Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pečena svinjska krača

pečena svinjska krača

Kako jo porabiti. Prvi dan smo jedli še toplo. Naslednji hladni narezek. Ker smo spekli 2 veliki ( dva jedca sta tik pred zdajci odpovedala), je je še precej ostalo . Kaj bi s tem?

Jaz ponavadi tako meso dam zmrznit in ga porabim narezanega na kockice in popraženega v zelenjavnih enolončnicah. Da dober okus.

Porabim za ričet, joto, pasulj ipd.

V zelenjavne enolončnice, kot je pred mano napisala eth, pa mesa ne dajem, ker potem to ni več zelenjavna enolončnica, a ne?

Moja prilublena jed, ko sem na Bavarskem. Pri meni pa nič ne ostane….mljac!

Odgovor na objavo uporabnika
menda, 21.08.2024 ob 12:49

Porabim za ričet, joto, pasulj ipd.

V zelenjavne enolončnice, kot je pred mano napisala eth, pa mesa ne dajem, ker potem to ni več zelenjavna enolončnica, a ne?

Točno sem vedel, da ne boste zdržale, brez da se vtaknete v to 🙂  Če je not 95% zelenjave, je zame zelenjavna enolončnica. Mesna je recimo golaž.

eth, 21.08.2024 ob 12:52

Točno sem vedel, da ne boste zdržale, brez da se vtaknete v to 🙂  Če je not 95% zelenjave, je zame zelenjavna enolončnica. Mesna je recimo golaž.

Ja, pa goveja juha postane zelenjavna, ko ven meso in kosti pobereš in pustiš not samo korenje, peteršilj in kolerabo.

V enolončnice – npr. v boranjo, v krompirjev golaž, v bograč, v fižolovo juho, kamorkoli.

Lahko narežeš in malo prepražiš, dodaš zelenjavo po izbiri in narediš rižoto, ali pa omako k testeninam.

menda, 21.08.2024 ob 13:24

Ja, pa goveja juha postane zelenjavna, ko ven meso in kosti pobereš in pustiš not samo korenje, peteršilj in kolerabo.

Razen tebe so vsi razumel. Eni ste pa pač pojedl vso pamet sveta, zraven ste pa tumpasti in zajedljivi, da bolj ne bi mogl bit. Srečno.

Ja, full se jih je poleg tebe javilo, da je (prekajeno) meso sestavina zelenjavnih čorb.

Ne prekajena, ampak pečena….

Točno to, ampak je še boljše, mesna enolončnica😉😂, a ne!

Marjanka, 21.08.2024 ob 16:11

Ne prekajena, ampak pečena….

Ja, če je pa samo pečena in ne prekajena, potem pa se jo porabi namesto korenja.

menda, 21.08.2024 ob 16:18

Ja, če je pa samo pečena in ne prekajena, potem pa se jo porabi namesto korenja.

OK, česa ti ne razumeš, da brezveze ritaš kot živčna oslica po temi? Pečena krača ni prekajena krača.

Ženski je ostala pečena krača, sprašuje, kako jo porabiti.  In ja, lahko jo doda v zelenjavno enolončnico.  In potem nastane mesno-zelenjavna enolončnica, si moreš misliti?  😀

Kako te je pa razpizdilo, pa čeprav meni pišeš, da ritam, hahaha. Brez skrbi, jaz se samo zabavam ob kuharskih veleumih popolnih mon 🙂

menda, 21.08.2024 ob 16:34

Kako te je pa razpizdilo, pa čeprav meni pišeš, da ritam, hahaha. Brez skrbi, jaz se samo zabavam ob kuharskih veleumih popolnih mon 🙂

Alaria, umiri se.

Kaj pomeni alaria? Mogoče me pa slabe kuharce lahko vseeno kaj naučite?

New Report

Close