Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Pečenje video CD-ja z Nero

Pečenje video CD-ja z Nero

Pekel sem video CD.Šel sem v Ustvari video CD in potem mi ga je še prej nekaj konvertalo in potem mi ga je šele speklo.V raziskovalcu sem pogledal kaj je na CD-ju in sicer so gor naslednji direktoriji:
-CDI
-EXT
-MPEGAV
-SEGMENT
-VCD

Kaj to pomeni?Ali je sploh film posnet?

Če pa ustvarim podatkovni CD in gor potegnem fil in ga spečem pa lahko gledam na računalniku film brez problemov.

Film je posnet, ampak v VCD formatu. Nahaja se v direktoriju MPEGAV, nero pa ga je konvertiral v navaden mpg.Tako posnet cd potem lahko gledaš na večino sobnih (DVD) komponent, ampak je slabše kakovosti kot npr DivX.

Če pa posnameš cd kot podatkovni, pa imaš na njem dejansko datoteko, ki jo normalno lahko gledaš na računalnikih, na sobnih komponentah pa ne(razen če podpira tudi DivX, take pa so trenutno zelo redke).

Hvala za nasvet.Šel sem pogledat v datoteko mpegav,pa sem datoteko odprl z windows media playeryem pa jo lahko gledam tudi na računalniku.Kaj pa če bi hotel dodati kakšno datoteko?Zdaj najbrž ne morem,ko sem že zaključil CD.

Seveda to datoteko lahko gledaš v media playerju, saj je čisto navadna mpg(mpeg1) datoteka, samo nero je vse skupaj pripravil tako, da jo lahko bere tudi vsaka VCD kompatibilna komponenta.

Ne zdaj ko si zaključil, se ne da več dodajat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close