Pečenje krvavic – končno pogruntala sistem
Ker se bodo v prihajajočem času pekle krvavice, mogoče kateri pride prav. In res so me jezile popokane krvavice, ker ni bilj slatne od cele, hrustljavo zapečene skorjice. Brez pečice, ker zraven krvavic (vsaj meni) paše pire krompir in zelje – sladko ali kislo.
Za dve ali tri krvavice pa tudi ne zaverglam pečiče :).
V ponev nalijete čisto malo olja in takoj položite krvavice. Potem na najbolj MINI temperaturi segrevate. Ko začne cvrčati, jih z zobotrebcem prešpikate.
– ob straneh in NE po vrhu. Da izteka iz njih – temperatura je skozi na minimumu.
Čez pol ure jih previdno obrnete in spet prešpikate, kjer niso zapečene – ob straneh. In spet počasi – ves čas pokrite s pokrovko pečete pol ure.
Potem jih še enkrat obrnete in pustite stat vsaj 20 minut.
Meni je končno uspelo! Vic je v minimalni temperaturi. In prešpikanji ob straneh. Se pa nabere v ponvi enega soka… ki je verjetno vzrok da ‘eksplodirajo’, če je prevoče in nima kam odtekat.
Je pa ta ‘sok’ samo za odpad ali ga ve še kaj ponucate? LP
Krvavica pa peka na olju, pa svinjina pa peka na olju…eh,…ljudje ste malo tumasti, ni druge…:)))
h4h4, 06.12.2023 ob 08:09
Krvavice počijo, če se pečejo samo na previsoki temperaturi. Jaz sem jih dala v hladno pečico, ki se je segrevala do 100 stopinj, pustila pol ure, potem pa še pol ure na 180 stopinj. Pa ne počijo.
Podobno sem naredila. Ni bilo uspeha. Jih pa takrat nisem prešpikala. Je to krivo?