do podvajanja lahko pride v primeru da niste registrirani – prijavljeni. Le tako je lahko več oseb z enakim imenom na forumu. LP Daša

Točno tako.

petra (zdaj pa ne bosta vedeli, katero mislim 😉 – tisto, ki je enkrat v nedeljo sočasno z mano delala štrudl ;)), zakaj pa se ne registriraš?

LP, Staša

ja,to sem jaz!! midva sva pekli! ne vem,zakaj!? do sedaj se mi ni zdelo potrebno! lp petra

Kaj pa, če začne nekdo pod tvojim imenom pisati kakšne strupene recepte?? ;))

saj ne bodo vedeli,katera od dveh petr je ?!:))) lp petra

:))

Ojej, toliko pripomb za moje ime?
No, zanima me, kako se pripravlja pečen riž? Ima katera še kakšen recept za pečen riž?
Hvala!

Ti si petra,ki ima hcerko najstnico in ki je zgubila kuzka poleti,ni res?:))Babi

Ne, jaz sem navadna petra brez otrok. Psa pa imam še živega in črnega mačka:) Hvala za pozornost!

Babi, petra z najstnico peče ob nedeljah štrudle ;))

En majhen namigec: jaz ju ločim po tem, da petra – mamica vedno (ampak res vedno) na koncu stavka napiše lp petra (brez velike začetnice, brez vejic ali kakšnih drugih ločil ;)))

LP, Staša

Hej,obema petrama lep pozdrav,pa se kuzi povrhu!
Imam predlog: zmenita se,da bo nova petra z veliko zacetnico.
Stasa,hvala.Saj po tem sem jo tudi jaz poznala,toda vcasih nisi pozoren.

Sicer pa glavno,se vedno cakamo na kaksno varianto pecenega riza.
Enega ze imamo zgoraj.Jaz dam peci riz ,ko delam pravi balkanski dzuvec.
Seveda pa to ni kitajska jed. Lep pozdrav Babi

nekako se bo ze uredilo!:)) jaz sem tista s hcerjo/ni vec najstnica:)) / in pa…. kuzka dobimo cez dober mesec!! hci si ga zeli /tista nesrecna je bila stara sele 1,5 let ob nesreci/!! glede na to,da se ze dolgo tukaj javljam,se mi zdi ,da ne bi sedaj zamenjala imena !? lp petra

Ne,si me narobe razumela.Petra ,ki ima hci,ki je pekla strudel,ki bo dobila novega psa in ki je ze dolgo tu,naj ima z malo zacetnico;nova petra pa naj bo Petra. Si ti sprasevala o krapu? Meni se je zdelo, da. Lp Babi

ja babi,vse o.k. bom se naprej z malim p !!:) kot sem zgoraj napisala,krap odpade!!)) lp petra

Sem lahko malo radovedna? Kakšnega kužka dobite? 🙂

ja,seveda ! flat coated retriver! bo punca! kot obe prejsnji. no,prva /moja ljubezen/ je bila seter.!! lp petra

petra,

ŠOK! Tudi jaz imam gladkodlakega prinašalca!!!!!! :)) Fantka… 😉

LP, Staša

kaaaj!!? koliko je star …kje si ga dobila!? mogoce je kaka “zlahta”!? lp petra

Star je 6 let, doma pa je iz Celja… Vendar nima rodovnika. V bistvu smo želeli zlatega prinašalca, a ravno takrat ni bilo nobenega legla. In smo čisto slučajno odkrili gladkodlake prinašalce, za katere do takrat sploh nisem vedela, da obstajajo. In ker smo hoteli imeti drugega psa TAKOJ (naš šnavcer nam je umrl v 3 dneh :(( in je bilo doma tako grozno, da ni za povedat (sicer pa sama veš, kako je :((( In smo že čez 1 teden imeli Lukeca (prinašalca).

Verjetno si se precej pozanimala o tej pasmi, apmak vseeno moram povedati, da so to krasni psi, izredno prijazni, da ne govorim o izredni bistrosti, zelo primerni za družine z otroki, … Mislim, da boš navdušena 🙂

LP, Staša

New Report

Close