Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pečenje krvavic – končno pogruntala sistem

Pečenje krvavic – končno pogruntala sistem

Ker se bodo v prihajajočem času pekle krvavice, mogoče kateri pride prav. In res so me jezile popokane krvavice, ker ni bilj slatne od cele, hrustljavo zapečene skorjice. Brez pečice, ker zraven krvavic (vsaj meni) paše pire krompir in zelje – sladko ali kislo.
Za dve ali tri krvavice pa tudi ne zaverglam pečiče :).

V ponev nalijete čisto malo olja in takoj položite krvavice. Potem na najbolj MINI temperaturi segrevate. Ko začne cvrčati, jih z zobotrebcem prešpikate.
– ob straneh in NE po vrhu. Da izteka iz njih – temperatura je skozi na minimumu.

Čez pol ure jih previdno obrnete in spet prešpikate, kjer niso zapečene – ob straneh. In spet počasi – ves čas pokrite s pokrovko pečete pol ure.

Potem jih še enkrat obrnete in pustite stat vsaj 20 minut.

Meni je končno uspelo! Vic je v minimalni temperaturi. In prešpikanji ob straneh. Se pa nabere v ponvi enega soka… ki je verjetno vzrok da ‘eksplodirajo’, če je prevoče in nima kam odtekat.

Je pa ta ‘sok’ samo za odpad ali ga ve še kaj ponucate? LP

Jaz jih narežem na cca. 7 cm dolge koščke in se še lepše zapečejo, pa še špikati jih ni treba.

Eno uro pecenja na stedilniku, pa misliš da porabis manj elektrike, kot če bi zalaufala pečico??

Zame preveč dela, je bolj komot v pečico fliknit, pa magari še krompir v kosih zraven.
Zdej vidim kolk si znam poenostavit kuharijo.

Jaz jih najprej skuham (pustim jih vreti 15 minut), nato odcedim vodo in jih popečem v ponvi, par minut na vsaki strani. Enostavno in zelo dobro.

meni so všeč takšne eksplodirane 🙂

Kako lahko jeste kaj tako ogabnega

Danes so mi super ratale, Krvavice daš v pečico, nič olja, pač pa deci vode. Ena ura na 180 stopinj. Krvavice so zelo dobre in zelo lepo pečene.

Meni nikoli ne počijo.
Recept mi je povedala soseda, ki je dobra kuharca.
Torej :

krvavice prešpikaš z zobotrebcem z vseh strani.Daš na peki papir in spečeš v pečici.Jaz jih približno uro in pol pečem in so cele in lepo hrustljave.Olja ne potrebuješ.

Mmm, meni so tudi dobre zapečene počene. 🙂

si predstavljaš, da nekateri hodijo jest celo v kitajske restavracije!

Krvavica pa peka na olju, pa svinjina pa peka na olju…eh,…ljudje ste malo tumasti, ni druge…:)))

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Če daš krvavice peči v mrzlo pečico, jih prešpikaš in počasi dviguješ temperaturo, skoraj zagotovo ne bodo počile.

ali niso že kuhane, ko jih kupiš?

ali niso že kuhane, ko jih kupiš?[/quote]

Ni jih potrebno kuhati.
Skuhaš oziroma zavreš jih samo v primeru, da imaš zmrznjene iz skrinje in jih na hitro rabiš.Takrat jih daš v vodo in ko zavrejo, jih daš ven in spečeš.

po tem receptu jih skoraj zagotovo ne moreš pripravit za kakšne boljše goste:-(

Jehovci ne marajo krvavic- preverjeno!

Ti si carica. KONČNO. Tašča ni hotela izdati recepta, tako da je svojo skrivnost odnesla v nebesa. A si kaj povezana z njo? Hvala.

Jože.

Ta sok od pečenja krvavic polijete po kuhanem zelju.mjami

Tud ti si tumast in to fejst tumast

Eksplodirale so najboljše. Pa Matevž in zelje.

Krvavice počijo, če se pečejo samo na previsoki temperaturi.  Jaz sem jih dala v hladno pečico, ki se je segrevala do 100 stopinj, pustila pol ure, potem pa še pol ure na 180 stopinj. Pa ne počijo.

Jp, jaz tudi tako.

Če jih pečeš eno uro, še niso hrustljave, če jih pečeš dalj časa,  pa so.

Prešpikat, na peki papir v pečico na 200 stopinj (ali na 180 in na 200 stopinj zadnje pol ure).

Zraven pa res, krompir ali pa pečeno kislo zelje, pa je.

Krvavice so že toplotno obdelane.  Pečem jih pol ure na 220, premazane oljem, da se kožica zapeče in se fino pregrejejo.  To je vse.

Eni tudi zmasakrirate pečenice, ki jih najprej kuhate pol ure in nato še pečete – tudi tam ostane od pečenice samo žagovina.

Odgovor na objavo uporabnika
h4h4, 06.12.2023 ob 08:09

Krvavice počijo, če se pečejo samo na previsoki temperaturi.  Jaz sem jih dala v hladno pečico, ki se je segrevala do 100 stopinj, pustila pol ure, potem pa še pol ure na 180 stopinj. Pa ne počijo.

Podobno sem naredila. Ni bilo uspeha. Jih pa takrat nisem prešpikala. Je to krivo?

New Report

Close