Pečenje glasbe
Ko presnemavam navaden glasbeni CD mi na presnetem CD-ju med pesmimi vedno na kratko zašumi krššš potem je pa vse OK do naslednje pesmi itd… A ima kdo kakšno idejo zakaj se to dogaja in kako se tega znebit?
ja znam samo da pećem burek
Opazam, da je s tem Nero-tom kup tezav..Meni je ko sm ga dobil skupaj s pekacem vedno zamrznil OS…No potem sem dobil drug program za peko, in od tedaj ni tezav…
Možno je, da CD zapečeš pri preveliki hitrosti in zato pride do napake pri zapisovanju. Poglej na ovitek praznega CDja kakšne hitrosti podpira in potem peci pri tisti hitrosti.
Zdravo!
Če delaš kopijo določenega CD-ja, je še najbolj priporočljiv program CloneCD.
Če delaš kompilacijo, si posamezne komade spravi na trdi disk s kakim solidnim programom za CD-DA ekstrakcijo (AudioGrabber, Exact audio copy…).
Eno izmed pomembnih dejstev pri presnemavanju audio CD-jev je to, da nimajo korekcije napak, pri večji hitrosti branja pa je večja tudi možnost pojavljanja napak. Iz tega sledi, da je glasbo z izvornega CD-ja najbolje brati z nekoliko nižjo hitrostjo, kot je maksimalna, saj s tem minimiziramo možnost pojavljanja raznih krššš, pock, pick in podobnih zvočnih efektov. Sam osebno – če mi le čas dovoljuje – berem z izvornega CD-ja z najnižjo možno hitrostjo. Ni hujšega pri audio Cd-jih, če si ga lepo posnameš, potem pa ugotoviš da ti nekaj poka in šrota po njem…
Priporočena hitrost pri starejših snemalnikih je bil tm 2x snemanje… z to hitrostjo je meni posnelo dobesedno vse, brez napak… Naj se ti ne mudi z snemanjem… dober medij je predpogoj za kvalitetno posnet cd.
Pa veliko dobrih kompilacij 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.