Pečenje v saču (iz pod peke, pod peko)
Namen imamo kupiti to posodo. Ali naj kupim litoželezno ali kovano, oziroma iz kakšnega drugega materiala?
Nikoli še nismo pekli v tem, a skozi celo pomlad/poletje/jesen vsakič, ko je le priložnost jemo zunaj in imamo čevapčičev in ražnjičev dovolj. Smo bolj zelenjadarske sorte, zato bi včasih peka izpod peke s samo zelenjavo res teknila.
Odločili smo se da kupimo sač, ki pa ni ravno poceni, cene se namreč gibljejo od 60 pa do 100 eur, zato se ne bi radi zafrknili.
Ima kdo izkušnje s temi posodami? Kakšno naj kupimo?
Mi imamo litoželezni. Imamo ga že leta in zelo pogosto koristimo. Tako, da ti za druge na znam svetovati. Zadeva je res fajna. Hrana pa zelo okusna.
V njem pečemo vse od mesa vseh vrst, do zelenjeve, kruha in burekov.
Na začetku nam se je hrana skoraj vedno zažgala. Zdaj smo pa že pravi “sačovski” mojstri.
Kakšna pa je razlika med litoželezno in kovano posodo? Sem včeraj ravno ogledovala te posode za sač v Bauhausu.
Bile so zelo težke, nisem pa žal pogledala kaj je pisalo iz česa so. Bom drugič natančneje pogledala, sedaj ko vem, da so iz različnih materialov.
Avtorici posta pa priporočam, da pred peko pogleda kakšen postopek na You Tub-u
https://www.youtube.com/results?search_query=pe{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Denje+v+sa{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Du