pečen riž

V eni kitajski restavraciji v tujini sem jedla, mmm, riž, tako dobrega kot še nikoli prej. Bil je pečen in z narezanim piščancem.
Zanima me, ali ima kdo kakšen recept ali navodila za pečen riž? Zanima me tudi, ali je polnozrnati (rumeni) riž boljšega okusa? Ta je bil nedvomno polnozrnat, ki sem ga jedla.
Hvala!

Jaz po navadi skuham basmati ali polnozrnat riž in ga odcedim. Potem pa dam v teflonsko ponev malo olja in gor vržem riž in ga popražim. Po navadi dam v ponev najprej eno stepeno jajce in ko se na spodnji strani zapeče, dodam riž in vse skupaj fino popražim (zakon!).
Ločeno pa naredim na koščke narezanega piščanca z različno zelenjavo – kar pač je doma (por, cvetača, brokoli, kalčki, koruza…). Najprej popražim meso (pred peko ga lahko 20 minut mariniraš v mešanici curryja, vina, soli, sojine omake oziroma drugih začimb po želji), ko je na hito popečeno, ga vzamem iz posode in na hitro zdušim zelenjavo (začiniš po želji) in dodam meso ter zmešam z rižem (lahko na krožniku, lahko pa še vse skupaj malo popražiš).
Dober tek!

Hej,obema petrama lep pozdrav,pa se kuzi povrhu!
Imam predlog: zmenita se,da bo nova petra z veliko zacetnico.
Stasa,hvala.Saj po tem sem jo tudi jaz poznala,toda vcasih nisi pozoren.
Sicer pa glavno,se vedno cakamo na kaksno varianto pecenega riza.
Enega ze imamo zgoraj.Jaz dam peci riz ,ko delam pravi balkanski dzuvec.
Seveda pa to ni kitajska jed. Lep pozdrav Babi

Star je 6 let, doma pa je iz Celja… Vendar nima rodovnika. V bistvu smo želeli zlatega prinašalca, a ravno takrat ni bilo nobenega legla. In smo čisto slučajno odkrili gladkodlake prinašalce, za katere do takrat sploh nisem vedela, da obstajajo. In ker smo hoteli imeti drugega psa TAKOJ (naš šnavcer nam je umrl v 3 dneh :(( in je bilo doma tako grozno, da ni za povedat (sicer pa sama veš, kako je :((( In smo že čez 1 teden imeli Lukeca (prinašalca).
Verjetno si se precej pozanimala o tej pasmi, apmak vseeno moram povedati, da so to krasni psi, izredno prijazni, da ne govorim o izredni bistrosti, zelo primerni za družine z otroki, … Mislim, da boš navdušena
LP, Staša