Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pečena zelenjava v pečici ?

pečena zelenjava v pečici ?

Zdravo 🙂

Mama zadnje čase prihaja iz službe po 4. uri (dela 9 ur), zato zadnje čase kosilo delam jaz (imam 16 let).

Ker za danes nimam ideje, kaj skuhat in se moja kuharijo več ali manj samo ponavlja, me zanima, ali bi bilo ok, če bi v pečici spekel naslednjo zelenjavo (narezano na kose): paradižnik, bučke, krompir, korenje, morda še kaj. Kakšne začimbe naj uporabim? Naj krompir prvo pokuham v vodi, da ne bi bil surov – koliko časa? Kolko časa naj pečem potem to vse skupaj?

Hvala vnaprej!

sama naredim tako..krompirm olupim (odvisno od starosti ) zrežem na krhlje in ga dam za mogoče 2-4 minutke vret….ocedim…že prej si segrejem pečico na cca 200 in dam olje/putr/ mast karkol že mam…potem pa v pekač stresem krompir, narezano papriko, pardajz, čebulo, bučke etc etc..kar pač je…malo posolim, dam čez rožmarin, origano, baziliko, muškatni orešek etc….kar mi zapaše in dam pečt..

jaoo kr sline so se mi pocedile =)

aja peči pa tolko časa d se ti krompir speče oz. d si zihr d je pečen..usaj js tk delam =)

Hvala. Upam, da če nimam paprike, ne bo dosti slabše, ha? Pa kolikšno razmerje naj dam – naj bo največ krompirja ali kaj… čebule lahko dam vsaj ene 2, verjetno se ko je pečena toliko ne čuti? Kako velike kose delate vi? Ob 16.15 mora bit narejeno, tako da ob treh bom začel delat… za zraven bom pa naredil piščančje medaljone (žal je to edina mesna stvar, ki jo imamo doma trenutno)

Hvala ful 🙂

po okusu….=) ni panike…sama “zmečem” kar imam pri roki.. čebulo pa najprej na 4 kose pol pa se enkrt čez…. js dam cca 2-3…..ja pri meni je vedno več krompirja kokr zelenjave ampak spet poudarjam: po želji=) odvisno kok se mi lušta jest=) paradajz isto na četrtine pa čez pol….bučke al na večje kocke al pa na šnite….

ej ni panike….=) če rabiš kr povej =) sama sem na srečo doma eksperimentirala zdj k pa žvim v lj pa še kk pride prou =)

za posladek ji pa še muffine speč =) 20 min pa si fertik =)

http://www.kulinarika.net/recepti/9777/zelenjavne-jedi/bucke-polnjene-z-mesom-/

New Report

Close